Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cars Old cars Története Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cars Old cars Története Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5."— Előadás másolata:

1

2 Cars

3 Old cars

4 Története

5 Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5 lóerős Peugeot-t hozatott Franciaországból, és ezzel, majd egy nagyobb, 40 lóerős Mors-zal versenyzett a kontinensen is. Aranyérmet nyert a Thousand Miles Trial-on 1900-ban! Claude Goodman Johnsonnal képviseletet nyitott 1903-ban a Panhard-Levassor és a Minerva autók importálására. A következő évben egyik közeli barátja rábeszélte, hogy nézze meg egy bizonyos Frederick H. Royce könnyű, kéthengeres motorral szerelt autóját Manchesterben. Az első indításnál Rolls kétszer is leszállt az ülésből, hogy meggyőződjék a motor működéséről, annyira kiegyensúlyozott és csendes járású volt Royce erőforrása. A fogtömést kirázó francia motorokhoz szokott Rolls-nak imponált a bemutató, és szerződést kötöttek (1904. május 4.), amely szerint C. S. Rolls & Co. képviseli F. H. Royce & Co. gyártmányait, amelyeket Rolls-Royce márkanév alatt értékesít. (Rolls-Royce Ltd.-t csak 1906-ban alapították meg. Rolls kapcsolatai és ügynöki tehetsége révén könnyen eladta a piacra jól bevezetett, kiváló minőségű autókat. Az ízig-vérig sportember Rolls-t az autó, a gyártás és a versenyzés mellett a ballonrepülés is vonzotta. Kiváló ballonrepülő volt, 1906-ban az egyik első Rolls-Royce Silver Ghost az elképzelése szerint volt karosszálva, és ezen a kétszemélyes roadsteren szállította ballonját versenyről versenyre. Nyughatatlansága és érdeklődése az egyre gyorsabban fejlődő repülés felé fordította. Mint pilóta is kimagasló tehetség volt.

6 Ford T modell Ford Mustang Az első Ford modell

7 Ford T

8 Tizenéves cars

9 PEUGEOT 205 XS PEUGEOT 206 Története

10 A Peugeot története 1885-ben megjelenik a járműipar. Az alapító fiai Armand Peugeot irányításával 1886-ban kerékpárgyártásba kezdenek. A Peugeot cég által gyártott kerékpárok igen változatos formájúak. A kezdeti modell első kereke 1.36 m, a hátsó kereke 0.40 m átmérőjű. A későbbi modellek egyre jobban hasonlítanak mai társaikra. A kétszemélyes tricikli kényelmes közlekedési eszköz, melyen az utasok egymás mellett ülnek. Az 1889-es Párizsi Világkiállításon Armand Peugeot erpollet gőzmotorral hajtott kétszemélyes triciklit mutat be nagy sikerrel. ÚJ TÁVLAT: A BENZINMOTOR 1890-1895 A benzinmotor felfedezése új korszakot nyit a közlekedésben. 1890-ben elkészül az első Peugeot gépjármű karosszéria. A Daimler benzinmotorral hajtott kétüléses, négykerekű velocipéd után négyszemélyes változatot mutat be a Peugeot cég. Armand 1891 -ben személyesen vesz részt motorkocsiján a Petit Journal szervezésében induló Párizs-Brest versenyen.

11 Suzuki swift Suzuki swift

12 New cars

13 Ferrari 250 GT Ferrari 458 Italia

14 Vége

15 Készítette: Kertész Gábor


Letölteni ppt "Cars Old cars Története Rolls-Royce története Charles Stewart Rolls az angol aranyifjúsághoz tartozott, már származásánál fogva is. 19 évesen egy 3,5."

Hasonló előadás


Google Hirdetések