Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2009. IX. 9. – XII. 9. HétIdőpontTéma 1.IX. 9.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.IX. 16.Az emésztőrendszer.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2009. IX. 9. – XII. 9. HétIdőpontTéma 1.IX. 9.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.IX. 16.Az emésztőrendszer."— Előadás másolata:

1 A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA IX. 9. – XII. 9. HétIdőpontTéma 1.IX. 9.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.IX. 16.Az emésztőrendszer felépítése, emésztés, felszívódás 3.IX. 23.Emésztési rendellenességek, transzport kiválasztás 4.IX. 30.A szervezet biokémiai folyamatai, táplálóanyag szükséglet, tápláltsági állapot 5.X. 7.A szervezet energiaforgalma, energiaszükséglet 6.X. 14.A szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe 7.X. 21.A zsírszerű anyagok táplálkozás-élettani jelentősége 8.X. 28.A szervezet nitrogén és fehérjeforgalma 9.XI. 4.Az ásványi anyag- és vízforgalom 10.XI. 11.Oktatási szünet (ITDK) 11.XI. 18.A vitaminok táplálkozás-élettani jelentősége 12.XI. 25.Az alkohol dietetikája 13.XII. 2.A táplálkozás és az ember egészsége közötti kapcsolat 14.XII. 9.A vendéglátóipar és a közétkeztetés szerepe az egészségorientált élelmezésben

2 A félév elfogadásának feltételei: az előadások és gyakorlatok látogatása 5-10 oldalas esszé elkészítése választott témakörben, kiselőadás megtartása a félév végén, a későbbiekben egyeztetésre kerülő időpontban

3 Ajánlott irodalom

4

5


Letölteni ppt "A TÁPLÁLKOZÁSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA 2009. IX. 9. – XII. 9. HétIdőpontTéma 1.IX. 9.Táplálkozási alapfogalmak, az emberek életkilátásai 2.IX. 16.Az emésztőrendszer."

Hasonló előadás


Google Hirdetések