Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla."— Előadás másolata:

1

2 A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla.

3 BANKSZÁMLA ÉS MEGTAKARÍTÁSOK

4 SZÁMLANYITÁS ELŐTT GONDOLD VÉGIG, HOGY MIRE AKAROD HASZNÁLNI A FOLYÓSZÁMLÁDAT : - HÁNYSZOR VESZEL FEL PÉNZT EGY HÓNAPBAN, - AKARSZ - E ÁTUTALNI, - SZERETNÉL - E BANKKÁRTYÁT, - JOBBAN SZERETED A SZEMÉLYES ÜGYINTÉZÉST, VAGY INKÁBB AZ INTERNETEN AKARSZ BANKOLNI. A bankszámla nyitást megelőzően érdemes utánanézned, hogy az általad kiválasztott bank kínál-e a fiatalok igényeihez igazított, kedvezőbb feltételek mellett igénybe vehető számlacsomagot. Ha már elmúltál 18 éves, szüleid közreműködése nélkül lehet saját bankszámlád, és Igényelhetsz magadnak bankkártyát is. Ha fiatalabb korban szeretnél számlát nyitni, ehhez szülői hozzájárulás szükséges.

5

6 Tájékozódj a költségekről! Gondold végig, melyik kártyatípust részesíted előnyben! Ha a bank által biztosított hitelkeretet szeretnéd elsősorban kihasználni, akkor a hitelkártyák között nézz körül! Ne feledd azonban, hogy a kölcsönvett pénzt kamatostul vissza is kell fizetned! Ha csak addig szeretnél nyújtózkodni, ameddig pillanatnyi anyagi lehetőségeid engedik, akkor a betéti kártyák közül válassz! A vásárlásért a bank általában nem számít fel díjat, a bankkártyás fizetés belföldön ingyenes. Ha automatából veszel fel készpénzt, azért általában fizetned kell.

7 MIRE FIGYELJ, HA BANKKÁRTYÁT HASZNÁLSZ?

8 TÁJÉKOZÓDJ! SZÁMOLJ! VÁLASSZ TUDATOSAN! HASONLÍTSD ÖSSZE AZ AJÁNLATOKAT! FONTOLD MEG ŐKET! VÁLTOZTASS, HA NEM VAGY ELÉGEDETT!


Letölteni ppt "A bankszámla a bankkal kötött szerződés alapján megnyitott számla."

Hasonló előadás


Google Hirdetések