Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,"— Előadás másolata:

1

2 1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben, azokról inkább azt hisszük, hogy éppen a büfébe igyekeznek… Az újsággal közlekedők pedig biztosan a klotyót keresik. Ezen kívül esténként egy rakás anyagot vigyél haza, ezzel is azt a benyomást keltheted, mintha nagyon keményen dolgoznál.

3 2. Használj számítógépet Ha számítógép előtt ülsz, azt mindenki úgy tekinti, mintha dolgoznál. Elintézheted a személyes leveleidet, vagy csak lazíthatsz, egyáltalán bármi olyat megtehetsz, ami még csak köszönő viszonyban sincs a munkával. Erről persze a számítástechnikusok soha nem beszélnek. Persze ha a főnök valamikor lebuktat (mert LE FOG), akkor mondd azt, hogy éppen egy új szoftvert próbálsz megtanulni, és így most nem kell egy tanfolyam árát kifizetni.

4 3. Rendetlen asztal Csak a felsővezetők engedhetik meg maguknak, hogy az asztalukon ne legyen semmi. A többieknél az üres asztal azt jelenti, hogy nem dolgoznak keményen. Éppen ezért bástyázd körül magadat papírtornyokkal. A megfigyelő számára a tavalyi dossziék maiaknak tűnnek – és csak a mennyiségük számít. Építsd a tornyokat magasra és szélesre. Ha tudod, hogy valaki jönni fog hozzád, akkor a szükséges iratot rejtsd el félúton az egyik halomban, és onnan húzd elő, amikor megérkezik.

5 4. Legyél türelmetlen Próbálj meg türelmetlennek és idegesnek mutatkozni.

6 5. Későn menj haza Mindig későn menj haza, leginkább akkor, amikor a főnök is dolgozik még. Ilyenkor este nyugodtan elolvashatod azokat a könyveket, amelyeket már régen el akartál olvasni. Kifelé menet sétálj el a főnök ajtaja előtt. A fontos e-maileket küldd el reggel hétkor, vagy este kilenckor – vagy akár szünnapokon.

7 6. Sóhajts fel Ha sok ember van körülötted, néha sóhajts fel, mintha hatalmas nyomás mellett dolgoznál.

8 7. Rámolási stratégia Nem elég az, ha csak az asztalon vannak papírok. Tegyél könyveket a padlóra is. (A legjobb, ha vastag számítástechnikai könyveket használsz.)

9 8. Szókincs Olvass el néhány számítástechnikai magazint, és sajátítsd el néhány új termék szakzsargonját. Ha a főnököddel beszélsz, használd ezeket a kifejezéseket! Ne feledd, ők nem fogják érteni, hogy miről beszélsz, de el fogják hinni, hogy értesz hozzá.

10 9. Két dzseki Ha egy nagy irodában dolgozol, akkor mindig dobj egy tartalék kabátot, vagy dzsekit a székedre. Ez azt a benyomást kelti, hogy még bent vagy az épületben valahol.

11 10. A legfontosabb: Nehogy elküldd ezt a levelet a főnöködnek!


Letölteni ppt "1. Mindig legyen egy dosszié a kezedben Azok a dolgozók mindig keményen dolgoznak, vagy éppen értekezletre igyekeznek… Akinek nincs semmi a kezükben,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések