Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált."— Előadás másolata:

1 Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.

2 Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált felhasználó 80% havonta legalább egyszer belép Az összes felhasználó 41% 24 évnél fiatalabb, 31%-uk tanul Naponta 120 ezer felhasználó lép be, aki 18 évnél idősebb és még tanul (forrás: gIA)

3 Mi ma az iWiW? A teljes (internetező) társadalom reprezentálva van A „kapcsolatápolás” fóruma A hétköznapi élet átkerült egy új felületre azaz: „közművesedés” (napi szintű kommunikáció/kapcsolattartás, szervezkedés, polgármesterek fogadóórát tartanak, politikai bejelentések stb.) Jelenlét, digitális önreprezentáció, szervezőerő, társadalmi hatalom

4 4 Közösségi oldalak jelene, jövője Elmosódó határok? Kapcsolati Hálózatok Tematikus Hálózatok Tartalom Megosztás API Connectszolgáltatások Adat hordozhatóság

5 Klubrendszer A Klubrendszer lényege, hogy az iwiw-felhasználók az érdeklődési körüknek megfelelő csoportokhoz (klubokhoz) csatlakozhatnak, és ezzel az önkifejezés, az információszerzés és -megosztás, a kapcsolatok kialakításának újabb csatornája nyílik meg előttük. A nem egyéni felhasználók ezáltal új kommunikációs lehetőségeket kapnak, amely kitörési lehetőségeket tartogathat számukra. A nonprofit és üzleti szervezetek számára ezzel személyes, kétirányú kommunikációs megoldás adódik: hatékony alternatívával élhetnek a hagyományos kommunikációs eszközökhöz képest. Úgy érhetnek el célzottan tömegeket, hogy erőfeszítéseik – a klubokon belüli hozzájáruláson és érdeklődésen alapuló részvétel miatt – rendkívül költséghatékony marad

6 iWiW, mint platform Mi az API? Egy olyan fejlesztői interface (Application Programing Interface), mely a Google féle OpenSocial szabványra épül. Ez a felület teszi lehetővé a külső alkalmazások számára, hogy castlakozzanak az iWiW-hez. Mi a változás az iWiW életében? Az iWIW egy olyan közösségi oldal volt, ahol az emberek legfőképp kapcsolatba kerülhettek és kommunikálhattak egymással. Az iWiW API bevezetésével az oldal egy olyan platformmá vált, ahol hirdetők, intézmények, cégek vagy egyéni fejlesztők integrálhatnak különböző alkalmazásokat az iWiW weboldalba és könnyen elérhetik a közösségi hálózat több, mint 4 millió felhasználóját. Miért hasznos az API? Az API bevezetésével az iWiW a fejlesztők számára egy olyan felületetté vált, ahová egyszerűen készíthetnek különböző eszközöket, szórakoztató vagy az önkifejezést elősegítő alkalmazásokat, melyek az iWiW nyújtotta közösségi hálózatot kihasználva új interaktív felhasználói élményt nyújthatnak.

7 iWiW, mint platform Hogyan működik? Az iWiW-re felkerül alkalmazásokat a felhasználók egyszerűen hozzáadhatják saját profiloldalukhoz. A felvett alkalmazások pedig onnantól kezdve elérhetőek a nyitó oldalon keresztül és a profil oldalon is, de egyéb felületeken is találkozhat vele a többi felhasználó (hírfolyam, értesítés). Mi a hasznuk a különböző szereplőknek? –Fejlesztők A viszonylag pici hazai piacon nehézséget jelent a fejlesztőknek/szolgáltatóknak az, hogy a szolgáltatásukkal eljussanak a felhasználókhoz. Az iWiW lehetővé teszi, hogy közönségét egyszerűen elérjék rajta keresztül. –Felhasználók Az iWiW egy érdekesebb szolgáltatássá válik azáltal, hogy szélesebb körű szolgáltatáspaletta érhető el a felületén keresztül. A különböző népszerű, külső on-line szolgáltatások integrációja által az iWiW egy tartalom agregátorrá válik és erősíti az önkifejezés lehetőségét Mivel az iWiW egy tömegmédia, így ezen a lehetőségen keresztül tudnak megjelenni réteg igényeket kiszolgáló szolgáltatások –iWiW Növeli a felhasználók aktivitását, fenntartja a felhasználók érdeklődését és lojalitását a külső fejlesztők által készített és azok saját infrastruktúráján futó alkalmazások segítségével. Win-Win szituáció minden résztvevő számára!

8 iWiW alkalmazások 2009 április végén indult Jelenleg 56 különböző alkalmazás érhető el A három legnépszerűb: Egymás szemében (1,2M felhasználó) Csajok és Pasik (270 ezer felhasználó) Videotelefon (95 ezer felhasználó) Naponta kb. 4-500 ezer egyedi felhasználó Naponta 300 ezer értesítés

9 Nemzetközi példák

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált."

Hasonló előadás


Google Hirdetések