Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!"— Előadás másolata:

1 ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!
egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

2 I/1. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat!
A vállalkozás pszichés célja: az énhatár kiterjesztése. A vállalkozás személyes célját még az alapítás előtt meg kell határoznunk. Ez lehet: Munkahely Vagyongyarapítás Ötletmegvalósítás stb. Bármelyiket is választjuk mindegyikhez más működtetési és adókoncepció tartozik.

3 I/2. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat!
Rejtélyes és nyilvánvaló akadályok a cégalapításkor, amik az adózást is befolyásolják, és amiket az adózás is befolyásol. Rendezetlen tulajdonosi viszonyok Kivédése: szindikátusi szerződéssel. Adótételekkel nem, vagy rosszul kalkuláló üzleti terv. Kivédése: adószakértői, könyvelői kontroll. A cégszakértők ellentmondó tanácsai. Kivédése: céggondozói szolgáltatás segítségével. A vállalkozó magányossága helyett:

4 I/3. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat!
Vannak választási lehetőségeink: Gondolkodjunk hosszú távon! Gondolkodjunk nagyban! Válasszunk magunknak adókörnyezetet! Mi a helyzet az EU-ban? Anglia, Málta… Magyarországon is: van 0% iparűzési adót kivető önkormányzat.

5 II/1. Konkrét tippek és tanácsok
Konkértumok, amiket mindenki hallani szeretne: 1.: ………. 2.:……….. 3.:……….. Adózás és lelkiismeret: Szürke Gandalf és a trambulin: “Fussatok bolondok!” Mi az állam adókoncepciója? Cél: kriminalizálni a vállalkozói szférát? (Példák) Azzal adjuk a legtöbbet az országnak, ha profitábilis, jól működő vállalkozást hozunk létre.

6 II/2. Konkrét tippek és tanácsok
Nem az adó mértéke a nagy, hanem a járulékoké, de: Építsünk cégstruktúrát: költségcentrum – profitcentrum Van 0%-os cafeteria Utalványokkal is lehet megtakarítani Mire jó egy szövetkezet? Használjunk bérmunkaerőt! Ne féljünk a tárgyi eszközök lízingjétől, bérletétől! Maradjunk a realitásoknál: Adót nyerességből lehet optimalizálni. Fontos az alapos adminisztráció!

7 III/1. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása
Kerüljük el a cég vagyonvesztését! Új bankok, új portfóliók: inkasszómentesség. Ne tartsuk bankban a pénzt! Az OBA nem fizet. Használjuk ki a legális külföldi lehetőségeket, vegyünk értékpapírokat! Készüljünk a vizsgálatra, ne féljünk a NAV-tól, kérjük vagyonosodási szakértő tanácsát! Gazdálkodjunk és ne garázdálkodjunk az áfával! Hogyan tudunk átlagosan havi 5%-os hozamot kihozni az áfából?

8 III/2. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása
A cégvagyonépítés a célokhoz igazítva. Miért nem érdemes mindent visszaforgatni? Kell-e nekünk unit-link biztosítás, hogy pénzt vegyünk ki a cégből? Hogyan lesz a 10 millió forintos lombard-hitelből 10 millió forintos magánvagyon legálisan. Milyen veszélyek leselkednek vagyonelemeinkre és hogyan védekezhetünk ellenük?

9 IV. A legtöbb, mi adóható! Az itt jelenlévőknek – egy névjegyért cserébe – felajánlunk 3x1 óra díjmentes konzultációt a prezentáció elkészítésében közreműködő szakemberekkel. Csóra István stratégiai igazgató, Első Magyar Céggondozó Kft. (cégalapítás, cégrendszerek, üzleti modellek, cégátvilágítás, céggondozói csomagajánlatok) Knirsch Olivér könyvelő, Mészáros Róbert, befektetési tanácsadó, Iconos Consulting, (magas hozamú – évi %-ot hozó – befektetések cégeknek és magánszemélyeknek)

10 Mészáros Róbert vagyonabc.hu
V. Összefoglalás Határozzuk meg a célokat! Konzultáljunk szakértőkkel! Tervezzük meg az adózásunkat! Gyűjtsük a leszarási pénzt! Jegyezzük meg ezt a telefonszámot: 20/ ! Köszönöm a figyelmet! Mészáros Róbert vagyonabc.hu


Letölteni ppt "ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések