Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DR. NIKLAI ÁKOS TISZTELETBELI ELNÖK MAGYAR SZÁLLODASZÖVETSÉG IGAZGATÓSÁG ELNÖKE MAGYAR TURIZMUS ZRT. A MAGYAR SZÁLLODAFEJLESZTÉSI TRENDEK REeVOLUTIO BUDAPEST.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DR. NIKLAI ÁKOS TISZTELETBELI ELNÖK MAGYAR SZÁLLODASZÖVETSÉG IGAZGATÓSÁG ELNÖKE MAGYAR TURIZMUS ZRT. A MAGYAR SZÁLLODAFEJLESZTÉSI TRENDEK REeVOLUTIO BUDAPEST."— Előadás másolata:

1 DR. NIKLAI ÁKOS TISZTELETBELI ELNÖK MAGYAR SZÁLLODASZÖVETSÉG IGAZGATÓSÁG ELNÖKE MAGYAR TURIZMUS ZRT. A MAGYAR SZÁLLODAFEJLESZTÉSI TRENDEK REeVOLUTIO BUDAPEST szeptember 15.

2 A SZÁLLODÁK SZOBASZÁMÁNAK ALAKULÁSA, Forrás: KSH ;44,1% ;+19,9% ;+170,6% ;+173,8% ;+200,5%

3 Forrás: KSH A SZÁLLODÁK SZOBASZÁMÁNAK REGIONÁLIS MEGOSZLÁSA, 2002,

4 A SZÁLLODÁK SZOBASZÁMÁNAK ALAKULÁSA RÉGIÓNKÉNT (kapacitás, , 2005/2002) Forrás: KSH

5 A SZÁLLODÁK VENDÉGFORGALMÁNAK ALAKULÁSA (2005/2000, ) Forrás: KSH, vendégéjszakák száma +79,7%, ,6%, ,6%, ,2%, ,2%, ,4%,

6 /2000 Balaton % Budapest–Közép Dunavidék ,7% Dél-Alföld ,1% Dél-Dunántúl ,6% Észak-Alföld ,2% Észak- Magyarország ,2% Közép-Dunántúl ,8% Nyugat-Dunántúl ,0% Tisza-tó ,4% A SZÁLLODÁK VENDÉGFORGALMÁNAK REGIONÁLIS ALAKULÁSA, Forrás: KSH, vendégéjszakák száma

7 A SZÁLLODÁK SZOBAKAPACITÁS-KIHASZNÁLTSÁGA Forrás: KSH

8 SZOBAKAPACITÁS-KIHASZNÁLTSÁG RÉGIÓS BONTÁSBAN, Forrás: KSH

9 EGY KIADOTT SZÁLLODAI SZOBA BRUTTÓ ÁTLAGÁRA RÉGIÓNKÉNT*, *statisztikai régiók Forrás: KSH forint

10 ÖSSZEFOGLALÁS A magyarországi szállodakapacitást egyenletes növekedés jellemzi. A magasabb kategóriájú (4* és 5*) szállodák az átlagnál gyorsabb kapacitás- növekedést regisztráltak az elmúlt években. Különösen dinamikusan növekszik a gyógy- és wellness szállodák kapacitása. A szállodák szobaszámának tekintetében Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régió tartja vezető pozícióját. Az egyes szálloda-kategóriák szobaszámának regionális megoszlásában jelentős különbségek figyelhetők meg között abszolút értékben a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régió járult hozzá legnagyobb mértékben a vendégéjszakák számának növekedéséhez ben – akárcsak a korábbi években – az ötcsillagos szállodák érték el a legmagasabb kapacitás-kihasználtságot. Az ötcsillagos szállodák kihasználtsága nőtt, a háromcsillagosaké stagnált, a többi kategória kihasználtsága csökkent között. A legmagasabb szobakapacitás-kihasználtságot a Budapest-Közép-Dunavidék turisztikai régió szállodái érték el ben a legmagasabb, egy kiadott szobára jutó bruttó átlagárat a fővárost is magába foglaló Közép-Magyarország statisztikai régió érte el. Az egy szállodai szoba egy működési napjára jutó átlagos bruttó szállásdíjbevételt évek óta csak a Közép-Magyarország statisztikai régió haladja meg.


Letölteni ppt "DR. NIKLAI ÁKOS TISZTELETBELI ELNÖK MAGYAR SZÁLLODASZÖVETSÉG IGAZGATÓSÁG ELNÖKE MAGYAR TURIZMUS ZRT. A MAGYAR SZÁLLODAFEJLESZTÉSI TRENDEK REeVOLUTIO BUDAPEST."

Hasonló előadás


Google Hirdetések