Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS."— Előadás másolata:

1 Függvények III Logikai függvények

2 Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS szót a munkalapra vagy a képletbe, a Microsoft Excel azt HAMIS logikai értékként fogja kezelni.

3 Igaz Az IGAZ logikai értéket adja eredményül. IGAZ( ) Az IGAZ logikai érték a függvény használata nélkül is bevihető a cellákba és képletekbe egyszerűen az IGAZ érték beírásával.

4 Nem Az argumentum értékének ellentettjét adja eredményül. A NEM függvényt akkor használjuk, amikor biztosítani szeretnénk, hogy egy érték egy megadott értékkel ne egyezzen meg. NEM(logikai)

5 Ha Más értéket ad vissza, ha a megadott feltétel kiértékelésének eredménye IGAZ, és másikat, ha HAMIS. A HA függvénnyel feltételes vizsgálatok hajthatók végre értékeken és képleteken. HA(logikai_vizsgálat;érték_ha_iga z;érték_ha_hamis)

6 És IGAZ értéket ad vissza, ha az összes argumentuma IGAZ; HAMIS értéket ad vissza, ha egy vagy több argumentuma HAMIS. ÉS(logikai1;logikai2;...)

7 Vagy Az IGAZ értéket adja eredményül, ha legalább egy argumentumának értéke IGAZ; a visszatérési érték HAMIS, ha az összes argumentum értéke HAMIS. VAGY(logikai1;logikai2;...)

8 Logikai kifejezések Összehasonlító operátorok = < > <= >= <>


Letölteni ppt "Függvények III Logikai függvények. Hamis A HAMIS logikai értéket adja eredményül. HAMIS( ) A függvény alkalmazása helyett egyszerűen beírhatjuk a HAMIS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések