Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Showcasing and Rewarding European Public Excellence www.epsa2013.eu © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Showcasing and Rewarding European Public Excellence www.epsa2013.eu © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?"— Előadás másolata:

1 Showcasing and Rewarding European Public Excellence www.epsa2013.eu © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?

2 www.epsa2013.eu © EPSA 2013 célcsoport+ pályázati határidő  Minden állami/önkormányzati szerv, ügynökség, partnerség pályázhat, konzorcium esetén a konzorcium vezetője állami/önkormányzati szerv.  A pályázat nyitva 2013. január 25-től 2013 április12-ig (éjfél)

3 www.epsa2013.eu © EPSA 2013 Pályázat benyújtási feltételek  Földrajzilag Európából legyen a pályázat;  Tartalmilag az EPSA 2013-hoz kapcsolódjon;  Angol nyelvű pályázat;  A konzorcium vezető állami/önkormányzati szerv, intézmény. Konzorciumi tag lehet magánszereplő, civil szervezet, oktatási, tudományos szervezet.  A pályázat alapjául szolgáló projekteknek olyan múlttal, időbeliséggel kell rendelkezniük, ami biztosítja, hogy legyen megfogható bizonyíték a projekt eredményességére.  Kitöltött jelentkezési lap.  Hivatalos megerősítés arról, hogy a pályázat megérkezett. Ez email formában történik a véghatáridő előtt.

4 www.epsa2013.eu © További általános javaslatok  Általánosságban buzdítják azokat, ahol nemek közötti egyenlőség, IT megoldások, környezetvédelmi fenntarthatóság megjelenik, illetőleg célszerű e szempontokról is megemlékezni a pályázatban.  EU finanszírozásban részesülő projekteket is várnak. Különös tekintettel az adminisztratív kapacitás-építéset tartalmazó projektekre.  Korábbi EPSA résztvevők újra beadhatják a projektjeiket, ha egyébként azok a feltételeknek megfelelnek és kellően frissítették őket.

5 www.epsa2013.eu © EPSA 2013 Értékelési folyamat 1: Egyéni online értékelés Minden egyes értékelő, elszigetelten végzi, távoli helyszíneken. Minden projektet három egyéni értékelő értékel. 2: Konszenzus Megegyezésen alapuló lista témánként a helyezett projektekről annak érdekében, hogy a legjobb gyakorlatok listája kialakuljon, és hogy ezek közül létre jöjjön a „rövid lista”. 3: Helyszíni bejárások A rövid listára felkerült projekteket a helyszínen megvizsgálják és igazolják. 4: Bírálóbizottság Döntés csoportonként a jelöltekről, a nyertesekről (kategóriánként) és a tiszteletbeli díjazottakról. Az EPSA 2013 projekt csoport előzetes listát készít az összpontszám alapján.

6 www.epsa2013.eu © Értékelési kritériumok 1.Innováció: a megoldás újdonsága, az alapötlet kreativitásának mértéke, a létező körülmények meghaladása. 2.A megtett intézkedések adekvát volta (megfelelősége): az a tényező, hogy a megtett intézkedések összhangban vannak az adott követelményekkel, különösen a válság által támasztott kihívásokkal és a valós igények felmérésén, számbavételén alapszik. 3.Hatás/eredményesség: a megtervezett célok elérése, tervezett akciók véghezvitele, az eredményesség empirikus bemutatása, bizonyítása. 4.Fenntarthatóság: a projekt olyan elemeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy kezdeti stádiumán túl is fennmaradjon.

7 www.epsa2013.eu © Értékelési kritériumok 5.Átvihetőség és tanulhatóság: a projektnek olyan szempontból van értéke, hogy más szervezetek is tanulhatnak a példából, sikeresen utánozhatják az eredeti elgondolást. Így más szervezet tanulását, munkáját segítheti. 6.Egyéb szereplők támogatása: bizonyítva van, hogy egyéb szereplők, pl. civilek be vannak vonva a folyamatban és egyetértenek. Rendelkezésre áll politikai /vezetői támogatás. 7.Igazságossági szempontok: társadalmi igazságossági szempontokat is tartalmaz: nemek, kor, földrajzi kiegyenlítés, stb. 8.Gazdasági növekedési hatás: A jövőbeli gazdasági fellendülés szempontjait is figyelembe veszi: legalább úgy, hogy nem gyengíti azt középtávon.

8 www.epsa2013.eu © Miért érdemes részt venni az EPSA 2013-ban? Nagy európai láthatóság. Networking, tudásátadás európai közegben. A teljesítmény külső kontrollja, ami jelentősen hozzáadhat a teljesítmény fokozásához. A munkatársak és partnerek munkájának feltértékelése. Az értékelési és pályáztatási rendszer egyszerű és ingyenes a pályázók számára. Az utazási költségeket a díjazottak számára az EPSA 2013 fizeti.

9 www.epsa2013.eu © The EPSA Trophy


Letölteni ppt "Showcasing and Rewarding European Public Excellence www.epsa2013.eu © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések