Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Felejthetetlen élmény volt ez, büszkék vagyunk az MSZ klánra!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Felejthetetlen élmény volt ez, büszkék vagyunk az MSZ klánra!"— Előadás másolata:

1

2 Felejthetetlen élmény volt ez, büszkék vagyunk az MSZ klánra!

3 Tavaly május elején néhány, az akkori s4-en játszó, egy klánban levő játékos (HGP, Maxxx, Hókehérke, szikra, uzsgyí, Cassilas) elhatározta, hogy az ottani tapasztalatokat felhasználva elindul az s1-en, hogy egy területi alapon működő, erős klánt építsenek és kipróbálják az új fejlesztéseket. Ebből az ereklyék kimaradtak számunkra végül.

4 A szerver indulásának délelőttjén, egy meghatározott időpontban aktiváltuk a felhasználókat, mert a tapasztalat azt mutatta, így jó eséllyel egymás közelébe kerülünk. A számítás bevált, valóban így történt. A kezdeti építkezések után elkezdődött a toborzás. Sokszor azokat a játékosokat kerestük fel, akit a csapat germánjai hiába támadtak, nem találtak rajtuk fogást (pl. Nagy Sétáló, Bimbike, Borel). Ezek a társak a későbbiekben is remekül helytálltak, sokszor épült rájuk a klán védelme.

5

6

7 Később a régi s4-es csapatból csatlakozott erdőjáró és Bovkati is. Ők már nyugatabbra kerültek és okosan kezdtek toborozni azon a környéken (pl. Pofa be). A klán egyenletesen fejlődött. A területi egység miatt a védelmek gyorsan összeálltak, nehéz volt megbontani egységünket. A farmolásokon kívül lassan kezdtük a többi klánt kiszorítani a területről. Közben megkötöttük első szövetségünket az IGE (későbbi LEGO) klánnal, ami a szerver végéig kitartott. Akkoriban a Cég volt a meghatározó erő ÉNY-on. Sikerült velük szövetséget kötni, aminek köszönhetően tervszerűen elindultak a seregfejlesztések a klánban

8

9

10 Megemelkedtek a seregkövetelmények, ami később nagy hasznunkra vált. A szövetséghez csatlakozott az Mny is. Rövidesen kitört az első komolyabb harc a LOVE ellen, akik a faluk átadását követelték. A távolság miatt akkor mi a LOVE közeli falvait támadtuk, sikerrel. A legtöbbjük törölt a támadások után. A Cég időközben megszűnt és létrejött a CSP klán. A szövetség a CSP, Mny, LEGO, NVSZ és MSZ klánokból állt. Az első igazi háborút a CN klánok ellen viseltük, akikkel teljesen összefonódott a területünk. Ebben a háborúban a klán először mutatta meg igazán katonai erejét mind védekezésben, mind támadásban. A harcban az akkori szövetségeseinkkel közösen jelentős sikereket értünk el, a háború végére a három CN klán gyakorlatilag eltűnt a szerverről. Ezek után egy viszonylag nyugalmas időszak következett, békésen fejlődtünk. A szövetséghez csatlakoztak a IIIB klánok is. A klánt néha érték csak támadások a LOVE maradékától.

11

12 Bovkatit támadják

13

14 Közben az ÉNY-i szövetség nem tudott dűlőre jutni fontos dolgokban, leginkább a szövetség egységesítésében. Kezdett nőni a feszültség a szövetségen belül. Múltak a hetek, közben az I-G tagjai keletről támadni kezdték klánunk tagjait. A támadásra támadással válaszoltunk, közben pedig sikeres védéseket szerveztünk. Ennek köszönhetően legalább annyi kárt okoztunk támadásban az I-G-nek, mint ők nekünk. Védésben pedig megfogtuk 2 nagy seregüket is. Ezek után, a további veszteségek elkerülése végett letiltották őket rólunk. Mivel az Mny továbbra sem tudta meghozni azt a döntést, hogy mindenben kiáll a szövetségesei mellett, ezért a LEGO, NVSZ és MSZ klánok megszakították a szövetséget az Mny-el. A IIIB klánok és a CSP az Mny mellett maradtak. Az Mny-nek a csak a csodaépítés volt fontos, nem a régi szövetségesei.

15

16 Ezzel új fejezet kezdődött: A LEGO, NVSZ és MSZ klánok megalapították az € szövetséget, amiről több nagy klán vezetője is azt mondta, hogy a szerver legösszetartóbb csapata. Az € szövetség a többi ÉNY-i klánnal, a volt szövetségesekkel MNT-ben volt. Innentől akár unalmas is lehetett volna a szerver. Arról, hogy nem így történt, az Mny és a IIIB gondoskodott, amikor nem pontosan tisztázott okokból rátámad a IIIB és a CSP a LEGO-ra. Ennek eredményeként a többi € klán kiállt a LEGO mellett, bontottuk az MNT a támadó klánokkal és beszálltunk a harcba. Közben hosszú tárgyalások folytak az € klánok és az ÉK-i klánok (UH, I-A, I-Q) között egy szövetségről. A tárgyalások sikeresek voltak, a szövetség megköttetett.

17

18

19

20 Az új szövetségesek habozás nélkül beszálltak az ÉNY-on folyó harcokba. Ezt látva az Mny, minden diplomáciát felrúgva, az MNT ellenére alattomosan ránk támadt. Ekkor bontakozott ki a szerver talán legnagyobb háborúja. Az Mny és társai szövetséget kötött a Necronssal, ezért az € klánok szövetséget kötöttek a RIP klánokkal.

21

22 A szerver két részre szakadt és háborúzott egymással, mindezt a natarok érkezése előtt egy hónappal. A háborúban nekünk leginkább a CSP jutott ellenfélül. A harcokból nagyjából mi jöttünk ki jobban, bár nekünk is nagy veszteségeink voltak. A natarok érkezésével a harcok csillapodtak, csak néhány csetepaté folytatódott.

23

24

25 Innentől pedig a végjáték kezdődött

26

27 Miértek a végjátékban: A szövetségünk terve az volt, hogy befoglalunk annyi csodafalut és elhozunk annyi tekercset, amennyit csak tudunk. Az éles csoda a tervek szerint a legkeletebbre fekvő lett volna. A sors úgy hozta, hogy az NVSZ közelébe került egy natar falu, amit el is foglaltak. A RIP ekkor már kezdte kétszínű játékát. Mivel velük kvázi szövetségesek voltunk, egyeztettünk bizonyos dolgokat. Többek között azt is, hogy abban a faluban is épül csoda. Ennek ellenére talány, a RIP hadvezére 0-ra katáztatta. Később félreértésre hivatkozott. Így aztán az € csoda egy 2 fős népességű faluval indult. A csodaépítő csapat tagja volt Yodamaster is, ráadásul éjszakás volt, minden elismerésünk az övé! A tekercsről lekéstünk, pontosan 5 perccel előttünk a RIP vitte el. Én láttam a helyzetet, nem hittem a szememnek, hogy ekkora pechünk van. Az € klánok összefogtak és a IIIB-től egy szép akcióval megszereztük a tekercset. Ebben fontos szerepe volt Pubika-nak aki beáldozta a seregét, praetornak, aki megszervezte és Ashamannak, aki elhozta a tekercset.

28 A szövetség végül is 4 csodát kezdett építeni. Egy ideig nyugalomban ment minden. Aztán érdekes dolgok történtek: Az egyik csodánkat, ami akkor az élen állt, egy független (bérmegbízásokat vállaló) klán, a Bvzrt ütötte be. Nem sokkal utána hozzájuk került a RIP szövetségből 1 tekercs. Gyanúsan úgy néz ki a dolog, hogy a RIP ezzel fizette ki őket. Mivel több csodánk volt versenyben, a másik ÉK-i csoda került dobogós helyre. Furcsa mód ezt a csodát is a Bvzrt ütötte be, miközben a RIP csodák érintetlenek maradtak. A RIP vezetőnek, Arney Brown-nak mindig volt valami okos magyarázata, miért pont ez történt. A csodaépítők mindig talpra álltak és újrakezdték. Az € csoda is kapott ütést az Mny-től.

29 A dobogós helyezettek cserélődtek, a Honorosok kezdték támadni az ÉK-i csodákat. Erre válaszol az ÉK- klánok beütötték a Honor csodáját a Honor pedig visszaütött. Ekkor került az élre a RIP csoda. Az Mny csodája pedig a 2. helyre. Ez volt a helyzet 3 napja, amikor a RIP, akik ellen az € klánok soha semmi rosszat nem tettek, beütötte az € csodát, ami akkor a 4. helyen állt és volt esélye a dobogóra is. Ebből nagy vita lett, azt állították, hogy a hadvezér saját feje után ment és a vezetőség nem tudott róla. Aztán végül a szövetség egyik csodája mégis beért a 2. helyre, mert a RIP beütötte szinte az összes csodát a végén, csak azzal nem számoltak, hogy a Honor csodát (2. számú RIP csoda) is beüti valaki, ezzel jött fel az ÉK.i csoda a 2. helyre.

30

31

32 Összefoglalva: haderő tekintetében és profizmusban a RIP megérdemli a győzelmet, rendkívül jól szervezetten zseniális támadásokat vezettek a szerver folyamán. Ugyanakkor elég sok bizonyíték van arra, hogy a győzelem érdekében a szövetségeseikre való tekintet nélkül, álnok módon háttéralkut kötöttek gyakorlatilag mindenkivel a pillanatnyi érdekük szerint. Ebben benne volt a Necrons, a Bvzrt és az Mny is. A sors fintora, hogy a szerver végén volt egy egyezségük az Mny-el, hogy egymás csodáját nem támadják, ezzel az Mny biztos 2. lett volna, de kölcsönösen egymásra küldték a csodaütőiket.

33 Cassilas profilja a végén, és az MSZ története is az ő tollából ered.

34

35

36 Az utolsó dobások:

37

38

39

40

41

42

43 Ki hogyan dolgozott abban a 1 évben? A következő képek mutatják:

44

45

46

47 Készítette:Bovkati archív képgyűjteménye felhasználásával, és Cassilas Az MSZ története, és A végjátékról című műve alapján.

48 MSZ FOREVER


Letölteni ppt "Felejthetetlen élmény volt ez, büszkék vagyunk az MSZ klánra!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések