Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz."— Előadás másolata:

1 P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz

2 TARTALOMJEGYZÉK Pécs jellege Egy kép a városról Kiemelt látnivalók Széchenyi tér érdekességei Kép a térről Látnivalói

3 Pécs Baranya megye székhelye, a Dél-Dunántúl kulturális, tudományos, gazdasági és idegenforgalmi központja. A mintegy 163 ezer lakosú város a Mecsek hegység lábánál fekszik. Kellemes éghajlata, délies hangulatot árasztó szabadtéri fesztiváljai és a nyáron esténként tapasztalható élet miatt méltán viseli a mediterrán hangulatok városa nevét.

4 P ÉCS MADÁRTÁVLATBÓL

5 K IEMELT LÁTNIVALÓK Pécsi Nemzeti Színház Cella Septichora (Ókeresztény emlékek) Belvárosi plébániatemplom (Gázi Kászim pasa dzsámija) Zsolnay Múzeum Vasarely Múzeum Kodály Központ Csontváry Múzeum

6 Jakováli Hasszán Pasa dzsámija és minaret TV-torony Zsolnay Mauzóleum Mecsek-kapu Tettyei Mésztufa-barlang Nádor Galéria Gyugyi gyűjtemény Barbakán

7 Pécs városának egyik legszebb és legtöbb látványosságot mutató tere a Széchenyi tér, amely az év minden időszakában turizmustól pezseg. Számos városi kulturális rendezvénynek szolgál helyszínéül ez a hatalmas tér, melybe mindösszesen tizenkét utca fut bele, így aztán tényleg a város legközpontibb része. A térnek már a középkorban is nagy jelentősége volt, itt piacoztak, és a népek ide építették a templomukat. Az elmúlt időszakban csodálatos átalakuláson ment keresztül a Széchenyi tér, mely a Pécs 2010 EKF projekt jének keretében valósulhatott meg. Hűsítő vízjátékok és szökőkutak a kőburkolat és a térformák nem csupán kellemes, esztétikus látványt nyújtanak, hanem a járókelők kényelmét is szolgálják. A tér a fiatalok kedvelt találkahelye, amely mediterrán atmoszférájában jól esik a forró csoki vagy a jegeskávé.

8 S ZÉCHENYI TÉR

9 A pécsi Széchenyi tér legfőbb jelképe a tér közepéből türkiz kupolájával kiemelkedő Gázi Kászim pasa dzsámija, amely mellett a Szent Bertalan harangot is megcsodálhatjuk.Gázi Kászim pasa dzsámija A tér másik toronymagasan kiemelkedő épülete a neobarokk stílusú toronyórás Városháza, melynek harangjátékát óránként hallhatjuk.Városháza Az épületek között nem lehet figyelmen kívül hagyni a Nádor Szálló színes nemrég felújított épületét, valamint a nyugati oldalon az eklektikus Megyeházát és dél irányába látható Irgalmas rendi templom ot. A szép műemlék épületek között sétálva a tekintetünk monumentális szobrokon is elidőzhet. Az 1908-ban felállított Szentháromság-szobor 1710-14 között a pestisjárvány véget érésének emlékére készült, alkotója Kiss György szobrászművész. Lejjebb egy hatalmas kőtalapzaton egy derék alakot ábrázoló lovas szobor áll, ez Hunyadi János bronz szobra, melyet a törökverő nagy hadvezér halálának 500. évfordulóján, 1956-ban állítottak fel, alkotója Pátzay Pál szobrász. Szentháromság-szobor Hunyadi János bronz szobra Pécs másik igen jelentős jelképe a Széchenyi tér déli részén található ökörfejes Zsolnay-kút. Zsolnay-kút A díszes 4 méter magas pirogránit kutat Zsolnay Miklós, az apja Zsolnay Vilmos emlékére ajánlotta fel a városnak, mely a Zsolnay Gyárban készült el 1912-ben.

10 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések