Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MOTIVÁCIÓ. AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA : AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MOTIVÁCIÓ. AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA : AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET."— Előadás másolata:

1 MOTIVÁCIÓ

2 AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA : AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA : 1. SZERZÉSI SZÜKSÉGLET A SZŰKÖSEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ A SZŰKÖSEN RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ JAVAK – KÖZÖTTÜK IMMATERIÁLISAK, MINT PL. TÁRSADALMI STÁTUSZ BIRTOKLÁSA IRÁNTI VÁGY.

3 2. KÖTŐDÉSI SZÜKSÉGLET KAPCSOLATÉPÍTÉS EGYÉNEKKEL ÉS CSOPORTOKKAL KAPCSOLATÉPÍTÉS EGYÉNEKKEL ÉS CSOPORTOKKAL 3. MEGÉRTÉSI SZÜKSÉGLET KIVÁNCSISÁGUNK KIELÉGÍTÉSE ÉS A KÖRÜLÖTTÜNK LÉVŐ VILÁG TÖKÉLETESÍTÉSE

4 4. VÉDEKEZÉSI SZÜKSÉGLET 4. VÉDEKEZÉSI SZÜKSÉGLET -A KÜLSŐ FENYEGETÉSEK ELHÁRÍTÁSÁRA ÉS AZ IGAZSÁG ÉRVÉNYESÍTÉSÉRE

5 A KÖZVETLEN VEZETŐ SZEREPE A KÖZVETLEN VEZETŐ SZEREPE SZERVEZETI TÉNYEZŐK: SZERVEZETI TÉNYEZŐK: - BEFOLYÁSOLHATATLANOK - BEFOLYÁSOLHATÓK A VEZETŐ ÁLTAL

6 A BEOSZTOTTAK ELVÁRJÁK,HOGY AZ ADOTT KERETEKEN BELŰL TEGYENEK MEG MINDENT A NÉGYFAJTA IGÉNY KIELÉGÍTÉSÉRE A BEOSZTOTTAK ELVÁRJÁK,HOGY AZ ADOTT KERETEKEN BELŰL TEGYENEK MEG MINDENT A NÉGYFAJTA IGÉNY KIELÉGÍTÉSÉRE KIEMELKEDŐ FONTOSSÁGÚ: FELETTESEINK MENNYIRE TÖRŐDNEK ÉRZELMI SZÜKSÉGLETEINKKEL. KIEMELKEDŐ FONTOSSÁGÚ: FELETTESEINK MENNYIRE TÖRŐDNEK ÉRZELMI SZÜKSÉGLETEINKKEL. SZERVEZET – MENEDZSER: MOTIVÁCIÓ SZERVEZET – MENEDZSER: MOTIVÁCIÓ

7 Hogyan tölthetjük be az alkalmazotti motivációra ható szükségleteket?

8 1. Szerzés Elsődleges eszközLépések Jutalmazási rendszer Húzzunk éles határvonalat a jól teljesítők és az átlagos vagy a jól teljesítők és az átlagos vagy rossz teljesítményt nyújtók között. rossz teljesítményt nyújtók között. A jutalmakat kössük egyértelműen A jutalmakat kössük egyértelműen a teljesítményhez. a teljesítményhez. A bérek legyenek verseny- A bérek legyenek verseny- képesek. képesek.

9 2. Kötődés Elsődleges eszközLépések KultúraÖsztönözzük a kölcsönös bizalmat és a barátságot a munkatársak között. Értékeljük az együttműködést és a csapatmunkát. Támogassuk a legjobb gyakorlatok megosztását. gyakorlatok megosztását.

10 3. Megértés Elsődleges eszközLépések Munkakör-kialakítás  Alakítsunk ki olyan munkaköröket, amelyek világosan körülírt és fontos szerepet töltenek be a szervezetben.  Tervezzünk értelmes munkaköröket, amelyek azt az érzést keltik az emberekben, hogy hozzájárultak a szervezet eredményeihez.

11 4. Védekezés Elsődleges eszközLépések Teljesítménymenedzsment, és erőforrás-elosztási folyamatok Növeljük a vállalati folyamatok átláthatóságát. Hangsúlyozzuk a folyamatok méltányosságát. Növeljük a bizalmat azáltal, hogy igazságosan és átlátható elvek alapján ítéljük oda a jutalmakat, kinevezéseket és egyéb elismeréseket.


Letölteni ppt "MOTIVÁCIÓ. AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET VAGY HAJTÓERŐ IRÁNYÍTJA : AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉT NÉGY ALAPVETŐ ÉRZELMI SZÜKSÉGLET."

Hasonló előadás


Google Hirdetések