Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?"— Előadás másolata:

1 A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?

2 2 Feltárandó terület A Cognative és a CEBC 2006. decemberében és 2007. májusában átfogó felmérést végzett a CEBC rendezvényein résztvevők körében, hogy megismerje véleményüket a hazai gazdaságban tapasztalt tendenciákat illetően. A kutatás a következő kérdésekre kereste a választ: Hogyan látják az üzleti folyamatok tervezhetőségét rövid, ill. hosszútávon? Miként alakult véleményük szerint a folyamatok tervezhetősége az elmúlt évek során? Milyen várakozással tekintenek rövid ill. hosszútávon … A magyar gazdaság fejlődése terén Saját iparáguk növekedése terén Milyen változások mutatkoznak a véleményekben a 2006. Decembere óta eltelt időszakban?

3 3 Minta Nincs számottevő változás a kutatásban résztvevők összetételében.

4 4 K2. Véleménye szerint változott-e az üzleti folyamatok tervezhetősége az utóbbi néhány évben? Enyhén nőtt a kedvezőtlen tapasztalatokkal rendelkezők aránya.

5 5 Rövid távon (1-2 év)Közép távon (3-5 év)Hosszú távon (10-20 év) Számottevően nem változtak a vélemények. Rövid és középtávon csak kevesen tartják jól tervezhetőnek a folyamatokat K1a, K1b, K1c Milyennek tartja az üzleti folyamatok tervezhetőségét …?

6 6 K4, K5, K6 Hogyan látja a magyar gazdaság teljesítményét …? Rövid távon (1-2 év)Közép távon (3-5 év)Hosszú távon (10-20 év) Közép- és hosszútávon továbbra is az optimizmus jellemző. Ez azonban hosszútávon is csak mérsékelt optimizmusnak tekinthető!

7 7 K7, K8, K9 Hogyan látja saját iparága teljesítményét…? A saját iparág kilátásait a hazai gazdaság helyzetéhez hasonlóan ítélik meg. A hosszútávú optimisták aránya itt is csökkent! Rövid távon (1-2 év)Közép távon (3-5 év)Hosszú távon (10-20 év)

8 8 2006. December!

9 9

10 10 2006. December!


Letölteni ppt "A gazdasági várakozások, mint kaotikus attraktorok a jövő eseményeiben? Vagy egy újabb buborékhatás előidézői?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések