Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A magyar vállalkozási kultúra csapdái Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A magyar vállalkozási kultúra csapdái Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Kft."— Előadás másolata:

1 A magyar vállalkozási kultúra csapdái Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Kft.

2 Vállalkozz okosan !- kvíz játék Hány vállalkozás működik ma Magyarországon? Mennyi idő alatt lehet ma céget alapítani? 100 cégből átlagosan mennyit számolnak fel 3 éven belül Kb. 1.000.000 1 óra alatt 10 céget

3 Veszélyek a számok tükrében Cégalapítást még gyorsabban, még gyorsabban, még gyorsabban….!

4 Könyvvizsgálói értékhatár megemelése a KKV cégek adminisztrációs terhek csökkentésének érdekében Tények: 80-100M Ft közötti árbevételű nem könyvvizsgált cégek és 100-120M Ft közötti árbevételű könyvvizsgált cégek Alkalmazotti létszám +50%-kal magasabb a könyvvizsgált cégeknél, 1 főre jutó személyi jellegű ráfordítások 29%-kal magasabbak a könyvvizsgált cégeknél, Az átlagos adózott eredmény 3,5-szerese a könyvvizsgált cégeknél (Cserébe ők több adókedvezménnyel élnek), A felszámolások száma fele annyi a könyvvizsgált cégeknél, Az EU pályázatot nyert cégek száma több, mint 1,5-szer annyi a könyvvizsgált cégeknél.

5 Lánctartozás problémájának kezelése átfogó vizsgálat és komoly szankciók nélkül Csupán 50 magánszemély majdnem 1000 céget döntött már felszámolásba, hatalmas mértékű adósságokat hagyva maguk után a gazdaságban. Ebből az 50 emberből csupán 4 van eltiltva gazdasági tevékenységtől, tehát a többiek bármikor új céget alapíthatnak (ÉLJEN AZ 1 ÓRÁS CÉGBEJEGYZÉS!) és folytathatják tevékenységüket. Az Európai Unió számos országában függetlenül az okoktól, aki felszámolásba visz egy céget és maga után adósságokat hagy a gazdaságban 2-3-5 évre eltiltásra kerül a gazdasági életbe való visszatéréstől.

6 Lánctartozás ellen öngondoskodással Kivel és hogyan kötök üzletet? Létezik-e a cég, milyen magánszemélyek állnak a cég mögött, nekik milyen egyéb cégkapcsolataik vannak, milyen a valós pénzügyi helyzetük, milyen a csődesélyük, milyen a fizetési moráljuk, gondosan lettek-e megkötve jogilag a szerződések? Régi ügyfélkapcsolatot hogyan követek? Hogyan változik a pénzügyi helyzete, tettek-e közzé bármilyen negatív információt vele kapcsolatban, változott-e a tulajdonosi kör, a cím, az alaptőke, az alkalmazotti létszám, nyert-e EU-s pályázatot?

7 Az egymásra mutogatás soha nem megoldás Mindenkinek megvan a maga feladata a közös cél eléréséhez, hogy fejlődjön a gazdaság A vállalkozók még mindig egyfajta szociális burokban szeretnék elképzelni magukat, „majd az állam megoldja” (igaz ez a nyugdíj területére vagy a biztosítások hiányára is). Meg kell tanulni tervezni, gondoskodni önmagukról, felelősséget vállalni. Az állam fel akarja vállalni ezt a feladatot, pedig régi mondás, „nem halat kell adni a szegény embernek, hanem megtanítani halászni”. A szigorú szabályozás elengedhetetlen, hogy egy idő múlva ismét beszélhessünk üzleti bizalomról, megfelelően fejlett, körültekintő gazdasági kultúra mellett.


Letölteni ppt "A magyar vállalkozási kultúra csapdái Dr. Csorbai Hajnalka – stratégiai igazgató, Opten Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések