Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ismerkedés az Intézővel. Az Intéző feladata A hajlékony-és merevlemezen lévő mappák és állományok karbantartására használjuk a Windows Intézőt. A programmal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ismerkedés az Intézővel. Az Intéző feladata A hajlékony-és merevlemezen lévő mappák és állományok karbantartására használjuk a Windows Intézőt. A programmal."— Előadás másolata:

1 Ismerkedés az Intézővel

2 Az Intéző feladata A hajlékony-és merevlemezen lévő mappák és állományok karbantartására használjuk a Windows Intézőt. A programmal mappákat, fájlokat tudunk létrehozni, egyik helyről a másikra másolni, áthelyezni, átnevezni, vagy a feleslegeseket letörölni.

3 A Windows Intéző segítségével megtekinthetjük a CD-n lévő állományokat. Lehetőségünk van azok merev- vagy hajlékonylemezre történő másolására, de áthelyezni, átnevezni, törölni nem lehet a CD-n található fájlokat. (Kivéve többször írható CD.)

4 Az Intéző képernyője

5 Eszköztár: gombjai segítenek a gyorsabb munkavégzésben. Böngészősáv: láthatjuk a Windows által használt programokat, az egyes elemeket ki tudjuk választani, ha az egérrel egyet kattintunk a nevére. A „plusz” jelre rákattintva megjeleníthetjük a mappaszerkezetet, a „mínuszra” kattintva eltüntethetjük azt.

6 Mi is tudunk mappákat készíteni A mappákat egyenként hozzuk létre, s mindig a felső szinttől haladunk az alsóbb szintek felé. A mappa nevét mindig úgy válasszuk meg, hogy a mappa tartalmára következtetni lehessen belőle.

7 Átnevezés Egy mappa létrehozásánál előfordulhat, hogy rossz nevet írunk be, vagy egy régi mappa nevét akarjuk megváltoztatni. Ekkor használjuk a mappák átnevezését. (Fájlokat is átnevezhetünk.)

8 Átnevezés lépései 1.Átnevezendő mappa kijelölése. 2.FÁJL menü ÁTNEVEZÉS parancsa 3.A mappa régi neve mellett megjelenik a kurzor, ekkor módosíthatjuk a nevét. 4.Az átnevezést az ENTER billentyűvel zárjuk le.

9

10


Letölteni ppt "Ismerkedés az Intézővel. Az Intéző feladata A hajlékony-és merevlemezen lévő mappák és állományok karbantartására használjuk a Windows Intézőt. A programmal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések