Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b. Kialakulása  A nem záródó billentyű miatt megnő a nyomás a szívtől távolabbi érszakaszban, emiatt ezeken a területeken.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b. Kialakulása  A nem záródó billentyű miatt megnő a nyomás a szívtől távolabbi érszakaszban, emiatt ezeken a területeken."— Előadás másolata:

1 Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b

2 Kialakulása  A nem záródó billentyű miatt megnő a nyomás a szívtől távolabbi érszakaszban, emiatt ezeken a területeken kitágulnak, kanyargóssá, merevfalúvá válnak az erek.

3  A visszér rendszer betegségeinek döntő többsége az alsó végtagokon következik be. Az ember fejlődéstörténete során kialakult két lábon járáshoz az alsó végtag erei nem alkalmazkodtak kellőképp

4 Visszér kialakulás lehet:  az öröklött hajlam (kötõszövet veleszületett gyengesége)  a mozgásszegény életmód  a folyamatos álló és ülő munka  a fogamzásgátló tabletta szedése  a túlsúly  terhesség  a helytelen táplálkozás miatt.

5

6  A lábszárfekély a visszér betegségek következtében alakul ki, amikor olyan nem gyógyuló seb jelenik meg a láb bőrén, amelynél már több mint hat hete fennáll a bőr körülírt hiánya.

7 Kezdődő és gyógyuló lábszárfekély

8 Mit tehetünk a visszérbetegség megelőzése érdekében? Az úszás négy szempontból is a nagyon jó a visszérbetegségben szenvedőknek:  Úszás során a testre nehezedő víz nyomása kipréseli az alsó végtagból a vért, a telt visszerek kiürülnek.  A hideg víz összehúzza a vénák falának izmait.  Az úszás közben működtetett ritmusos lábmozgás működteti az izompumpát.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b. Kialakulása  A nem záródó billentyű miatt megnő a nyomás a szívtől távolabbi érszakaszban, emiatt ezeken a területeken."

Hasonló előadás


Google Hirdetések