Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kincses Gyula9/1 Zell am See 2002. május Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kincses Gyula9/1 Zell am See 2002. május Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása,"— Előadás másolata:

1

2 Kincses Gyula9/1 Zell am See 2002. május

3 Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása, az árkok betemetése, egy olyan környezet, közeg teremtése, ahol a szakmai kérdések ismét szakmai vitákban, és nem politikai csatákban dőlnek el. Az ágazat megérdemli ezt a békét.

4 Kincses Gyula9/3 MEGBÉKÉLÉSMEGBÉKÉLÉS

5 Kincses Gyula9/4 Hajózási alapismeretek CÉL Szélirány start

6 Kincses Gyula9/5 A vitorlázás analógiái Csak czick-el, vagy csak czack-al nem lehet a célba érni. –Czick-ek: privatizáció, decentralizáció, piaci elemek –Czack-ok: centralizáció, államosítás, szabályozás A helyzet az egészségpolitikában ennél is bonyolultabb: –az egészségügy nem kisvitorlás, hanem tanker –változik a szélirány –nem nagyon tudjuk a célt sem, de minimum mozog.

7 Kincses Gyula9/6 Következtetések Változás nem sorscsapás, hanem a rendszer normál állapota. Nincs lineáris, töretlen fejlődés, a prioritások időről időre át (és vissza) értékelődnek a változó környezet miatt. A rendszer bizonytalanságai ellenére szükség van célképzetekre. (a céltalan hajóst a jó szél sem segíti…)

8 Kincses Gyula9/7 Célmodellek 1. „Ezt csak jobban” (A potméterek pontosabb tekergetése, a jelenlegi rendszer finomabb szabályozása) 2, Érdemi változás (újabb reform) kulcs:a forrásoldal reformja: új vásárlók a piacon (új műsorhoz új férfi kell...) a) a magánfinanszírozás legális, erős kiegészítő piaccá szervezése. b) több-biztosítós modell

9 Kincses Gyula9/8 Konklúzió Nincs egyetlen „igaz” megoldás, az egészségügyben több reális megoldás létezik. Az egyes megoldástípusok nem köthetők kizárólagosan egy párthoz Az eredmény szempontjából fontosabb, hogy a reális alternatívákat milyen koherenciával és szakszerűséggel hajtják végre, minthogy melyiket választják.

10 Kincses Gyula9/9


Letölteni ppt "Kincses Gyula9/1 Zell am See 2002. május Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések