Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b."— Előadás másolata:

1 Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b

2 Kialakulása A nem záródó billentyű miatt megnő a nyomás a szívtől távolabbi érszakaszban, emiatt ezeken a területeken kitágulnak, kanyargóssá, merevfalúvá válnak az erek.

3 A visszér rendszer betegségeinek döntő többsége az alsó végtagokon következik be. Az ember fejlődéstörténete során kialakult két lábon járáshoz az alsó végtag erei nem alkalmazkodtak kellőképp

4 Visszér kialakulás lehet:
az öröklött hajlam (kötõszövet veleszületett gyengesége) a mozgásszegény életmód a folyamatos álló és ülő munka a fogamzásgátló tabletta szedése a túlsúly terhesség a helytelen táplálkozás miatt.

5

6 A lábszárfekély a visszér betegségek következtében alakul ki , amikor olyan nem gyógyuló seb jelenik meg a láb bőrén, amelynél már több mint hat hete fennáll a bőr körülírt hiánya.

7 Kezdődő és gyógyuló lábszárfekély

8 Mit tehetünk a visszérbetegség megelőzése érdekében?
Az úszás négy szempontból is a  nagyon jó a visszérbetegségben szenvedőknek: Úszás során a testre nehezedő víz nyomása kipréseli az alsó végtagból a vért, a telt visszerek kiürülnek. A hideg víz összehúzza a vénák falának izmait. Az úszás közben működtetett ritmusos lábmozgás működteti az izompumpát.

9 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Visszérbetegség Tóth Viktória 10.b."

Hasonló előadás


Google Hirdetések