Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Globalizáció, avagy a nemzeti energiapolitikák alkonya MAGYAR ENERGETIKAI STRATÉGIÁK-műhelyvita 2004. június 2. Hegedűs Miklós GKI Energiakutató Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Globalizáció, avagy a nemzeti energiapolitikák alkonya MAGYAR ENERGETIKAI STRATÉGIÁK-műhelyvita 2004. június 2. Hegedűs Miklós GKI Energiakutató Kft."— Előadás másolata:

1 Globalizáció, avagy a nemzeti energiapolitikák alkonya MAGYAR ENERGETIKAI STRATÉGIÁK-műhelyvita 2004. június 2. Hegedűs Miklós GKI Energiakutató Kft.

2 Kereslet és kínálat alakulása A várható energiaigények, különösképpen a villamosenergia-igények növekedési üteme Ellátásbiztonság, a csúcsidei igények kielégít- hetősége, a villamosenergia-kapacitások fejlesz- tésének mennyiségi-minőségi vonatkozásai A hazai termelés és az import források szerepe a hosszú távú hazai villamosenergia-ellátásban

3 Árak, megújuló erőforrások és az állam Az ellátásbiztonság, a környezeti követelmények, a világpiaci árak hatásai a hazai energiaszektor költségeire, árszínvonalára Megújuló energiaforrások jövőbeni szerepe a hazai villamosenergia-ellátásban Az állam szerepe az energiaszektor fejlesztésében, az üzleti modell szabályozásában. Az állami tulajdonlás lehetőségei, intézményrendszerek, az energia- takarékosság és a környezetvédelem állami befolyásolása

4 A nemzeti energiapolitika célszerűsége és a lehetséges funkciói?!


Letölteni ppt "Globalizáció, avagy a nemzeti energiapolitikák alkonya MAGYAR ENERGETIKAI STRATÉGIÁK-műhelyvita 2004. június 2. Hegedűs Miklós GKI Energiakutató Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések