Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elvárások elvárások Megbízói elvárások 2009-ben - egy hazai logisztikai szolgáltató szemével Cartwright Éva vezérigazgatói tanácsadó Bertrans Zrt. XVII.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elvárások elvárások Megbízói elvárások 2009-ben - egy hazai logisztikai szolgáltató szemével Cartwright Éva vezérigazgatói tanácsadó Bertrans Zrt. XVII."— Előadás másolata:

1 elvárások elvárások Megbízói elvárások 2009-ben - egy hazai logisztikai szolgáltató szemével Cartwright Éva vezérigazgatói tanácsadó Bertrans Zrt. XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3. Röjtökmuzsaj

2 Bemutatkozás Cartwright Éva - 11 éve a szakmában, vám ill. közúti szállítási– és raktárlogisztika csaknem minden területén vezérigazgatói tanácsadó = Jolly Joker Bertrans Zrt – – 100%-ban magyar tulajdonú, vezető regionális komplex logisztikai szolgáltató XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

3 Miről fogok beszélni? Gyors összefoglaló a logisztikai iparágról, és annak hazai helyzetéről A válság hatása az ágazatra Mit érzünk mi ? Mit szeretnének a megbízóink, hogy érezzünk ? Mi lenne a legjobb érzés mindkettőnknek ? Megbízói elvárások – békeidőben és most Elrettentő és kevésbé elrettentő példákkal Mit tehetünk? Válságkezelési javaslatok a logisztika területén XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

4 A második legősibb szakma..
A kereskedelem / termelés mögötti „áramoltató” ágazat vagyunk Abból élünk hogy minden mozog és változik Kb éve logisztikusoknak hívnak minket Vannak alfajaink, akiket a kihalás veszélyeztet Magyarország pedig Európa logisztikai központja – csak mi még nem látjuk XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

5 Logisztikai ágazatok Fő ágazatok:
Nemzetközi szállítmányozás / fuvarozás Raktárlogisztika – tárolás, csomagolás, címkézés Belföldi szállítmányozás / fuvarozás Vám – és jövedéki szolgáltatás Szállítási módok szerint: Légi ; Vízi – belvízi/tengeri ; Közúti ; Vasúti Árufajtánként: Ömlesztett - Tartályos, Konténeres… Palettás / száraz Hűtött – fagyasztott, temperált………. Stb.stb.stb… ettől komplex . XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

6 Hazai logisztikai szereplők
Multinacionális cégek – DHL, Kühne&Nagel, GEFCO Hagyományos, nagy magyar speditőrcégek és utódaik – Waberer’s (Volán Tefu + Hungarocamion ) , MASPED, MAHART, GYSEV, MÁV leányok Regionális, magyar tulajdonú szolgáltatók ( Transped Debrecen, Bertrans Kecskemét, Révész Nyíregyháza, Szemerey Miskolc) Speciális cégek ( HOPI , Eurogate , Toyota TSUSHO ) XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

7 A hazai helyzet.. Logisztikai zászlóshajó - nem talált, süllyed.
versenyhátrány a finanszírozásban - a támogatási struktúra nem harmonizál a valós piaci igényekkel, belterjes, gyakorlatiatlan, tanulmány – és stratégia HEGYEK Az állam egyik kezében a „zászló”, a másikkal végrehajthatatlan ,és az ágazatot megbénító jogszabályokat ír alá ( vám, közúti korlátozások , félévente változó ÁFA szabályozás..) Zéró harmonizáció a tárcák között, „közlekedés” ide-oda helyezgetése – PM/GM/KM ( utóbbi nevét biztonsági okokból nem írom be – két hét van még a prezentációig.. ) A szakma megosztott ( cca. 4 logisztikai, 2 szállítmányozói, 3 fuvarozói, 2 vám szakmai érdekképviselet) Állandó, mindig csak erősödő versenyhelyzet - bővülő EU , liberalizált szolgáltatói piac Rendkívül gyors fejlődés – raktárak, raktártechnika, IT Szakemberhiány, „age-gap” – nyelvtudás, gyakorlati tapasztalat, IT ismeret – elméleti képzés vs. szakmai igények ---és mi még mégis élünk. Mi lenne, ha még segítenének is minket?? XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

8 A válság hatása az ágazatra
Mit érzünk mi? Egyre kevesebb a szolgáltatási díj az áru a parkoló ( a visszaadott lízingelt kamionoknak ) Egyre több végső kétségbeesésében az árakat önköltség alá vivő, majd felszámolás alá kerülő kis- és középvállalkozás SCI-FI igény a megbízói oldalról A fizetési határidő Az üres raktár – az első raktárbérleti – díj dominóra viszont még várunk.. Mit szeretnének a megbízóink , hogy érezzünk? - Együtt. Mi lenne a legjobb érzés mindkettőnknek? Partneri viszony csendőrpertu helyett XVII Április 1-3. Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

9 Megbízói elvárások Békeidőben: Most:
Holnapra kérünk 10 kamiont, esetleg vagont. De lehet, hogy 50-et, majd reggel megmondjuk. Nem tudjuk mi megy rá, de majd reggel azt is megmondjuk. Egyik ide megy, másik oda, a lényeg, hogy holnaputánra mind ott legyen. Most: Ugyanezt , fele annyiért. Ha nem vállalják, átmegyünk Kiss Jevgenyij fuvaroshoz, itt írja, hogy harmadáért megoldja. XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3., Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

10 ..na de tényleg… Mit tud az átlagos felsővezető a logisztikáról?
Rossz esetben: Amit a logisztikai igazgatója mond neki A marketing után az jön a sorban, ahol a költséget csökkenteni kell. „ A marketing költségek 50%-a felesleges, csak nem tudjuk, melyik 50%-a”. De a logisztikában is így van-e?? (NAGY Ryktáras cég/ NAGY LKW-s cég példája ) Jó esetben: ha jól csináljuk, a marketing,a management és a beszerzés költségcsökkentését is megoldjuk a logisztikával XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3. Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

11 Mit tehetünk? Válságkezelési javaslatok a logisztika területén
Versenyeztessünk – de mit és kivel? Mitől stabil egy szolgáltató? árualap, pénzügyi háttér, komplexitás, HR, vállalatirányítás, IT - és ŐSZINTESÉG. Outsourcing vs. saját raktár/eszköz OUT-SOUR-CING!!! - és nem csak mert szolgáltató vagyok… Kérjünk tanácsot – de kitől? Mitől hiteles egy szakmai tanácsadó személy v. cég ? Fejből tudja az EUR raklap méretét ÉS látott is már ilyet CSINÁLT(J)A már, amiről kérdezik tudja, érti, és el tudja magyarázni hogy működik a saját IT-ja a fentiekből profitot termel(t) XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3. Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.

12 Teljesen biztos, hogy lejárt az időm. Köszönöm a figyelmet.
XVII. Vezérigazgatói Találkozó 2009. Április 1-3. Röjtökmuzsaj Cartwright Éva BERTRANS ZRt.


Letölteni ppt "Elvárások elvárások Megbízói elvárások 2009-ben - egy hazai logisztikai szolgáltató szemével Cartwright Éva vezérigazgatói tanácsadó Bertrans Zrt. XVII."

Hasonló előadás


Google Hirdetések