Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása."— Előadás másolata:

1 Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása

2 Készítette: Hajdú Julianna Kar:GTK Szak: GVAM Neptun: i16ioe Dátum: 2008. április 7

3  A tervezett alkalmazás címe;  A feladat előtörténete;  A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése;  A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása;  A feladat során 7 db száraz kutyaeledelt hasonlítottam össze;  A feladat során az attribútumok, vagyis az összehasonlítás szempontjai;  A feladat által érintett célcsoportok;  A feladat megválaszolása során várható hasznosság;  A válaszokat befolyásoló tényezők;  A saját megoldás bemutatása;  Az eredmények értelmezése;  Következtetés;  Az elemzés egyéb kimenetele, okai, céljai (vita);  A források, képek, és felhasznált irodalom; Tartalomjegyzék

4 A tervezett alkalmazás címe: Nagytestű kölyök kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraz kutyaeledelek összehasonlítása. Termékek összehasonlításának szempontjai:  Ár  Minőség  Beltartalom Forrásgyűjtés.  Internet  Állatorvos  Állattenyésztő

5 A feladat előtörténete Állattartók Állattenyésztők segítése az optimális táp kiválasztásában A feladat megoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése A tápok minősége A tápok összetétele A tápok ára

6 A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (1) A feladat során 7 db száraz kutyaeledelt hasonlítottam össze, melyek a következők:  Royal Canin Maxi Junior 32,  Eukanuba Poppy & Junior Large Breed,  Happy Dog Supreme Junior,  Pro Pac Dog Large Breed Puppy,  Acana Poppy Large Breed,  Pedigree Junior,  Pro plan Puppy Large Breed

7 A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (2) A feladat során az attribútumok, vagyis az összehasonlításom szempontjai a következők: Nagytestű kölyökkutya optimális fejlődéséhez szükséges száraz kutyaeledel ára, A napi etetési költség Az átlagos napi etetési mennyiség Az adott száraz kutyaeledel fehérje tartalma Az adott száraz kutyaeledel nyers zsír tartalma Az adott száraz kutyaeledel fontosabb vitamin tartalma (A, B, C, D, E)

8 Royal Canin Maxi Junior 32 Átlagos napi etetési mennyiség: 407,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 32%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: A vitamin:18mg/kg. B vitamin: 25,79mg/kg. C vitamin: 200mg/kg. D vitamin: 1,2mg/kg. E vitamin: 500mg/kg. A száraz kutyaeledel ára: 1357ft/kg.

9 Eukanuba Poppy & Junior Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 447,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 26%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: A vitamin:15mg/kg. B vitamin: 0mg/kg. C vitamin: 200mg/kg. D vitamin: 9,2mg/kg. E vitamin: 200mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1620ft/kg.

10 Happy Dog Supreme Junior Átlagos napi etetési mennyiség: 433,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 30%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 15%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:12mg/kg. –B vitamin: 82mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 1,2mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 662ft/kg.

11 Pro Pac Dog Large Breed Puppy Átlagos napi etetési mennyiség: 407,5g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 22%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 12%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:12mg/kg. –B vitamin: 1,2mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 1,3mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1300ft/kg.

12 Acana Puppy Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 635g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 32%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 14%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:20,4mg/kg. –B vitamin: 1,2mg/kg. –C vitamin: 150mg/kg. –D vitamin: 14mg/kg. –E vitamin: 230mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 780ft/kg.

13 Pedigree Junior Átlagos napi etetési mennyiség: 400g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 30%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 18%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:15mg/kg. –B vitamin: 0mg/kg. –C vitamin: 0mg/kg. –D vitamin: 0mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 522ft/kg.

14 Pro plan Puppy Large Breed Átlagos napi etetési mennyiség: 500g. A száraz kutyaeledel fehérjetartalma: 29%. A száraz kutyaeledel nyers zsírtartalma: 15%. A száraz kutyaeledel vitamin tartalma: –A vitamin:17mg/kg. –B vitamin: 0mg/kg. –C vitamin: 150mg/kg. –D vitamin: 12mg/kg. –E vitamin: 0mg/kg. A száraz kutyaeledel ára 1200ft/kg.

15 A feladat által érintett célcsoportok: Állattartók Állattenyésztők Állatorvosok Kutyák A feladat megválaszolása során várható hasznosság A Válaszokat befolyásoló tényezők  Az ár: minimalizálandó.  A fehérjetartalom nem érhet el egy bizonyos értéket: 26%.  A napi etetési költség és mennyiség minimalizálandó.  Az adott táp ásványanyagtartalma maximalizálandó kivéve a kalcium  Zsír tartalom és vitamin tartalom nem érhet el egy bizonyos értéket,

16 Saját megoldás bemutatása Excel dokumentum Word dokumentum COCOONLINE futtatás Az eredmények értelmezése Következtetés Az elemzés egyéb kimenetele, okai, céljai (vita):

17 Az eredmény Az eredmény megállapításához több szempontot is figyelembe kell venni. Lehet elméleti, gyakorlati és etikai szempont is. Az etikai szempontnál azt kell figyelembe venni, hogy a táp előállításához végeztek-e állatkísérleteket. Hosszabb vizsgálódás után kiderült, hogy az Eukanuba száraz kutyaeledel előállításához végeztek állatkísérleteket, de a többi tápnál nem, így ez a táp ebből a szempontból nem ajánlott. (forrás: www.zoldmagazin.com/belso/eukanuba.html) www.zoldmagazin.com/belso/eukanuba.html A gyakorlati szempontot az állatorvosok és az állattartók adják. A legtöbb állatorvosi rendelőben csak Eukanuba terméket lehet kapni, míg a gazdik inkább a Pedigree felé hajlanak.

18 Az eredmény(2) Az elméleti szempont a tápok ára és beltertalma közti összefüggések alapján derült ki, melyet az Excel-s COCO munkalap és a Pivot kimutatás jól bemutat. A vizsgálat során kiderült, hogy az Eukanuba Puppy & Junior Large Breed túl értékeltnek bizonyult. A legolcsóbb termék a Pedigree Junior volt, mely összetétele megközelítette az elfogadható értékeket, a többi kutyaeledel összetételének értékei e két táp közötti értékei között található.

19 Források, felhasznált irodalom; Szöveg: www.royal-canin.hu www.eukanuba.hu/html/kutya/kutya_etetesi.html#PJ_L www.eukanuba.hu/html/kutya/tapok/poppy_large.html www.argep.hu/gyarto-Eukanuba-4992.html www.happydog.de/?language=u&kat=MaxiJuniorGR23 www.acana.hu www.acana.hu/pup_lb.htm www.pedigree.hu/pedigree.hu/hu-hu/produkt+family/dry+food http://shop.unas.hu/shop www.hobbyallat.hu/ www.kosaltd.hu/index.php?kat=68 www.zoldmagazin.com/belso/eukanuba.html Kép: http://www.acapups.com.au/Products/Royal-Canin-maxi-pup.jpg www.portopet.com.br/upload/produtos/cdc0056.jpg

20 Képek

21 Képek(2)


Letölteni ppt "Nagytestű kutyák optimális fejlődéséhez szükséges száraztápok összehasonlítása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések