Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet"— Előadás másolata:

1 Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet rad8012@helka.iif.hu http://members.iif.hu/rad8012/

2 A kritériumdolgozat szerkezete Cél: a gyengék és a fizika BSc-n a jók kiválogatása. Fizika, környezettudomány és földtudomány BSc szakos elsős hallgatók írtak dolgozatot a regisztrációs hét elején. A dolgozatot az ELTE TTK Fizikai Intézet munkacsoportja állított össze. A dolgozat első része: Egyszerű törvények, összefüggések, mértékegységek felírása, teszt jellegű feladatok. A dolgozat második része: 3 darab számításos feladat (mechanika, elektromosságtan, összetett).

3 A hallgatók által eredmények eloszlásai

4 Az ELTE-re felvett hallgatóknak a közoktatás során szerzett fizikatudása, 576 fő

5

6 A 2006-ban és 2007-ben fizika BSc-re felvettek felvételi pontszámaik szerinti eloszlása

7 Fizika BSc 2006-os felvételi adatai A felvételin elért pontszám és a kritériumvizsgán elért eredmény

8 A 2006-ban fizika BSc-re felvett hallgatók eredményessége

9 A 3. félévre beiratkozott összes hallgató

10 Néhány általános megállapítás 1.) Akik nem tanultak fizikát a 12. évfolyamon sokat felejtettek. 2.) A felvételi pontszám sok részből tevődik össze. 3.) Ahol a fizika „segédtudományként” szerepel a hallgatók már a középiskolás koruk alatt teljesen elhanyagolták. 4.) Csökkent a fizika óraszáma a közoktatásban, ezáltal a tantárgy megbecsültsége is. Ugyanakkor a tananyag mennyisége gyakorlatilag változatlan maradt. Nagy valószínűséggel az ország bármely hasonló egyetemén és szakján hasonló eredményeket kaptunk volna. A kémia szak esetében is hasonló eredmények születtek.

11 Kommunikáció fontossága Nem burkolt felvételi Tavaly felzárkóztatásban részt vett hallgatók segítsége HÖK segítsége Céljaink világossá tétele

12 További feladatok A felzárkóztatott hallgatók nyomon követése Adatgyűjtés a felzárkóztatás hatásáról Mennyiben segítette a hallgatókat a felzárkóztatás? A hallgatók mit tennének másképp? Szerintük milyen problémák voltak az ő középiskolai tanulmányaik során? Mit „üzennek” régi iskolájuknak?

13 Köszönöm a figyelmet! rad8012@helka.iif.hu http://members.iif.hu/rad8012/


Letölteni ppt "Első éves BSc hallgatók fizika tudása Radnóti Katalin Főiskolai tanár ELTE TTK Fizikai Intézet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések