Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Microsoft Excel Függvények II. Azonos Két karaktersorozatot hasonlít össze, és IGAZ értéket ad vissza, ha azok teljesen megegyeznek. AZONOS(szöveg1;szöveg2)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Microsoft Excel Függvények II. Azonos Két karaktersorozatot hasonlít össze, és IGAZ értéket ad vissza, ha azok teljesen megegyeznek. AZONOS(szöveg1;szöveg2)"— Előadás másolata:

1 Microsoft Excel Függvények II

2 Azonos Két karaktersorozatot hasonlít össze, és IGAZ értéket ad vissza, ha azok teljesen megegyeznek. AZONOS(szöveg1;szöveg2) Megkülönbözteti a kis- és nagybetűket, de a formázási különbségeket nem veszi figyelembe

3 Bal A szöveg megadott számú első karaktereit adja vissza BAL(szöveg;hány_karakter)

4 Jobb A függvény a szöveg megadott számú utolsó karaktereit adja vissza. JOBB(szöveg;hány_karakter)

5 Közép A megadott pozíciójú karaktertől kezdve adott számú karaktert ad vissza szövegből KÖZÉP(szöveg;honnantól;hány_kar akter)

6 Hossz A szöveg karakterekben mért hosszát adja eredményül HOSSZ(szöveg)

7 Csere A szöveg adott részét másik karaktersorozatra cseréli CSERE(régi_szöveg;honnantól;hán y_karakter;új_szöveg)

8 Fix A függvény egy számot kerekít a tizedeshelyek paraméterrel megadott számú tizedesre, majd ezresenként tagolja, elhelyezi a tizedesvesszőt és az eredményt karakterláncként adja vissza FIX(szám;tizedesek;nincs_pont)

9 Helyette Egy szövegben a régi_szöveg előfordulásait az új_szövegre cseréli ki HELYETTE(szöveg;régi_szöveg;új_ szöveg;melyiket) Ha a melyiket nem adjuk meg, akkor az összes előfordulást cseréli, ha igen akkor csak az annyiadikat

10 Karakter A szám argumentummal megadott kódú karaktert adja eredményül Karakter(szám) Szám: 0-255 lehet

11 Kisbetű Egy karakterlánc összes nagybetűjét kisbetűre cseréli le KISBETŰ(szöveg)

12 Nagybetűs Szöveget nagybetűssé alakít át NAGYBETŰS(szöveg)

13 Sokszor Megadott számszor megismétel egy szövegrészt SOKSZOR(szöveg;hányszor)

14 Szöveg.Keres Egy karaktersorozatban egy másikat keres, és eredményül a találat első karakterének helyét adja a szöveg elejétől számítva SZÖVEG.KERES(keres_szöveg;szöveg;ke zdet) Nem tesz különbséget kis és nagybetű között A kezdet elhagyása esetén 1 lesz Használhatunk ? Helyettesítő karaktert is

15 Szöveg Értéket alakít át adott számformátumú szöveggé SZÖVEG(érték;formátum_szöveg) A formátum_szöveg nem tartalmazhat csillag (*) karaktert.

16 TNév A karaktersorozat első betűjét, valamint a nem betű után álló betűket nagybetűsre változtatja. Az összes többi betűt kisbetűssé alakítja. TNÉV(szöveg)

17 Trim Minden szóközt töröl a szöveg argumentumból, kivéve azokat, amelyek két szót választanak el egymástól TRIM(szöveg)

18 Érték A számot képviselő szöveget számmá alakítja ÉRTÉK(szöveg)

19 Összefűz Több szövegdarabot egyetlen szöveggé fűz össze. ÖSSZEFŰZ (szöveg1;szöveg2;...) & operátor


Letölteni ppt "Microsoft Excel Függvények II. Azonos Két karaktersorozatot hasonlít össze, és IGAZ értéket ad vissza, ha azok teljesen megegyeznek. AZONOS(szöveg1;szöveg2)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések