Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Érdekességek Kattintásra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Érdekességek Kattintásra."— Előadás másolata:

1 Érdekességek Kattintásra

2 Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, ha egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

3 A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni
A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni. Hazugság jött ki elöször a vízböl és felvette Igazság ruháit. Igazság nem akarta elvenni Hazugság ruháit, ezért azóta "meztelen igazság"-ról beszélünk.

4  Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülök elöszeretettel eröltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekböl származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszöt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

5  A bálnák által kifújt levegönek van egy igen erös szaga, amely a romlott hal és az állott olaj keverékének tünik. Emiatt az erös "szájszag" miatt régen a bálnavadászok azt gondolták, hogy a belégzése agykárosodást okoz.

6 A történészek legújabb kutatásaik alapján azt állítják, hogy a Bostoni Teadélután néven elhíresült akció során nem az adó ellen tiltakoztak, hanem el akarták lopni a rakományt. A teabálákat nem vágták fel a vízbedobás elött, valószínüleg késöbb akarták a vízhatlanul becsomagolt bálákat felhozni a víz alól.

7 A brazil és venezuelai Öserdökben élö Yanomami törzs asszonyai hisznek abban, hogy az erös kisbabák születésének elöfeltétele, hogy a terhesség ideje alatt minél több férfival éljenek nemi életet.

8 A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt
A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt. Ezen kívül Skóciában nem szabad ásót bevinni a házba, mert akkor hamarosan ássák valakinek a sírját. Ha pedig valaki három hattyút lát együtt repülni, az nemzeti csapást jelent.

9  Máltán azokon a kéttornyú templomokon, melyeken két toronyóra is van, szándékosan különbözö idöt mutatnak az órák. Ennek a hagyománynak egy babona az alapja, mégpedig az ördögöt akarják megtéveszteni, hogy ne tudja, mikor jön el az ö ideje.

10 Nigériai babona: ha egy férfit megütnek egy seprüvel, impotens lesz, hacsak nem üt vissza hétszer ugyanazzal a seprüvel. Az éjszakai sepregetés pedig balszerencsét hoz a ház lakóinak.

11 1666-ban egész Nyugat-Európa rettegett, mivel az évszámban szereplö 3 darab 6-os számjegy a Gonosz száma. Bár a világnak nem lett vége, London kis híján teljesen elpusztult a Nagy Tüzvészben.

12   Az asztalterítöt a viktoriánus korban kezdték alkalmazni, mivel féltek, hogy a csupasz asztalláb látványa a férfiakat szexuálisan izgathatja.

13 Vége Szerk:A.Anikó


Letölteni ppt "Érdekességek Kattintásra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések