Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MOTIVÁCIÓ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MOTIVÁCIÓ."— Előadás másolata:

1 MOTIVÁCIÓ

2 AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA:
1. SZERZÉSI SZÜKSÉGLET A SZŰKÖSEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ JAVAK – KÖZÖTTÜK IMMATERIÁLISAK, MINT PL. TÁRSADALMI STÁTUSZ BIRTOKLÁSA IRÁNTI VÁGY.

3 KAPCSOLATÉPÍTÉS EGYÉNEKKEL ÉS CSOPORTOKKAL 3. MEGÉRTÉSI SZÜKSÉGLET
2. KÖTŐDÉSI SZÜKSÉGLET KAPCSOLATÉPÍTÉS EGYÉNEKKEL ÉS CSOPORTOKKAL 3. MEGÉRTÉSI SZÜKSÉGLET KIVÁNCSISÁGUNK KIELÉGÍTÉSE ÉS A KÖRÜLÖTTÜNK LÉVŐ VILÁG TÖKÉLETESÍTÉSE

4 4. VÉDEKEZÉSI SZÜKSÉGLET
- A KÜLSŐ FENYEGETÉSEK ELHÁRÍTÁSÁRA ÉS AZ IGAZSÁG ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE

5 A KÖZVETLEN VEZETŐ SZEREPE
SZERVEZETI TÉNYEZŐK: - BEFOLYÁSOLHATATLANOK - BEFOLYÁSOLHATÓK A VEZETŐ ÁLTAL

6 A BEOSZTOTTAK ELVÁRJÁK,HOGY AZ ADOTT KERETEKEN BELŰL TEGYENEK MEG MINDENT A NÉGYFAJTA IGÉNY KIELÉGÍTÉSÉRE KIEMELKEDŐ FONTOSSÁGÚ: FELETTESEINK MENNYIRE TÖRŐDNEK ÉRZELMI SZÜKSÉGLETEINKKEL. SZERVEZET – MENEDZSER: MOTIVÁCIÓ

7 Hogyan tölthetjük be az alkalmazotti motivációra ható szükségleteket?

8 Szerzés Elsődleges eszköz Lépések Jutalmazási rendszer Húzzunk éles határvonalat a jól teljesítők és az átlagos vagy rossz teljesítményt nyújtók között. A jutalmakat kössük egyértelműen a teljesítményhez. A bérek legyenek verseny- képesek.

9 2. Kötődés Elsődleges eszköz Lépések Kultúra Ösztönözzük a
kölcsönös bizalmat és a barátságot a munkatársak között. Értékeljük az együttműködést és a csapatmunkát. Támogassuk a legjobb gyakorlatok megosztását.

10 Elsődleges eszköz Lépések
3. Megértés Elsődleges eszköz Lépések Munkakör-kialakítás Alakítsunk ki olyan munkaköröket, amelyek világosan körülírt és fontos szerepet töltenek be a szervezetben. Tervezzünk értelmes munkaköröket, amelyek azt az érzést keltik az emberekben, hogy hozzájárultak a szervezet eredményeihez.

11 Védekezés Teljesítménymenedzsment, és erőforrás-elosztási folyamatok
Elsődleges eszköz Lépések Teljesítménymenedzsment, és erőforrás-elosztási folyamatok Növeljük a vállalati folyamatok átláthatóságát. Hangsúlyozzuk a folyamatok méltányosságát. Növeljük a bizalmat azáltal, hogy igazságosan és átlátható elvek alapján ítéljük oda a jutalmakat, kinevezéseket és egyéb elismeréseket.


Letölteni ppt "MOTIVÁCIÓ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések