Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?. AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?. AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT."— Előadás másolata:

1 MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?

2 AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT.

3 AZ ÉSZREVEVÉSBEN, MIBEN VAGYUNK BIZONYOSAK? AZ ÉSZREVEVÉSBEN BIZONYOSAK VAGYUNK ÖNMAGUNKBAN ÉS VALAMI TŐLÜNK KÜLÖNBÖZŐBEN IS. EZT A TŐLÜNK KÜLÖNBÖZŐT NEVEZHETJÜK TÁRGYNAK. ÖNMAGUNKAT PEDIG NEVEZHETJÜK ÉNNEK.

4 MI KELL AZ ÉSZREVEVÉSHEZ? ÉSZ ÉBERSÉG, AMELYBEN MEGMUTATKOZIK AZ ÉSZ MEGVILÁGOSÍTÓ EREJE. EGY MEGIMERŐ ALANY, AKI MEGMUTATKOZHAT AZ ÉBERSÉG VILÁGOSSÁGÁBAN. VALAMILYEN TÁRGY, AMELY SZINTÉN MEGMUTATKOZHAT AZ ÉBERSÉG VILÁGOSSÁGÁBAN. AMIKOR EZEK NÉGYEN EGYMÁSRA TALÁLNAK MEGTÖRTÉNIK AZ ÉSZREVEVÉS.

5 TESTI ÉSZREVEVÉSEINKBEN MIK TALÁLHATNAK EGYMÁSRA? HALLÓKÉPESSÉGÜNK ÉS A HALLHATÓ DOLOG LÁTÓKÉPESSÉGÜNK ÉS A LÁTHATÓ DOLOG SZAGLÓKÉPESSÉGÜNK ÉS A SZAGOK IZLELŐKÉPESSÉGÜNK ÉS AZ ÍZEK TAPINTÓ KÉPESSÉGÜNK ÉS A TAPINTHATÓ DOLOG

6 LELKI ÉSZREVEVÉSEINKBEN MIK TALÁLHATNAK EGYMÁSRA? AMIKOR ÉSZT TALÁLUNK AZ ESZÜNKBŐL A VILÁGBAN, AKKOR VESSZÜK ÉSZRE AZ IGAZSÁGOT. AMIKOR, HOZZÁNK HASONLÓ LÉLEKRE TALÁLUNK A VILÁGBAN ÉSZREVESSZÜK A BARÁTSÁGOT. AMIKOR ÖNMAGUNKRA TALÁLUNK A VILÁGBAN, AKKOR VESSZÜK ÉSZRE A SZERELMET. AMIKOR EMBERSÉGÜNK ÉSZREVEVÉSÜNK MINŐSÉGÉVEL TALÁLKOZIK, AKKOR VESSZÜK ÉSZRE, A JÓT VAGY A NEM JÓT.

7 MIKOR VESSZÜK ÉSZRE A ROSSZAT? A rosszat akkor vesszük észre,ha olyasmit is észreveszünk ami nem felel meg emberi természetünknek.

8 MIKOR VESSZÜK ÉSZRE A JÓT? A JÓT AKKOR VESSZÜK ÉSZRE, AMIKOR ELVESZÍTJÜK. A JÓT AKKOR IS ÉSZREVESSZÜK AMIKOR RÁTALÁLUNK. Akkor vesszük észre egészségünket, amikor elveszítjük vagy, amikor betegségünkből gyógyulunk.

9 MITŐL FÜGG, HOGY VALAMI JÓ VAGY PEDIG ROSSZ NEKÜNK? EMBERI TERMÉSZETÜNKTŐL FÜGG.

10 VÁLTOZHAT-E EMBERI TERMÉSZETÜNK? EMBERI TERMÉSZETÜNK VÁLTOZHAT. Az ember nem vette észre, hogy meztelen, csak azután nyíltak meg a szemei, változott meg a természete, miután bűnbe esett. Észrevette, hogy meztelen és ez, megromlott emberi természenének már nem felelt meg. Rosszul esett neki hogy meztelen. Ezt a rosszat, úgy próbálta jóvá, elviselhetővé tenni, hogy levelekkel eltakarta mezítelenségét.


Letölteni ppt "MIKOR TUDUNK MAGUNKRÓL?. AKKOR TUDUNK MAGUNKRÓL, AMIKOR ÉSZREVESZÜNK VALAMIT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések