Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zene : Scottish bagpipes - March of Scotland Tartan: Jellegzetes mintázatú (ún. "skót kockás") gyapjúszövet, amelynek színösszeállítása és mintázata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zene : Scottish bagpipes - March of Scotland Tartan: Jellegzetes mintázatú (ún. "skót kockás") gyapjúszövet, amelynek színösszeállítása és mintázata."— Előadás másolata:

1

2 Zene : Scottish bagpipes - March of Scotland

3 Tartan: Jellegzetes mintázatú (ún. "skót kockás") gyapjúszövet, amelynek színösszeállítása és mintázata szigorú szabályokhoz igazodik. Eredetileg a skót klánok népviselete. Minden klánnak megvolt a maga jellegzetes színösszeállítása és kockamintája. A skót kockás az egyik legrégibb és legszebb gyapjúszövet-minta és az ide tartozó mintázatok máig használt elnevezései még tükrözik az egyes klánok nevét.

4

5

6

7

8 Április 6-án ünneplik a Tartan Day-t, a skót kocka napját

9

10

11

12 - Mióta hordanak a skót férfiak szoknyát? - ??? - Amióta megtudták, hogy a n ő knek ingyenes - Mióta hordanak a skót férfiak szoknyát? - ??? - Amióta megtudták, hogy a n ő knek ingyenes belépésük van a foci világbajnokságra. belépésük van a foci világbajnokságra.

13

14

15 Skót dudás ruhája

16 Skót dudás szoknyája, térdzoknija és cip ő je

17 A skót elmegy a koporsókészítőhöz, aki ajánlgatja a különböző koporsókat: - Tessék parancsolni, itt egy fekete lakkozott koporsó cirádákkal, aranyozott betűkkel a halott nevével, csak 3000 font. - Nem lehetne valami egyszerűbbet? - szól a skót. Nem olyan nagy a mi halottunk. - Akkor itt van egy matt fekete, kevés cirádával, ezüst betűkkel a halott nevével, 2000 fontért. - Nem lehetne valami egyszerűbbet, nem olyan nagy a mi halottunk - alkudozik a skót. - De uram, mégis, kije magának a halott? - Az anyósom. - Hát kedves uram, miért nem ezzel kezdte? Hozza be az anyósát és szögelünk rá négy fogantyút.

18

19

20

21

22 Két skót járja az erd ő t. Az egyikre rájön a szükség, elvonul egy fa mögé. Pár perc múlva kiszól a társának: - Te, van nálad egy kis papír? - Ugyan már, ennyire ne legyél sóher... hagyd ott!

23

24

25

26

27

28 - Miért nem tisztítja a skót a cip ő jét? - Miért nem tisztítja a skót a cip ő jét? -??? - Hogy ne lássák meg mi van a szoknyája alatt.

29 Középen: Sir Sean Connery

30

31

32 Károly herceg &Camilla

33

34 Hogyan küld levelet a skót a barátjának? Megírja, borítékba teszi, megcímzi magának, feladóként pedig feltünteti a barátját, majd bélyeg nélkül bedobja a postaládába. Másnap kihozzák neki, de mint portós küldeményt nem veszi át, Másnap kihozzák neki, de mint portós küldeményt nem veszi át, ezért azt „visszaviszik” a feladónak... ezért azt „visszaviszik” a feladónak...

35

36

37 Kiefer Sutherland és a Szex és New York sármos szívtiprója Chris Noth

38

39 - Megkaptad a legutóbbi levelemet? - kérdezi a skóttól az öccse. - Azt amelyikben tíz fontot kérsz? - Igen azt. - Nem kaptam meg.

40

41 A skót soha nem vesz regiszteres füzetet barátai címének és telefonszámának rögzítésére, barátai címének és telefonszámának rögzítésére, egyszer ű en kihúzza az ismeretleneket a telefonkönyvb ő l.

42

43 A skót vendégségben van. A háziasszony kedvesen megkérdezi: - Hány cukorral issza a teát? - Hány cukorral issza a teát? -Otthon hárommal, vendégségben öttel. -Otthon hárommal, vendégségben öttel. -hangzik a válasz. -hangzik a válasz. - Akkor érezze magát otthon! - Akkor érezze magát otthon!

44 pps: Vörösné Bíró Judit


Letölteni ppt "Zene : Scottish bagpipes - March of Scotland Tartan: Jellegzetes mintázatú (ún. "skót kockás") gyapjúszövet, amelynek színösszeállítása és mintázata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések