Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ha e beteg, bolond világra, Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnéd megint Betlehemnél. Szalma jászolodnál rangosabb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ha e beteg, bolond világra, Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnéd megint Betlehemnél. Szalma jászolodnál rangosabb."— Előadás másolata:

1

2

3 Ha e beteg, bolond világra, Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnéd megint Betlehemnél. Szalma jászolodnál rangosabb hely, Uram tenéked ma se jutna : Soha messzibb a Te országod, Miatyánkod bár mindenki tudja. Ha így jönnél Názáretből, Sápadtan, fázva, December este Az ügyefogyott szenvedőkhöz Párizsba, vagy Budapestre, S leülnél az éhezők közt S abból, amit valaha mondtál, Elfognának a tizedik szónál. Mondjál csak új Hegyibeszédet, S amit mondtál a gazdagokról, S ha gyűlnének az elhagyottak, S szólnál az Írás--forgatókról, S ha megpróbálnád, Uram, Még egyszer az embert rávenni Szeretetre.... Internálnának, esküszöm rá ! Ha nem is vernének mindjárt keresztre. (ismeretlen szerző)

4

5 Az első karácsony, amikor a koszorú az áhítatos várakozás részévé vált, 1860-ban volt, amikor a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor az ünnep előtt gyertyákkal díszített kör alakú, abroncsos csilláron jelezte a még karácsonyig hátra lévő idő múlását. Talán az árvaházi gyerekek másoknál még türelmetlenebbül várhatták, a karácsony érkezését..

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Letölteni ppt "Ha e beteg, bolond világra, Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnéd megint Betlehemnél. Szalma jászolodnál rangosabb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések