Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés a Budapesti Corvinus Egyetemen Andrási Monika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés a Budapesti Corvinus Egyetemen Andrási Monika."— Előadás másolata:

1 Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés a Budapesti Corvinus Egyetemen
Andrási Monika

2 „Your ambition is our profession”
Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

3 Témák Mi újat? Őszintén marketing nélkül Alumni-DPR viszonya
Hol kezdődik az alumni szervezés? Ki – mit – hogyan? Szolgáltatási paletta Hol tartunk most? Dilemmák, kihívások és problémák Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

4 Alumni és DPR viszonya Rész-egész kapcsolata
Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

5 Hol kezdődik az Alumni szervezés?
Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

6 Corvinus Alumni Egyetemünkön nyarától a Karrier Iroda feladata a végzetteinkkel való kapcsolattartás, valamint életpályájuk nyomonkövetése (DPR: diplomás pályakövetési rendszer működtetése) Előzmények: A kilencvenes években a „BKE Egyetemi Baráti Kör” 2001-től „Közgáz Alma Közhasznú Egyesület” Megtartották jelentőségüket a kari és tanszéki alumni tevékenységek is Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

7 Miről szól az Alumni? Networking FR (forrásgyűjtés)
LLCP (élethosszig tartó karriertervezés) Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

8 Alumni szolgáltatások
aktív szakmai és személyes networking támogatása végzetteink, jelenlegi hallgatóink, oktatóink és a munkáltatók között “élethosszig tartó karriertervezés”: állásajánlatok közzététele és karrier-tanácsadás folyamatos információszolgáltatás: képzésekről, továbbképzésekről, az egyetemi életről rendezvények szervezése: szakmai és baráti találkozók rendezése Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

9 Corvinus Alumni feketén-fehéren
2008: Adatbázis: Corvinus-os adatai Levéltári kutatás (évfolyamnévsorok, államvizsga jegyzőkönyvek feldolgozása 1998-től 1951-ig visszafelé fő) Tagtoborzás egyetemi rendezvényeken: diplomaosztókon és KarrierExpo-kon (kb fő) DPR adatbázisok (több mint végzett) Toborzás Kötelező rendezvények (elnökségi ülés, közgyűlés) Szakmai előadások FR – pályázatírás (Közhasznú munkavégzési, OFA, NCA, OM…) 60 éves jubileumi ülésszak - info Állásközvetítés „próbálgatása” DPR a 2006-ban végzettek körében Egyéb projektek Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

10 A diplomás karrierkövetésről
Miért? – Horváth Tamás választ adott Keretek: Felsőoktatási törvény és az Oktatási és Kulturális Minisztérium előírásai, ajánlása 7 karra kiterjedő rendszer, a 2006/2007-es tanévben indult, a Karrier Iroda működteti DPR Bizottság (Kari felelősök + hallgatói önkormányzat) Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

11 Diplomás pályakövetés a Budapesti Corvinus Egyetemen
A Szenátus június 25-i ülésén elfogadott egyetemi szabályozás szerint önkéntes adatszolgáltatás alapján történik a szükséges adatokat főként a hallgatói nyilvántartásokból szerezzük be a nappali tagozaton (2 éve) végzett hallgatók: es megkeresése Önkitöltős on-line kérdőívvel az Alumni honlapján keresztül. A kérdőívek kitöltése és feldolgozása anonim módon Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

12 A kérdőív felépítése A képzésre vonatkozó adatok, vélemények
A munka világa Továbbtanulás, továbbképzés Személyes adatok „Marad 1-2 évig” Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

13 Kötelező kérdés Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés
2008. november 26.

14 DPR és kommunikáció Eredmények: 2005-ös végzettek 370-en töltötték ki (38,5%-os válaszadási arány), vagyis a 2005-ben végzett hallgatók 23%-a elmondta a véleményét! Kommunikáció: kint is, bent is „a szakszerű kommunikáció alapelveinek figyelembe vételével megosztjuk a nyilvánossággal” Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

15 Dilemmák, kihívások és problémák 1.
Mi a cél? Mire jó? (Panel) - Vízió, misszió Egyszerű, átlátható és hasznos rendszerek kellenek (Serge) Erőforráshiány (emberi, technológiai, anyagi) Fenntarthatóság: felkészült kollégák, szakmai garanciák Szervezetek kezelése (pedigré?) Egyetem, egyesület, alapítvány, kht, önjelölt önkéntesek… Végzettek lojalitása és elérése Adatforrások megbízhatósága Naprakész információk hiánya Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

16 Dilemmák, kihívások és problémák 2.
Ki lehet alumni tag? Számok: grammok vagy kilók? Generációk kezelése Kari, tanszéki vs. összegyetemi alumni Integrációs örökségek Bachelor-ok és Master-ek Nappalisok és mások Célok és a realitás Siker: elvárások és a valóság: egyetem, hallgató/végzett, munkaerőpiac (Fábri György, Panel) Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés 2008. november 26.

17 alumni@uni-corvinus.hu Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés
2008. november 26.


Letölteni ppt "Alumni tevékenység és diplomás pályakövetés a Budapesti Corvinus Egyetemen Andrási Monika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések