Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hőmérséklet mérése A hőmérséklet mérése. A hőmérsékletre alacsony vagy magas voltára utaló kifejezések  Hideg - Meleg  Hűvös - Langyos  Forró  Stb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hőmérséklet mérése A hőmérséklet mérése. A hőmérsékletre alacsony vagy magas voltára utaló kifejezések  Hideg - Meleg  Hűvös - Langyos  Forró  Stb."— Előadás másolata:

1 A hőmérséklet mérése A hőmérséklet mérése

2 A hőmérsékletre alacsony vagy magas voltára utaló kifejezések  Hideg - Meleg  Hűvös - Langyos  Forró  Stb.

3 Ha pontosabban kívánjuk meghatározni a hőmérsékletet hőmérőt használunk  Legismertebbek a folyadékos hőmérők  Szűk cső egyik vége zárt, a másik pedig folyadék tartályhoz csatlakozik  A tartályban higany vagy színezett alkohol van  (A higanyt ma már nem használják mérgező vegyületei miatt)

4 A hőmérséklet mérése 1. Az olvadó jég hőmérséklete állandó, így a hőmérséklet mérésének egyik alappontja (olvadáspont) 2. A forrásban lévő víz hőmérséklete is állandó, így ez a hőmérséklet mérésének másik alappontja 3. A Celsius-skála: A két alappont közötti távolságot 100 egyenlő részre osztotta Celsius. A két alappont közötti távolságot 100 egyenlő részre osztotta Celsius. 0 0 C – olvadó jég hőmérséklete 0 0 C – olvadó jég hőmérséklete  100 0 C – forrásban lévő víz hőmérséklete  A 0 jel alatti hőmérsékletek mínusz Celsius-fokok

5 Mérési adatainkat táblázatba foglalhatjuk A víz hőmérséklete ( 0 C) A melegítés kezdetekor 20 1 perc elteltével 30 2 perc elteltével 40 3 perc elteltével 50 4 perc elteltével 60 5 perc elteltével 70

6 A táblázat adatait grafikonon ábrázoljuk


Letölteni ppt "A hőmérséklet mérése A hőmérséklet mérése. A hőmérsékletre alacsony vagy magas voltára utaló kifejezések  Hideg - Meleg  Hűvös - Langyos  Forró  Stb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések