Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Debrecen turizmusa Készítette: Greges Dániel. Debrecen elhelyezkedése Debrecen elhelyezkedése Látnivalók Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Debrecen turizmusa Készítette: Greges Dániel. Debrecen elhelyezkedése Debrecen elhelyezkedése Látnivalók Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni."— Előadás másolata:

1 Debrecen turizmusa Készítette: Greges Dániel

2 Debrecen elhelyezkedése Debrecen elhelyezkedése Látnivalók Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni Református Nagytemplom Zsuzsi Erdei Vasút Zsuzsi Erdei Vasút Konferenciaturizmus Konferenciaturizmus

3 Debrecen elhelyezkedése A város két táj, a Hajdúhát és a Nyírség közelében fekszik. A város két táj, a Hajdúhát és a Nyírség közelében fekszik. A Nyírség homokos terület, északról lejt dél felé, nyugati határa a Tócó völgyénél húzódik. A Hajdúhát löszös terület, nyugati irányba lejt. Debrecen egész területe a Nyírségen helyezkedik el. A Nyírség homokos terület, északról lejt dél felé, nyugati határa a Tócó völgyénél húzódik. A Hajdúhát löszös terület, nyugati irányba lejt. Debrecen egész területe a Nyírségen helyezkedik el.

4 Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni Református Nagytemplom Debreceni Református Kollégium Debreceni Református Kollégium Debreceni Református Kistemplom Debreceni Református Kistemplom Debreceni Megyeháza Debreceni Megyeháza Debreceni Városháza Debreceni Városháza Debreceni Egyetem Debreceni Egyetem Füvészkert Füvészkert Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Szent Anna-székesegyház Szent Anna-székesegyház

5 Régiposta étterem Régiposta étterem Déri Múzeum Déri Múzeum Zsuzsi Erdei Vasút Zsuzsi Erdei Vasút A Debreceni Református Kollégium Múzeuma A Debreceni Református Kollégium Múzeuma Kölcsey Ferenc Megyei Művelődési Központ Kölcsey Ferenc Megyei Művelődési Központ

6 Debreceni Református Nagytemplom Debrecen legjellegzetese bb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”.1805 és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban. Debrecen legjellegzetese bb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának”.1805 és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.

7 Zsuzsi Erdei Vasút

8 Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű vasútja. A Debrecenhez tartozó Gúthi erdeiben kitermelt fa szállítására épült. Magyarország legrégebbi keskeny nyomközű vasútja. A Debrecenhez tartozó Gúthi erdeiben kitermelt fa szállítására épült. 1882. július 16-án megindult a közlekedés az első 20 km szakaszon Debrecen és Nyírmártonf alva között. 1882. július 16-án megindult a közlekedés az első 20 km szakaszon Debrecen és Nyírmártonf alva között. A második világháborúban erősen megrongálódott. Az 1946-os gyors helyreállítást követően már Nyírlugosig tartott a pálya. A második világháborúban erősen megrongálódott. Az 1946-os gyors helyreállítást követően már Nyírlugosig tartott a pálya.

9 Nevezetességek a vasút környékén Nevezetességek a vasút környékén Hármashegyalja : hármashegyaljai tanösvény Hármashegyalja : hármashegyaljai tanösvény Csereerdő : ennél a megállónál található az ördögárok, ami a római kori erődrendszer egyik eleme volt. Csereerdő : ennél a megállónál található az ördögárok, ami a római kori erődrendszer egyik eleme volt. Erdészlak : az itt található panoráma út vezet el a középkori fancsikai templomromhoz, és az erdőspusztai tájházhoz. Erdészlak : az itt található panoráma út vezet el a középkori fancsikai templomromhoz, és az erdőspusztai tájházhoz.

10 Konferenciaturizmus A város konferenciaturizmusának centruma a 2006-ban felavatott Kölcsey Központ Magyarország második legnagyobb konferenciaközpontja. A 13 ezer négyzetméteres alapterületű létesítmény elegáns, mozgatható színpadú nagyterme kiválóan alkalmas nagy létszámú konferenciák, bálok, fogadások, koncertek és kiállítások megrendezésére. A város konferenciaturizmusának centruma a 2006-ban felavatott Kölcsey Központ Magyarország második legnagyobb konferenciaközpontja. A 13 ezer négyzetméteres alapterületű létesítmény elegáns, mozgatható színpadú nagyterme kiválóan alkalmas nagy létszámú konferenciák, bálok, fogadások, koncertek és kiállítások megrendezésére.

11 Négynyelvű, vezeték nélküli tolmácsrendszer is rendelkezésre áll, 600 darab vevőegységgel. A terem akusztikája kiváló – erről többek között a speciális, teremakusztikát módosító rendszer gondoskodik. A Kölcsey Központ bálterme méltó helyszíne a konferenciákon túl fogadásoknak, céges rendezvényeknek, kisebb koncerteknek és kamaraszínházi előadásoknak. Négynyelvű, vezeték nélküli tolmácsrendszer is rendelkezésre áll, 600 darab vevőegységgel. A terem akusztikája kiváló – erről többek között a speciális, teremakusztikát módosító rendszer gondoskodik. A Kölcsey Központ bálterme méltó helyszíne a konferenciákon túl fogadásoknak, céges rendezvényeknek, kisebb koncerteknek és kamaraszínházi előadásoknak.


Letölteni ppt "Debrecen turizmusa Készítette: Greges Dániel. Debrecen elhelyezkedése Debrecen elhelyezkedése Látnivalók Látnivalók Debreceni Református Nagytemplom Debreceni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések