Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?"— Előadás másolata:

1

2 Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel? Eddigi megtakarításaid Szabadon felhasználható pénzed

3 A hitelekért a bank kamatot kér, ez az ára ugyanis annak, hogy azonnal pénzt bocsát rendelkezésünkre. A kamat mellett - a hitel típusától függően - várhatóan számolnod kell kezelési költséggel és egyéb díjakkal is (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék stb.). Mennyibe kerül a hitel? A hitelt terhelő, egy évre számított költséget és kamatot a Teljes Hiteldíj Mutató – ismertebb nevén THM – tartalmazza, százalékban megadva. Hitel felvételkor a jövőbeni jövedelmed egy részéről lemondasz, hiszen azt a törlesztések kifizetésére kell majd fordítanod!

4 Biztonsági tartalék (10-20%) HITEL TÖRLESZTÉSÉRE FORDÍTHATÓ ÖSSZEG

5 MILYEN HITELFAJTÁK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ? KONKRÉT CÉLRA Lakáshitel Gépjármű hitel Diákhitel Áruhitel SZABAD FELHASZNÁLÁSRA Hitelkártya Folyószámla hitel Személyi hitel Szabad felhasználású jelzáloghitel

6 DIÁKHITEL – EGY NEM TIPIKUS HITEL

7

8 FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGED SEMMIBEVÉTELE ROSSZ TAKTIKA, MIVEL ETTŐL ADÓSSÁGOD BIZTOSAN NEM FOG ELTŰNNI! Mindenképp tarts folyamatos kapcsolatot a bankoddal! Ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy ne folytass struccpolitikát, ne hagyd bontatlanul a bank leveleit! Bátran kérj pénzügyi tanácsot!

9 TÁJÉKOZÓDJ! SZÁMOLJ! VÁLASSZ TUDATOSAN! HASONLÍTSD ÖSSZE AZ AJÁNLATOKAT! FONTOLD MEG ŐKET! VÁLTOZTASS, HA NEM VAGY ELÉGEDETT!


Letölteni ppt "Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések