Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A napozás.  A napsugarak két ultraviola sugarat tartalmaznak,amelyek elérik a bőrt: UVA és az UVB sugarak  Az UVB sugár a bőr felső rétegeit égeti,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A napozás.  A napsugarak két ultraviola sugarat tartalmaznak,amelyek elérik a bőrt: UVA és az UVB sugarak  Az UVB sugár a bőr felső rétegeit égeti,"— Előadás másolata:

1 A napozás

2  A napsugarak két ultraviola sugarat tartalmaznak,amelyek elérik a bőrt: UVA és az UVB sugarak  Az UVB sugár a bőr felső rétegeit égeti, ami égést okoz.

3

4 A barnulás előnyei  Lassítja a csontritkulás kialakulását,mivel segít a D- vitaminképzésben.  Több bőrbetegségre is hatással van a napozás. Pl.:ekcéma, pikkelysömör.  A meleg enyhíti az ízületi problémákat.

5  ekcéma Pikkelysömör 

6 A barnulás hátrányai  Az UVA sugarak komoly károsodást okozhatnak: immunrendszerben immunrendszerben melanóma melanóma bőrrák bőrrák A melanóma 

7 A barnulás és a bőr  A napnak és a UV sugárzásnak történő tartós kitették: ráncokat ráncokat barna öregségi foltokat barna öregségi foltokat piros foltokat piros foltokat öregedő foltokat okozhatnak öregedő foltokat okozhatnak

8 A szoláriumozás

9 A szolárium előnyei  A mesterséges fény gyorsabban barnít.  Gyorsabban érhető el a mesterséges fénnyel a barnulás.  Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést.  Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit.  Enyhíti az ízületi problémákat.

10 A szolárium hátrányai  A túlzásba vitt szolárium szárítja és károsítja a bőrt.  Az UV sugarak felgyorsítják a bőr öregedését.  A bőrrák kialakulását is nagymértékben elősegíti.  Súlyos bőrkárosodást okozhat a kabinok a lámpáinak a rendszertelen cserélése.

11 Készítette: Nagy Petra


Letölteni ppt "A napozás.  A napsugarak két ultraviola sugarat tartalmaznak,amelyek elérik a bőrt: UVA és az UVB sugarak  Az UVB sugár a bőr felső rétegeit égeti,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések