Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért."— Előadás másolata:

1 A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért a Herkulesfalvalakossága Zrt. felelősséget NEM vállal !!

2 Előfordulása Biogáz minden szerves anyag bomlásából nyerhető. Biogáz a természetben is előfordul, általában mocsárgáz néven ismert. Fő alkotóelemei a metán és a szén-dioxid (CH4 és a CO2). A tiszta metán égése során 2 rész víz és 1 rész szén-dioxid keletkezik, vagyis elmondható, hogy környezetbarát

3 Képződése A kinyert gáz mennyisége nagyban függ a beadagolt szerves anyag fajtájától és összetettségétöl. Magyarán mondva egy tehéntrotty gyorsabban bomlik tovább, mint egy friss répa vagy gyümölcs.

4 Képződése Képződése A levegő teljes hiánya, már "nemcsak a víz alatt" anaerob, ezért begyorsul a biogáz képződése.. Az első löket gáz általában a legnagyobb CO2 tartalmú, szűrés nélkül nehezen, vagy meg sem gyullad! A következő napokban, ha az idő is úgy kívánja napi pár köbméter gázzal gazdálkodhatunk. Egészen addig amíg abba nem marad a gáztermelés.... Hogy meddig tudjuk használni az elsősorban attól függ, hogy milyen betáplált anyagot használtunk.

5 A reaktor A reaktor megépítése nem nagy durranás:
Végy 1 vagy 2 db 100 literes hordót, tölts meg félig vízzel, keverd el benne a szerves anyagot. A hordóra szerelj gázcsapot. Rakd ki a napra 1-2 napig. Az ekkor keletkező gázt engedd le a csappal, ne próbálj gyújtogatni, ez még csak szén-dioxid! A gázt engedd le, hogy a következőkben keletkező biogáz elférjen és a minőséget se rontsa Fontos lépés, mivel a levegőt is ilyenkor tolja ki a CO2 magával... A folyamatot érdemes még 1x ismételni, másnap (ha akkor is fel van fúvódva...) Így biztos, hogy a levegő nem akadályozza tovább metanogéneket...

6 A reaktor

7 Keletkezett anyagok ALAPANYAG:liter/kg - sertés: 338 - baromfi: 353
A folyamat során nem csak a biogáz jótékony energiáját nyerjük. A betáplált anyag (trágya, gyomnövény, szennyvíz) "Megtisztul": -A trágyában lévő élősködők, baktériumok és gombák nagy része elpusztul. A gyomnövények megmaradt magjai sem képesek szaporodni. ALAPANYAG:liter/kg - sertés: 338 - baromfi: 353 - marha: 152 - növényi hulladék: - szennyvíziszap: 399

8 Ez volt srácok…!  Köszönet: Nekem, mivel megcsináltam
A hallgatóságnak, mivel csendben voltak Herkulesfalva polgármesternőjének, mivel eljött


Letölteni ppt "A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért."

Hasonló előadás


Google Hirdetések