Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Az agyhártyagyulladás (meningitis) az agyhártyáknak vagy agyburkoknak, azaz a központi idegrendszert körülvevő hártyáknak a gyulladásos megbetegedése,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Az agyhártyagyulladás (meningitis) az agyhártyáknak vagy agyburkoknak, azaz a központi idegrendszert körülvevő hártyáknak a gyulladásos megbetegedése,"— Előadás másolata:

1

2  Az agyhártyagyulladás (meningitis) az agyhártyáknak vagy agyburkoknak, azaz a központi idegrendszert körülvevő hártyáknak a gyulladásos megbetegedése, ami súlyos, életveszélyes állapot, és sürgősségi orvosi beavatkozást igényel. Gyógyulás után is nagyon gyakran maradandó idegrendszeri károsodásokhoz vezethet az agyhártyák összenövése, hegesedése miatt.

3  élő kórokozókkal történt fertőzés:  Vírusok, baktériumok, gombák, de a paraziták is okozhatják  egyéb kórok által kiváltott (nem fertőzéses) gyulladások:  rákbetegség, a koponya fizikai sérülései, sugárzások, bizonyos vegyi anyagok, gyógyszerek vagy kábítószerek.

4 fejfájás,megváltozott tudatállapot,magas láz, fény- és hangviszony megváltozása.

5

6

7 A porckorongsérvnek a gerincoszlopot alkotó csigolyák közötti porckorongok előboltosulását nevezzük, ami az gerincvelő ill. az abból kilépő ideggyökök nyomása révén fájdalmat vagy zsibbadást, továbbá idegrendszeri kiesési tüneteket (érzészavar, bénulás. reflexkiesés, vegetatív eltérések: vizelési és székelési zavarok) okozhat, de maradhat tünetmentes is.

8 Kisugárzó fájdalom, Izomgyengeség, Érzészavar, Reflexcsökkenés ill. –kiesés, Vegetatív zavarok

9

10 (Isiász)

11 Bármilyen esetben, amikor a csigolyák egymáshoz képest természetellenesen elmozdulnak, isiász alakulhat ki.

12  csigolyatest nyomja a gerincből kilépő ideget; ez könnyen kezelhető közvetlen az idegbecsípődés után, illetve ha a gyulladás már csökkenőben van  maga az idegszál elmozdul; ekkor nehéz helyre tenni az ideget, ugyanis a manipuláció csak a csontokra hat. Ebben az esetben ajánlott energetikai kezelést is végezni.

13


Letölteni ppt " Az agyhártyagyulladás (meningitis) az agyhártyáknak vagy agyburkoknak, azaz a központi idegrendszert körülvevő hártyáknak a gyulladásos megbetegedése,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések