Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel."— Előadás másolata:

1 Másolás és áthelyezés

2 Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel húzzuk át az új helyre. Fájlok másolása is ugyanígy történik.

3 Ha a mappát vagy a fájlt olyan helyre akarjuk másolni, ahová már egyszer átmásoltuk, akkor figyelmeztetést kapunk. Ha folytatjuk, akkor a régieket lecseréli. Egy mappában ugyanolyan névvel csak egy mappa lehet!!

4 Más módszer Vágólap alkalmazása. Vágólap: A vágólap a Windows által biztosított elkülönített memóriaterület. Használata: egy kijelölt objektumot (szöveg, szövegrész, kép, hang, fájl, mappa, stb.) ide másolva bármely Windows-os alkalmazásba beilleszthetjük, egymás után többször is. Egyszerre azonban csak egy objektum kerülhet a vágólapra. 1.Kijelölés 2.SZERKESZTÉS menü MÁSOLÁS parancsa

5 Áthelyezés A mappát vagy fájlt eredeti helyéről eltüntetjük, s egy új helyre tesszük. Másolásnál megmarad az eredeti helyén az áthelyezésnél eltűnik a mappa vagy a fájl. Lépések: 1.Kijelölés 2.Egér mutatója + SHIFT folyamatos lenyomása  fogd és vidd vagy Vágólappal

6

7


Letölteni ppt "Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések