Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia 2009.02.19-02.20. Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ",,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia 2009.02.19-02.20. Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál."— Előadás másolata:

1 ,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia 2009.02.19-02.20. Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Kutatás a Szent Pantaleon Kórházban Kovács Bettina

2 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál „Minden ember annyit ér, amennyit tud” Gárdonyi Géza

3 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályozása (1997-től kötelező továbbképzés) 28/1998 (VI.17.) NM. rendelet foglalja magba az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályait. Az egészségügyi dolgozó egészségügyi tevékenységet – kivéve sürgősség ellátás esete – akkor jogosult, ha a külön jogszabályokban foglaltak szerint rendelkezik az adott egészségügyi tevékenység végzésére, illetve az abban való közreműködésre jogosító szakképzéssel, és szerepel az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartásában.

4 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál

5

6 Kutatás Hipotézis: 1. Szakmai érdeklődés vagy a kényszer miatt járnak továbbképzésre az egészségügyi szakdolgozók? 2. Különböző szakterületen dolgozók között eltérő –e a továbbképzési kedv? 3. Az ápolás, mint szakma - hívatás, vagy munka? 4. Továbbképzéseket mennyire befolyásolja az anyagi, szociális háttér? 5. Külföldi munkavállalási kedv az egészségügyben? Vajon megbecsült szakma –e az egészségügy?

7 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál 1. Szakmai érdeklődés vagy a kényszer miatt járnak továbbképzésre az egészségügyi szakdolgozók?

8 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Csak a pontrendszer miatt mész továbbképzésre (vagy szakmai érdeklődésből)? 1. igen kizárólag a pontrendszer miatt; 2. nem, szakmai érdeklődés miatt; 3. örülök a pontrendszernek, mert így szakmailag tovább képezhetem magam; 4. saját elhatározásból, akár más szakterület továbbképzésén is szívesen részt veszek; 5. egyéb

9 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Mielőtt nem volt pontrendszer jártál továbbképzésekre? 1. igen rendszeresen, 2. igen, de ritkábban, 3. még nem dolgoztam, 4. nem

10 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál 2. Különböző szakterületen dolgozók között eltérő –e a továbbképzési kedv?

11 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál A műtétes osztályokhoz vettem: Gégészet, Intenzív, Sebészet, Sürgősségi, Szülészet-nőgyógyászat, Traumatológia és Urológia osztályokat, összesen 57 kitöltött kérdőívem van. A gyógyszerkezeléses, vagy diagnosztikai osztályok: Belgyógyászat, Infektológia, Járóbeteg- szakrendelés, Pszichiátria és Röntgen osztályokat, összesen 62 kitöltött kérdőívem van.

12 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál 3. Az ápolás, mint szakma - hívatás, vagy munka?

13 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Szereted a szakmádat? 1. igen; 2. nem, de ezt tanultam; 3. nem, mert elvették tőle a kedvemet; 4. nem, mert....

14 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál 4. Továbbképzéseket mennyire befolyásolja az anyagi, szociális háttér?

15 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál 5. Külföldi munkavállalási kedv az egészségügyben? Vajon megbecsült szakma –e az egészségügy?

16 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Gondoltál már külföldi munkavállalásra (több válasz is lehet)? 1. igen; 2. nem; 3-7 igen, de…

17 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Összefoglalva: „Ne annak higgy, aki az igazságot tudja, hanem annak aki keresi” Kínai közmondás

18 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál

19 „A gyógyítás mindig alkotás. erőt, életkedvet, egészséget-boldogságot teremt, s ebben az orvos állandó társa a nővér” (Dr. Gulyás Miklós Klinikai ismeretek a sebészet köréből ápolónők részére)

20 Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál Köszönöm a figyelmet! Kovács Bettina


Letölteni ppt ",,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia 2009.02.19-02.20. Felnőttképzés jelentőssége az egészségügyi szakdolgozóknál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések