Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Teller Ede.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Teller Ede."— Előadás másolata:

1 Teller Ede

2 A magyar származású amerikai atomfizikus.
Tudni, hogy nincsen cél, tudni, hogy nincs Isten, Félni, hogy talán még igazság sincsen, Tudni: az ész rövid, az akarat gyenge, Hogy rá vagyok bízva a vak véletlenre. És makacs reményem mégis, mégis hinni, Hogy amit csinálok, az nem lehet semmi. És örülni tudni a nagy megnyugvásnak, A fájdalmat, örömöt gyógyító halálnak.

3 „A hidrogénbomba atyja”
"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen." "Ne félj, van fejed, és van szíved. Ne félj. Én hiszek a fejemben és hiszek a szívemben, és hiszem, hogy együtt tudnak működni." "Nem helyes hallgatni akkor, amikor tudok valamit és mások nem tudják."

4 Aki számára a jövő mindig érdekesebb,mint a múlt!
A tudomány, a technológia - ezt világosan és erősen akarom mondani - nem old meg minden problémát. De tudomány és technológia nélkül semmiféle problémát nem lehet megoldani. A tudás veszélyes lehet, a közömbösség azonban összehasonlíthatatlanul veszélyesebb nála.

5 Aki eljutott az értől az óceánig!
"Csak akkor születtek nagy dolgok, Ha bátrak voltak, akik mertek." –Ady Endre "Akarom, mert ez bús merészség, Akarom, mert világ csodája: Valaki az Értől indul el S befut a szent, nagy Óceánba." –Ady Endre

6 Néhány érdekesség Teller Edéről
középosztálybeli zsidó családból származott édesanyja német, édesapja magyar csak három éves kora után kezdett el beszélni (magyarul és németül) 22 éves korában elvesztette jobb lábfejét egy villamosbalesetben. német klasszikusokat hallgatott leginkább ping-pongozni is nagyon szeretett kiválóan zongorázott, négykezesben is remekelt sziporkázó humorérzékkel rendelkezett időjárás-előrejelzéssel is foglalkozott.

7 Díjai: Albert Einstein díj Enrico-Fermi díj National Medal of Science
Ig Nobel-díj A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal A Magyar Nukleáris Társaság Szilárd Leó Érme Presidential Medal of Freedom

8


Letölteni ppt "Teller Ede."

Hasonló előadás


Google Hirdetések