Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Piac és Profit 2012. Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Piac és Profit 2012. Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában."— Előadás másolata:

1 Piac és Profit 2012. Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában

2 Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket. A mindennapi életben már magánszemélyként is szükségünk van céginformációra: Milyen építési vállalkozóval építtetünk? Kitől bérelek autót? Visszahoz-e külföldről a választott utazási iroda?

3 Felszámolás alá került cégek száma 2009. – 14 000 2010. – 17 000 2011. – 20 000 2012. – ? Ma reggel: 8768 db!

4 Végelszámolás alá került cégek száma Megváltozott szankciók a bevallások leadása kapcsán! Kényszer végelszámolások! Kényszertörlések! Ma reggel: 14 820 db!

5 Új cégek száma Változatlan vállalkozási kedv! Március 1-től drágább és szigorúbb a cégalapítás! Minden tavasszal építőipari „idénycégek”!

6 Törölt cégek száma Sohasem lehetünk biztosak abban, milyen cég a megbízható! Figyelni: - negatív információk számának megnövekedése, - jelentős összegű adótartozás (NAV ¼ éves listái), - megnőtt kötelezettségállomány, - megnőtt a végrehajtási eljárások száma

7 Érdekes arányok Csupán 50 magánszemély majdnem 1000 céget döntött már felszámolásba, hatalmas mértékű adósságokat hagyva maguk után a gazdaságban. Eltiltva csupán 4 személy, a többiek bármikor új céget alapíthatnak és folytathatják tevékenységüket. Nem megfelelő ellenőrzés! Az EU-ban sokkal komolyabb szankciók!

8 Lánctartozás ellen öngondoskodással Kivel és hogyan kötök üzletet? Létezik-e a cég? (cégkivonat, cégtörténet) Milyen magánszemélyek állnak a cég mögött és nekik milyen egyéb cégkapcsolataik vannak? (KH) Milyen a valós pénzügyi helyzetük? (beszámoló) Milyen a csődesélyük? (scoring A – D) Milyen a fizetési moráljuk? (EOKR) Gondosan lettek-e megkötve jogilag a szerződések? (aláíró személyek)

9 Régi ügyfélkapcsolatot hogyan követek? Hogyan változik a pénzügyi helyzete? Tettek-e közzé bármilyen negatív információt vele kapcsolatban? (EOKR) Változott-e a tulajdonosi kör? A cím? Az alaptőke? Az alkalmazotti létszám? Nyert-e EU-s pályázatot? (APAFI)

10 A kérdésekre választ kaphat az online céginformációs rendszerekből! - bármikor, bárhol elérhető - az interneten néhány kattintással (PDA, tábla PC stb.) - naprakész frissességgel - Akár évi egyedi – személyre szabott - előfizetési díjért

11 Kapcsolati háló A céget önmagában vizsgálni (cégjegyzéki adatok, pénzügyi adatok, negatív információk) a mai gazdasági környezetben már nem elegendő! Az új cégek tulajdonosai/vezetői 70 %-ban egyéb cégekhez is köthetők (voltak), a kapcsolódó vállalkozások és személyek feltérképezése ma már elengedhetetlen a kockázatelemzéshez! A cégek döntő többségénél (95%) magánszemélyek a tulajdonosok és nem cégek. Hogy is néz ki mindez valójában egy hálóban?

12

13

14

15

16

17 Cégvezetéstől eltiltott személy 2011. májusában

18

19 Köszönöm figyelmüket! Bak Boglárka 70/337 9433 bak.boglarka@opten.hu


Letölteni ppt "Piac és Profit 2012. Május 8. Kockázatkezelés a kapcsolatok hálójában."

Hasonló előadás


Google Hirdetések