Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő."— Előadás másolata:

1 A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”

2 A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő áldozati étel, amely a mai ételeink közül a pörkölthöz hasonlítható. Körete a monyád, a galuskának felel meg.

3 A recept „fordítása” Hozzávalók az üstönyhöz: feldarabolt csirkehús vöröshagyma fehérbor avar áldosgyöket - fűszerkeverék méz gyökfű – petrezselyem Hozzávalók a monyádhoz–galuskához: liszt só tojás víz

4 Avar áldosgyöket összetevői: 1/1 friss gyömbérgyökér 1/1 lilahagyma 1/1 foghagyma 1/2 sárgarépa 1/4 cékla 1/4 hungyök – koriander gyökér és levél 1/6 citromhéj és lé 1/5 friss bazsalikom 1/5 friss citromfű 1/5 bors 1/20 őrölt fahéj 1/20 őrölt szegfűszeg 1/20 csillagánizs 1/20 piros rózsaszirom 1/20 pipacs virágszirom 1/20 só

5 Hogyan készítettük mi? Az áldos főszereplője a piacon vett kapirgálós csirke.A csirke bontását a gyengébb idegzetűek kedvéért nem mutatjuk.

6 Mi kerül a fazékba? Először a fehérbor, majd a csirke és a kétféle hagyma darabolva kerül a fazékba.

7 Ízek világa A zöldségek tisztítva és aprítva a lilahagymával együtt kerülnek az edénybe, majd óvatosan megpirítjuk. Hozzáadjuk a sokféle fűszert és egy kicsit hűtjük.

8 A mozsár nem csak a kémia órán jó Kicsi a mozsár-sok a munka…

9 Mágikus monyád Galuska, nokedli, vagy ahogy akarjátok…

10 Jó étvágyat kívánunk!

11 A puding próbája…

12 Készítették: Lázár Ervin Általános Iskola csapata


Letölteni ppt "A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések