Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy nagyon hatásos gyógymód

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy nagyon hatásos gyógymód"— Előadás másolata:

1 Egy nagyon hatásos gyógymód
Faszénterápia Egy nagyon hatásos gyógymód

2 Bevezetés Sok régi gyógymód használata kimegy a divatból de csak azért mert fáradságot és időt követel. A faszénnél nincs hatásosabb anyag a szervezet kitisztításának és gyógyulásának elősegítésére. Egy kis faszénkocka melynek minden oldala 1 cm négyzetméternyi felülettel rendelkezik. A szemcsék repedezettek ezért igen nagy felülettel rendelkeznek a különböző anyagok, gázok, idegen proteinek anyagcsere termékek, kémiai anyagok és gyógyszerek megkötéséhez.

3 Általános jellemzők Használjuk levegő és víz szagtalanítására, gázmaszkokban a mérgek kiszűrésére, gyógyszergyártásra, édességek színezésére. A port hinthetjük a befőttek tetejére, tehetjük hűtőbe, sütőbe vagy a fiókba, hogy a különböző szagokat magába szívja. Használható emésztőrendszeri gázok, gipszkötés alatt keletkező szagok megkötésére, bőrfekélyekre, cigaretta füstszűrőjébe.

4 Általános jellemzők Használhatjuk belsőleg, vese- és májbetegségek esetén, a méreganyagok eltávolítására, külsőleg dunsztkötés, fürdő és vérperfúzió formájában. Használatának csak néhány ellenjavallata van: ritkán előforduló bélirritáció, érzékeny személyeknél néhány gyulladásos betegség és a lassúbb emésztés. Allergiát nem tapasztaltak. Használata olcsó, egyszerű és mellékhatás nélküli.

5 Adagolása Faszenet vehetünk por, tabletta és kapszula formában. Szokásos alkalmazása: délelőtt és délután, egy evőkanál faszénpor elkeverve egy pohár vízben. A finoman porított faszén jobban meg tudja kötni nagy felületén a toxinokat, mint a szemcsés faszén ezért célszerű ilyet használni. Külsőleg használva alkalmazzunk faszenes dunsztkötést a gondosan megtisztított, sérült felületre.

6 Általános reakciók A faszén megkötő képessége nagyon jó testhőmérsékleten, gyengébb magasabb hőmérsékleten. A vizes oldatokból könnyebben elnyeli a káros anyagokat, mint a szerves oldószerrel készült oldatból. A bőrfelületen alkalmazott faszén nem okoz semmiféle káros hatást.

7 Faszén által elnyelt anyagok
Alkohol Arzén Aszpirin Atropin Barbitál Benzin Camphor Chlordane Cián Digitálisz Ezüst

8 Más anyagok Higany-klorid Jód Kálium Kerozin Kinin Kokain Morfin
Nikotin Ólomacetát Ópium Paracetamol

9 További anyagok Penicillin Petróleum Peszticidek Radioaktív anyagok
Secobarbitál Szalicilátok Szelén Szulfonamidok Veratrin

10 Milyen betegségekre ajánlott?
A csípések és marások ellenszere Tylenol(paracetamol mérgezés) Aszpirin mérgezés Kellemetlen lehelet Rák Vastag és csípőbél-sipoly okozta szagok Szem és fül Bélgáz, hasmenés és gyomorrontás Fertőzések Gyulladások

11 Egyéb betegségek Sárgaság Rovarölő szer Könnyű oldószerek lenyelése
Májelégtelenség Anyagcsere problémák Gombamérgezés Fájdalom Teofilin Nőgyógyászati betegségek

12 Melegítő borogatások Melegítés a hideg borogatás alkalmazásával történik: Az adott felületet befedjük ami kb.5percig tartó lehűlést okoz, amit felmelegedés követ és a keringés fokozódik. A szervezet a hidegre adott válaszként felmelegíti a felületet. Ezzel a meleggel növeljük a szövetek hőmérsékletét.

13 Javallatok A melegítő borogatást alkalmazzuk nyakra torokfájás esetén, hasra székrekedés vagy hasi fájdalom esetén, mellkasra köhögés esetén, és bármely más testrészre fájdalom és fertőzés esetén. Még az arcüregek gyógyítására is használhatjuk. Éjszakára használjuk a has körül, a hátra nyugtatóként, krónikus aktív májgyulladás, hátfájás, fekélyes vastagbélgyulladás, krónikus emésztési zavar és gyomorproblémák miatt. Lábfejre is alkalmazható.

14 Felszerelés 1-2 rétegű pamut vagy vászon, amekkora elegendő a terület befedésére A műanyag befedés olyan méretű legyen, ami befedi a nedves pamutdarabot Gyapjú, flanel vagy a területre illő szintetikus anyag Biztosítótűk Hideg vagy jeges víz

15 A melegítő borogatás négy típusa
Mellkas melegítő Nyirkos hasi kötés Torok melegítő pakolás Melegítő térd pakolás Alkalmazható: fájdalom, infekció, gyulladás, köhögés, duzzanat, és sok más egyéb esetben.

16 Kezelés Csavarjuk ki a hideg vizet az anyagból és tekerjük a testrész köré. Teljesen fedjük be a műanyaggal de ne túl szorosra, hogy kényelmes legyen. Csomagoljuk be biztonságosan gyapjuflanellel az első két réteget és tűzzük össze. Hagyjuk fent fél órától akár egész éjszakán át. A borogatás nappal is fennmaradhat ha egy szép sálat veszünk föl. Ha a melegítő pakolást lábfejre alkalmazzuk, használjunk hozzá zoknit.

17 Hatások Enyhe frissítő (ha rövid ideig tart)
Nyugtató (ha hosszú ideig tart) Növeli a mélyenfekvő helyi szervekben a vér áramlását. Gyenge helyi izzadás Helyileg elernyeszti az izmokat és tágítja a vérereket Megszűnik a fájdalom Jó hatású: torokfájás, köhögés, kelések, cellulitisz, hasi rendellenességek, szamárköhögés, tüdőgyulladás, székrekedés esetén.

18 Mire figyeljünk oda Jól csavarjuk ki a ruhát, hogy ne csöpögjön!
Ha nem melegszik fel elég gyorsan a páciens, használjunk melegítőpárnát vagy meleg vizes palackot. Ne hűtsük túl a beteget. A műanyagtakaró tökéletesen feddje a nedves borogatást. Ne legyen annyira szoros hogy elszorítsa a vérkeringést vagy akadályozza az izületek mozgását. Ha folyamatosan viseljük, 8 óránként cseréljük le és egy óra hosszat hagyjuk száradni a bőrt.

19 Hideg kesztyűs bedörzsölés
Kettő vagy több törölköző Dörzsölő ujjatlan kesztyű vagy kis törölköző Egy vödör C vagy hidegebb víz

20 Kezelés A beteg jobb karjával kezdünk. Egy törölközőt teszünk a váll alá és egyet a kar alá. A vízbe mártott kesztyűből kicsavarjuk a fölösleges vizet. Kezdjük az ujjaknál és élénk dörzsöléssel haladjunk felfelé a karon. Háromszor is ismételhetjük amíg a bőr kivörösödik. Takarjuk be a kart és erősen dörzsöljük a törölköző felett. Helyezzük vissza a jobb kart és ismételjük meg ugyanezt a bal karon.

21 Az egész test bedörzsölése
Takarjuk ki a mellkast és hasat, és kérjük meg a beteget, hogy vegyen egy mély lélegzetet. Rövid ide-oda dörzsölést alkalmazzunk először a mellkas középvonaláig, azután vissza. Gyorsan töröljük szárazra és takarjuk be. Ezután a lábak következnek, felhúzott térdel, ugyanazt az eljárást alkalmazva Fordítsuk hasra a beteget és fel-le mozdulatokkal dörzsöljük be a hátat. A hát alsó részénél keresztmozdulatokat is végezhetünk.

22 Hatások Visszaállítja a vérerek és izmok tónusát (érrendszeri torna)
Növeli a hőtermelést Növeli az izmok, mirigyek és a belső szervek anyagcseréjét Fokozza a fagocitózist és a baktériumok elleni aktivitását Növeli a bakteriális eredetű mérgek eltávolítását

23 További hatások Általános erősítő a meghűléses betegségek megelőzésében vagy kezelésében, gyenge állóképesség és energiahiány esetén, a fertőzésekkel szembeni ellenállás, dohány- vagy drogelvonás, alkoholizmus, gyenge vérkeringés, vérszegénység és csökkent pajzsmirigy működés esetén.

24 Figyelmeztetések A szoba legyen meleg A dörzsölés erős és gyors legyen
Alaposan szárítsunk meg minden testrészt Vigyázzunk, hogy az ágyat ne nedvesítsük át a terápia alatt Ha a beteg nem jól reagál állítsuk le a kezelést Kerüljük ki a sebeket és fájdalmas területeket


Letölteni ppt "Egy nagyon hatásos gyógymód"

Hasonló előadás


Google Hirdetések