Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ADÓZZUNK egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ADÓZZUNK egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!"— Előadás másolata:

1 ADÓZZUNK egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!

2 I/1. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! A vállalkozás pszichés célja: az énhatár kiterjesztése. A vállalkozás pszichés célja: az énhatár kiterjesztése. A vállalkozás személyes célját még az alapítás előtt meg kell határoznunk. Ez lehet: A vállalkozás személyes célját még az alapítás előtt meg kell határoznunk. Ez lehet: Munkahely Munkahely Vagyongyarapítás Vagyongyarapítás Ötletmegvalósítás stb. Ötletmegvalósítás stb. Bármelyiket is választjuk mindegyikhez más működtetési és adókoncepció tartozik.

3 I/2. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! Rejtélyes és nyilvánvaló akadályok a cégalapításkor, amik az adózást is befolyásolják, és amiket az adózás is befolyásol. Rejtélyes és nyilvánvaló akadályok a cégalapításkor, amik az adózást is befolyásolják, és amiket az adózás is befolyásol. Rendezetlen tulajdonosi viszonyok. Kivédése: szindikátusi szerződéssel. Rendezetlen tulajdonosi viszonyok. Kivédése: szindikátusi szerződéssel. Adótételekkel nem, vagy rosszul kalkuláló üzleti terv. Kivédése: adószakértői, könyvelői kontroll. Adótételekkel nem, vagy rosszul kalkuláló üzleti terv. Kivédése: adószakértői, könyvelői kontroll. A cégszakértők ellentmondó tanácsai. Kivédése: céggondozói szolgáltatás segítségével. A vállalkozó magányossága helyett: www.ceggondozo.hu A cégszakértők ellentmondó tanácsai. Kivédése: céggondozói szolgáltatás segítségével. A vállalkozó magányossága helyett: www.ceggondozo.hu

4 I/3. Alakítsuk ki a saját adókoncepciónkat! Vannak választási lehetőségeink: Vannak választási lehetőségeink: Gondolkodjunk hosszú távon! Gondolkodjunk hosszú távon! Gondolkodjunk nagyban! Gondolkodjunk nagyban! Válasszunk magunknak adókörnyezetet! Mi a helyzet az EU-ban? Anglia, Málta… Válasszunk magunknak adókörnyezetet! Mi a helyzet az EU-ban? Anglia, Málta… Magyarországon is: van 0% iparűzési adót kivető önkormányzat. Magyarországon is: van 0% iparűzési adót kivető önkormányzat.

5 II/1. Konkrét tippek és tanácsok Konkértumok, amiket mindenki hallani szeretne: Konkértumok, amiket mindenki hallani szeretne: 1.: ………. 1.: ………. 2.:……….. 2.:……….. 3.:……….. 3.:……….. Adózás és lelkiismeret: Adózás és lelkiismeret: Szürke Gandalf és a trambulin: “Fussatok bolondok!” Szürke Gandalf és a trambulin: “Fussatok bolondok!” Mi az állam adókoncepciója? Cél: kriminalizálni a vállalkozói szférát? (Példák) Mi az állam adókoncepciója? Cél: kriminalizálni a vállalkozói szférát? (Példák) Azzal adjuk a legtöbbet az országnak, ha profitábilis, jól működő vállalkozást hozunk létre. Azzal adjuk a legtöbbet az országnak, ha profitábilis, jól működő vállalkozást hozunk létre.

6 II/2. Konkrét tippek és tanácsok Nem az adó mértéke a nagy, hanem a járulékoké, de: Nem az adó mértéke a nagy, hanem a járulékoké, de: Építsünk cégstruktúrát: költségcentrum – profitcentrum Építsünk cégstruktúrát: költségcentrum – profitcentrum Van 0%-os cafeteria Van 0%-os cafeteria Utalványokkal is lehet megtakarítani Utalványokkal is lehet megtakarítani Mire jó egy szövetkezet? Mire jó egy szövetkezet? Használjunk bérmunkaerőt! Használjunk bérmunkaerőt! Ne féljünk a tárgyi eszközök lízingjétől, bérletétől! Ne féljünk a tárgyi eszközök lízingjétől, bérletétől! Maradjunk a realitásoknál: Adót nyerességből lehet optimalizálni. Fontos az alapos adminisztráció! Maradjunk a realitásoknál: Adót nyerességből lehet optimalizálni. Fontos az alapos adminisztráció!

7 III/1. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása Kerüljük el a cég vagyonvesztését! Új bankok, új portfóliók: inkasszómentesség. Kerüljük el a cég vagyonvesztését! Új bankok, új portfóliók: inkasszómentesség. Ne tartsuk bankban a pénzt! Az OBA nem fizet. Használjuk ki a legális külföldi lehetőségeket, vegyünk értékpapírokat! Ne tartsuk bankban a pénzt! Az OBA nem fizet. Használjuk ki a legális külföldi lehetőségeket, vegyünk értékpapírokat! Készüljünk a vizsgálatra, ne féljünk a NAV-tól, kérjük vagyonosodási szakértő tanácsát! Készüljünk a vizsgálatra, ne féljünk a NAV-tól, kérjük vagyonosodási szakértő tanácsát! Gazdálkodjunk és ne garázdálkodjunk az áfával! Hogyan tudunk átlagosan havi 5%-os hozamot kihozni az áfából? Gazdálkodjunk és ne garázdálkodjunk az áfával! Hogyan tudunk átlagosan havi 5%-os hozamot kihozni az áfából?

8 III/2. Az adóoptimalizálás célja: a személyes vagyon gyarapítása A cégvagyonépítés a célokhoz igazítva. Miért nem érdemes mindent visszaforgatni? A cégvagyonépítés a célokhoz igazítva. Miért nem érdemes mindent visszaforgatni? Kell-e nekünk unit-link biztosítás, hogy pénzt vegyünk ki a cégből? Kell-e nekünk unit-link biztosítás, hogy pénzt vegyünk ki a cégből? Hogyan lesz a 10 millió forintos lombard-hitelből 10 millió forintos magánvagyon legálisan. Hogyan lesz a 10 millió forintos lombard-hitelből 10 millió forintos magánvagyon legálisan. Milyen veszélyek leselkednek vagyonelemeinkre és hogyan védekezhetünk ellenük? Milyen veszélyek leselkednek vagyonelemeinkre és hogyan védekezhetünk ellenük?

9 IV. A legtöbb, mi adóható! Az itt jelenlévőknek – egy névjegyért cserébe – felajánlunk 3x1 óra díjmentes konzultációt a prezentáció elkészítésében közreműködő szakemberekkel. Az itt jelenlévőknek – egy névjegyért cserébe – felajánlunk 3x1 óra díjmentes konzultációt a prezentáció elkészítésében közreműködő szakemberekkel. Csóra István stratégiai igazgató, Első Magyar Céggondozó Kft. (cégalapítás, cégrendszerek, üzleti modellek, cégátvilágítás, céggondozói csomagajánlatok) Csóra István stratégiai igazgató, Első Magyar Céggondozó Kft. (cégalapítás, cégrendszerek, üzleti modellek, cégátvilágítás, céggondozói csomagajánlatok) Knirsch Olivér könyvelő, www.konyveltessvelunk.hu Knirsch Olivér könyvelő, www.konyveltessvelunk.huwww.konyveltessvelunk.hu Mészáros Róbert, befektetési tanácsadó, Iconos Consulting, www.vagyonabc.hu (magas hozamú – évi 15-40%-ot hozó – befektetések cégeknek és magánszemélyeknek) Mészáros Róbert, befektetési tanácsadó, Iconos Consulting, www.vagyonabc.hu (magas hozamú – évi 15-40%-ot hozó – befektetések cégeknek és magánszemélyeknek)

10 V. Összefoglalás Határozzuk meg a célokat! Határozzuk meg a célokat! Konzultáljunk szakértőkkel! Konzultáljunk szakértőkkel! Tervezzük meg az adózásunkat! Tervezzük meg az adózásunkat! Gyűjtsük a leszarási pénzt! Gyűjtsük a leszarási pénzt! Jegyezzük meg ezt a telefonszámot: 20/9-310- 610! Jegyezzük meg ezt a telefonszámot: 20/9-310- 610! Köszönöm a figyelmet! Mészáros Róbert vagyonabc.hu


Letölteni ppt "ADÓZZUNK egy perces néma felállással a KKV-szektor versenyképességének emléke előtt VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések