Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Hamar Dávid

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Hamar Dávid"— Előadás másolata:

1 Készítette: Hamar Dávid
Star Wars Készítette: Hamar Dávid

2 Star wars 1. Baljós Árnyak
A film két Jedi lovag történetét követi, akik a Nabooról menekülnek a bolygó kiránynőjével. Céljuk egy kereskedelmi konfliktus békés megoldása. Útközben, hogy sérült űrhajójukat megjavítsák, leszállnak a félreeső Tatooine bolygón. Itt megismerkednek Anakin Skywalkerrel, az ifjú rabszolgafiúval, akiben szokatlanul erős az Erő.

3 Star wars 2. A klónok támadása
Miután Coruscanton ismeretlenek sikertelen merényletet követnek el Naboo volt királynője, Padmé Amidala ellen, a Jedi Tanács Palpatine szenátor javaslatára két Jedi testőrt rendel ki a nő mellé: Obi-Wan Kenobit és annak tanítványát, Anakin Skywalkert. Éjszaka azonban egy Zam Wessel nevű merénylő ismételten az életére tör, de végül a két Jedi karmai közt védi.

4 Star wars 3. A Sith-ek bosszúja
Miután Dooku és egyik rettegett tábornoka, Grievous váratla-nul betörnek Coruscantra és elrabolják Palpatine Főkan-cellárt, menekülésük során hatalmas űrcsata veszi kezdetét.

5 Star wars 4. Egy új remény Leia hercegnő űrhajóját egy birodalmi csillagromboló üldözi, és el is fogja, majd heves harc során elfoglalják a birodalmi rohamosztagosok. A hercegnő a Birodalom új csodafegyverének, a Halálcsillagnak a tervrajzát szállítja a Lázadókhoz, azonban Darth Vader ezt mindenképpen meg akarja akadályozni.

6 Star wars 5. Birodalom visszavág
A Birodalmi Flotta csillagrombolói végig üldözték őket a Galaxisban, mígnem nagy részüknek az embertelen klímájú jégbolygón, a Hothon sikerült elrejtőznie.

7 Star wars 6. A jedi visszatér
A jedi visszatér cselekménye a A Birodalom visszavág cselekménye után egy évvel kezdődik. Ebben a részben a Birodalom egy második, de sokkal hatalmasabb Halálcsillagot épít, és a lázadók megpróbálják elpusztítani a pajzsgenerátort, amely az űrbázist védi. Közben kiderül, hogy Leia hercegnő és Luke Skywalker testvérek.

8 Clone wars A Star Wars: A klónok háborúja egy 2008-as animációs tévésorozat, amelyet a Lucasfilm Animation és szingapúri részlege, valamint a CGCG Inc. készített.

9 Keletkezése  George Lucas filmrendező ötletei alapján készültek el. A filmsorozat kezdődarabját, a Csillagok háborúját május 25-én mutatták be, majd ezt követően elkészült két folytatása, a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág (1980. május 21.),

10 A középkori keleti harcművész-filozófus iskolák és a nyugati lovagrendek bizonyos jellegzetességeit ötvöző szervezet, melynek tagjai tanító, meditatív-spirituális és harci feladatokat is ellátnak. Jedik

11 Sith A Sith-Rend olyan erőhasználókból állt, akik Az Erő Sötét Oldalának technikáit alkalmazták. Az egész pár évezreddel a Jedi-Rend megalakulása után történt.

12 Droidok (konzervek) A droidok önálló munkavégzésre képes robotok a Csillagok háborúja c. filmsorozatra épülő alkotásokban.

13 Klónok A klónok a Csillagok háborújából a köztársaság legkiválóbb harcosai. Egy bizonyos Jango Fett nevű fejvadászból klónozták a klónokat. A 3. részben Dark Sidious parancsára a klónok kiirtották a jediket.  

14 Lázadók A Lázadó Szövetség a kitalált Csillagok háborúja univerzum-ban egy olyan, kezdetben és részben civil jellegű, később katonai erőt is alkalmazó csoport, amely megpróbált ellenszegülni a gonosz Galaktikus Birodalomnak.

15 Coruscant A bolygó szinte teljes felületén épületek találhatók. A bolygó az űrből egy csillogó gömbnek látszik, amit az épületekről visszaverődő napfény okoz. Az egyetlen hely, ahol az eredeti talajt vagy a sziklákat napfény érheti, az a Monument Plaza a Manarai-hegység tetején.

16 Tatuin  A rendszer felfedezésekor, a Régi Köztársaság korában először úgy gondolták, hogy három nap van a rendszerben, ezért évtizedekig így szerepelt a térképeken. A későbbi közelebbi vizsgálat feltárta, hogy a fényes, kristályos, csillogó homok tévesztette meg a korábbi érzékelőket, amik a bolygóról visszavert fény erősségét mérték.

17 Naboo A Naboo egy kitalált bolygó. A filmek változatos felszínű, gyönyörű tájakban, sok helyütt érintetlen természeti szépségekben bővelkedő helyként ábrázolják, két, elkülönülten élő fajnak adott otthont: a régebb óta ott élő gunganeknek és a betelepült nabooi embereknek.

18 Képtár

19 Vége Források: http://hu.wikipedia.org/wiki/Csillagok_háborúja
Köszönöm figyelmét!!! (Kérem küld ezt tovább!!)


Letölteni ppt "Készítette: Hamar Dávid"

Hasonló előadás


Google Hirdetések