Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan tud segíteni a spórolás hatékonyságában az

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan tud segíteni a spórolás hatékonyságában az"— Előadás másolata:

1 Hogyan tud segíteni a spórolás hatékonyságában az
Hogyan tud segíteni a spórolás hatékonyságában az MKB Pénztárak MKB SZÉP Kártya ? Lehoczky László 2014. március

2 ÖNGONDOSKODÁS növekvő szerepe a jelenben a jövőért!
MIÉRT? A nyugdíjfinanszírozásban az egészségügyi ellátásban és a növekvő hétköznapi költségekben láthatóan az állami szerepvállalás csökkenő, a lakossági közvetlen finanszírozás egyre növekvő: Amit az éppen aktív lakosság befizet, abból fizetik az aktuális nyugdíjat Az új egészségügyi módszerek, eszközök egyre jobbak, de egyre drágábbak Milyen erőben lesz az ország (GDP mérete, az aktív lakosság aránya az eltartottakhoz viszonyítva, az adó és járulékfizetési mérték, hajlandóság, stb.) ebből mit tud finanszírozni a Költségvetés MEGOLDÁS? MÁR AZ AKTÍV ÉVEKBEN ELŐRE KÉPEZNÜNK KELL MEGTAKARÍTÁSOKAT!

3 PÉNZTÁRI ÖNGONDOSKODÁSSAL! MUNKÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁSSAL!
Megtakarításra jó megoldás: ÖNGONDOSKODÁS! Olcsóbban lehet minőségi nyugdíjunk vagy több pénzt fordíthatunk az egészségre és a szociális költségekre! Hogyan? PÉNZTÁRI ÖNGONDOSKODÁSSAL! A vállalatoknak nagy szerepe van az egyének ösztönzésében! Hogyan? MUNKÁLTATÓI HOZZÁJÁRULÁSSAL!

4 ÖNGONDOSKODÁS érték: jelenben - jövőben!
JÓ TANÁCS: ne költsünk el fogyasztásra mindent, előtakarékoskodjunk! HOGYAN? Meg kell keresni a legnagyobb állami támogatást nyújtó, olcsó öngondoskodási formákat: önkéntes pénztárak! Előnyös öngondoskodási lehetőségek: Hosszú távon a nyugdíjpénztárban a pihentető nyugdíjas évekért! Rövidebb távon az egészségpénztárban saját és családunk egészségéért, és az önsegélyező pénztárban a könnyebb mindennapokért! A munkáltató juttatásaiból tegyünk a pénztárakba, valamint az egyéni befizetések általános 20%-os állami támogatását (adókedvezményét) is használjuk ki.

5 Pénztári öngondoskodás: Melyiket érdemes választani?
2014-ben is a megtakarítás céljától függően: A nyugdíjas időszak előkészítésére a legjobb támasz az önkéntes nyugdíjpénztár: munkáltatói és egyéni befizetéssel egyszerű befektetés nincs vele különösebb tennivaló, önkéntes alapú a befizetések szüneteltethetőek, profi vagyonkezelők nem kell a befektetésekkel foglalkozni, hosszú távú, jövedelmező befektetés, infláció feletti hozamok, több lehetőség a szolgáltatásra választható: egyösszegű-, járadékalapú-, vegyes szolgáltatás. 10 év után felvehető, a hozam adómentes , a tőke adó és EHO köteles 3 év után 1 éves tagi kölcsön (az egyenleg 30%-ig) 10 év után tagi lekötés (az egyenleg 50 %-ig banki hitel igényelhető) Költségek szempontjából olcsó!!!!

6 Pénztári öngondoskodás: Melyiket érdemes választani?
2014-ben is a megtakarítás céljától függően: Az egészségpénztár azonnali és változatlan szolgáltatási hozzáférést ad a pénztári pénzekhez Az önsegélyező pénztár egy biztos segítség a hétköznapok anyagi terheinek könnyítésére Minden önkéntes pénztárban az egyéni befizetés adókedvezménye jövedelemkorláttól független! Minden év adókedvezményét érdemes kihasználni! Adókedvezmény egyéni befizetések után marad 20%, mértéke azonban egységesen maximum 150 ezer Ft. Az egyes pénztártípusokra külön-külön - a korábbiakkal ellentétben - nincs korlátozás, ezáltal az 1955 után születettek is megkaphatják a 150e Ft-os kedvezményt.

7 SZJA változások 2014-ben Új kedvezmény SZJA 44/C §: a nyugdíjbiztosításra fordított összeg 20 százalékáról, maximum évi 130 ezer forintról lehet a rendelkezni. Az összeget a biztosítási számlára lehet kérni. (a konstrukció megszólalásig hasonlít a pénztárihoz és a NYESZ-hez). Új 44/D §: a pénztári, a NYESZ és a nyugdíjbiztosítási rendelkezés évi felső határa 280 ezer forint = a korábbi pénztári (150 e Ft) + a NYESZ (130 e Ft) felső határral, azaz az új kedvezmény bizonyos esetekben a korábbiak terhére adható.

8 Munkáltatói hozzájárulás
Munkáltatói támogatások összehasonlítása- 2014 Szempontok Munkáltatói hozzájárulás Adomány Célzott szolgáltatás Kinek adható? Vállalat minden munkavállalójának egységesen (azonos összegben, azonos %-ban, vagy cafetéria keretében) Vállalat adott csoportjába tartozó összes munkavállalójának egységes mértékben (pl. azonos életkorúak, díjfizető tagok, nyugdíjkorhatárt betöltött tagok, valamely szakma pénztártagjai szerint) vagy cafetériában Vállalat minden olyan munkavállalójának, aki pénztártag és az adott szolgáltatás igénybe vételére jogosult Adó fizetési kötelezettség a Munkáltatónál Juttatott összeg 1,19-szerese után SZJA: 16%, EHO: 14% (kereten belül kedvezményes adózással) Ráfordítás SZJA: 0%, EHO: 0% Juttatott összeg 1,19-szerese után SZJA: 16%, EHO: 14% Adó fizetési kötelezettség a Munkavállalónál Jövedelem Adóalap: adomány egyéni számlára eső részének 78%-a után SZJA: 16%, EHO: 27% Mire használható? Az adott pénztári forma szolgáltatási lehetőségei közül a Tag döntése szerint Az adott pénztári forma szolgáltatási lehetőségei közül Munkáltató által meghatározott szolgáltatásokra Adójóváírás - Visszaigényelhető az egyéni számlára kerülő adomány 20%-a

9 Juttatások hatékonyságának összehasonlítása (2014.)
Jogcím Bér (pénzbeli juttatás) Adómentes juttatások Béren kívüli (35,7%) juttatások Adomány önkéntes pénztárba 1 Juttatás (bruttó) a munkavállalónak 100% 2 Munkáltató közterhe, terhe 28,5% 0% 35,7% 3,1% 3 Összes váll. teher (1+2) 128,5% 135,7% 103,1% 4 Dolgozót terhelő közteher, adójóváírás nélkül 34,5% 5 Juttatásnál dolgozói teher (nyp átlag) 6% 33,54% (12,48%+21,06%) 6 Juttatás adókedvezménye 20% 7 Nettó jövedelem II. ( ) 65,5% 94% 86,46% 8 Jövedelem hatékonysága (7:3) 50,97% 69,27% 83,86% Hatékonysági sorrend 4. 1. 3. 2.

10 MKB Pénztárak- MKB SZÉP Kártya Miért éppen az MKB?
Az MKB-csoport a teljes pénztári szférában tud átfogó szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinek a SZÉP Kártya mellett. Az MKB Csoport felajánlja a Munkáltató részére a személyes konzultáció, valamint írásos formában a tájékoztatás lehetőségét. Mindemellett igény szerint a vállalatnál, prezentációk tartásával vállalja a dolgozók felkészítését is a felhasználással, illetve a rendszerek megismertetésével kapcsolatban. Az MKB pénztárakról és az MKB SZÉP Kártyáról részletes ajánlati anyagot küldünk kérésre. Honlapjainkon a kapcsolattartáshoz szükséges valamennyi nyomtatvány, így a munkáltatói szerződés minták is megtalálhatók, letölthetők.

11 MKB Csoport Kapcsolódásunk a béren felüli juttatásokhoz
MKB Nyugdíjpénztár (önkéntes és magán ág) MKB Egészségpénztár MKB Önsegélyező Pénztár (új!) MKB SZÉP Kártya MKB Bank és más csoporttagok kedvezményei a munkáltatói partnereknek és a tagoknak

12 MKB Pénztárak Létszám ( )

13 MKB Pénztárak Vagyon ( )

14 Nyugdíjpénztár

15 Önkéntes Nyugdíjpénztár
Előnyös a pénztártag számára, mert: Kiegészítő a nyugdíjhoz, a nyugdíjba menetelkori jövedelemcsökkenést ellensúlyozhatja. Munkáltatói és egyéni befizetés adókedvezménnyel. Csak a tag veheti igénybe a szolgáltatást. LEGALÁBB 10 ÉVES TAGSÁG, ezt követően adóköteles a tőke kivét. Hozam adómentes (nincs kamatadó sem), a megszerzéskor és a kifizetéskor. Adómentes a kifizetés a nyugdíjba vonulás után as belépést követően 10 éves várakozási idő szükséges az adómentességhez. Örökölhető adó- és illeték nélkül; kedvezményezett jelölés!

16 Önkéntes Nyugdíjpénztár működési sémája
B E F I Z E T É S E K Egyéni Munkáltatói Pénztár  tag egyéni számlája Szolgáltatás igénybevétele Fő cél: Nyugdíjba vonuláskor Nyugdíjba vonulás előtt Egy összegben Járadék formájában Tőke +Hozam Tagi kölcsön Tagi lekötés 10 éves tagság után 3 évente egyszer 3 éves tagság után, az egyenleg 30%-a erejéig 10 éves tagság után, az egyenleg 50%-a erejéig

17 Egyéni számlán jóváírásra kerül Likviditási célú levonás
MKB Nyugdíjpénztár befizetések felosztása Éves tagdíj (Ft-ban) Egyéni számlán jóváírásra kerül Működési célú levonás Likviditási célú levonás Ft-ig 90,0%-a 9,8%-a 0,2%-a Ft 94,0%-a 5,8%-a Ft 95,0%-a 4,8%-a Ft 97,0%-a 2,8%-a – Ft 99,0%-a 0,8%-a Ft felett 99,5%-a 0,3%-a

18 Önkéntes Nyugdíjpénztár – Választható portfoliók
Az MKB Nyugdíjpénztárban négy portfolió közül választhatnak tagjaink. A portfoliók a bennük szereplő befektetési eszközök arányától függően eltérő várható hozamot nyújtanak, különböző mértékű kockázatot hordoznak. Kiszámítható portfolió: minimális befektetési kockázatú, bankbetétbe fektető Klasszikus portfolió: alacsony befektetési kockázatú, alapjában véve állampapírokat tartalmaz. Kiegyensúlyozott portfolió: középtávon mérsékelt kockázatvállalást jelent, részvényekkel is rendelkezik. Növekedési portfolió: hosszú távon dinamikus befektetést jelent, magas részvény hányadot képvisel. Választás először a belépés alkalmával lehetséges. Amennyiben valaki nem választ, úgy a Pénztár automatikusan besorolja a kiegyensúlyozott portfolióba. Egyszerre csak egy portfolióban helyezheti el megtakarításait, a portfoliók a tagság alatt – félévente, a negyedév utolsó napjával – INGYENESEN módosíthatók.

19 Portfoliók tagjainak száma Portfoliók vagyonadatai (Mrd Ft)
MKB Nyugdíjpénztár Önkéntes ág hozam és portfolió adatai ( ) Megnevezés Hozamok alakulása Portfoliók alakulása Tárgyévi nettó hozamráta (2012) 10 naptári év átlagos nettó hozamrátája ( ) Vagyon-növekedési mutató Portfoliók tagjainak száma (fő) Portfoliók vagyonadatai (Mrd Ft) Kiszámítható portfolió 7,94% 6,61% 6,57% 2.779 4.0 Klasszikus portfolió 11,26% 6,63% 6,66% 3.680 6.1 Kiegyen-súlyozott portfolió 19,83% 7,18% 7,26% 81.284 79.3 Növekedési portfolió 16,06% 6,94% 6,82% 2.420 2.4

20 Portfoliók tagjainak száma Portfoliók vagyonadatai (Mrd Ft)
MKB Nyugdíjpénztár Önkéntes ág hozam és portfolió adatai ( ) Megnevezés Hozamok alakulása Portfoliók alakulása Tárgyévi nettó hozamráta (2013) 10 naptári év átlagos nettó hozamrátája ( ) Vagyon-növekedési mutató Portfoliók tagjainak száma (fő) Portfoliók vagyonadatai (Mrd Ft) Kiszámítható portfolió 5,12% 6,83% 6,52% 2.763 4.1 Klasszikus portfolió 5,62% 6,90% 6,65% 3.675 6.4 Kiegyen-súlyozott portfolió 7,18% 7,61% 7,50% 79.607 84.2 Növekedési portfolió 6,54% 7,30% 7,00% 2.566 2.6

21 MKB Önkéntes Nyugdíjpénztár
Éves nettó hozamráták ( )

22 PÉNZTÁRTELJESÍTMÉNY: (%) PÉNZTÁRTELJESÍTMÉNY: (kategória)
Versenyképesek vagyunk! Ez utóbbi anyag Matits Ágnes független nyugdíjszakértő elemzését tartalmazza az önkéntes nyugdíjpénztári teljesítményekről. Értékelésénél több szempontot vett figyelembe, az MKB Nyugdíjpénztári ágára vonatkozó megállapításai a következőek: Név: MKB Nyugdíjpénztár - önkéntes pénztári ág Év: 2012 Jelleg: nyitott Méret: (létszám szerint) nagy Választható portfoliók száma: 4 Költségszint: Tartalékolás: kiváló Vagyonkezelés: Hozamteljesítmény: PÉNZTÁRTELJESÍTMÉNY: (%) 77.8 PÉNZTÁRTELJESÍTMÉNY: (kategória) átlagosnál jobb

23 Pénztárteljesítmény (kategória)
Versenyképesek vagyunk! 2012-ben a kategórián belül (nyitott, nagy) legjobban teljesítő három nyugdíjpénztár: Név Pénztárteljesítmény (%) Pénztárteljesítmény (kategória) MKB Nyugdíjpénztár - önkéntes pénztári ág 77.8% átlagosnál jobb Allianz Hungária Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 66.7% átlagos ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár - önkéntes pénztári ág (Megjegyzés: a korábbi évek teljesítményei nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítésekre)

24 MKB Nyugdíjpénztár előnye 1.
1995. óta minden évben december 31-én Ft-ot befizet Igénybe veszi az adókedvezményt (és befizeti a pénztárba) 2013. végére 6,2 m Ft lenne a számláján, 15 évre vonatkozóan ez havi 34,4 e Ft nyugdíj-kiegészítés (életjáradék 62 éves kortól) Ugyanezt a bankba tette volna (kamatot kap /van mikor kamatadóval csökkentve/, nincs adókedvezmény, nincs működési levonás) 3,7 m Ft lenne a számláján végén. Év Éves pénztári hozam Éves banki kamat 1996 37,49% 25,00% 2005 12,41% 8,90% 1997 33,29% 20,00% 2006 7,01% 5,40% 1998 17,25% 16,75% 2007 6,09% 7,8% 1999 15,84% 15,13% 2008 -11,16% 6,25% 2000 7,46% 12,63% 2009 14,57% 6,40% 2001 8,45% 8,63% 2010 8, 24% 6,12% 2002 9,30% 8,25% 2011 -0,51% 5,23% 2003 3,00% 7,25% 2012 19,83% 5,77% 2004 15,89% 10,00% 2013 7,18% 6,03%

25 MKB Nyugdíjpénztár előnye 2.
1995. óta minden évben december 31-én Ft-ot befizet Igénybe veszi az adókedvezményt (és befizeti a pénztárba) 2013. végére 6,2 m Ft lenne a számláján, 15 évre vonatkozóan ez havi 34,4 e Ft nyugdíj-kiegészítés (életjáradék 62 éves kortól) Ugyanezt állampapírba tette volna (kamatot kap /van mikor kamatadóval csökkentve/, nincs adókedvezmény, nincs működési levonás) 4 m Ft lenne a számláján végén. Év Éves pénztári hozam Éves állampapír kamat 1996 37,49% 22,90% 2005 12,41% 8,62% 1997 33,29% 20,51% 2006 7,01% 6,44% 1998 17,25% 19,18% 2007 6,09% 7,98% 1999 15,84% 15,88% 2008 -11,16% 7,47% 2000 7,46% 12,33% 2009 14,57% 8,95% 2001 8,45% 11,02% 2010 8, 24% 6,05% 2002 9,30% 9,01% 2011 -0,51% 6,33% 2003 3,00% 7,45% 2012 19,83% 7,95% 2004 15,89% 11,11% 2013 7,18% 5,40%

26 Egészségpénztár

27 Önkéntes Egészségpénztár előnye
Hosszabb távra is gyűjthető – hozammal gyarapszik Kiegészítő a TB által nem finanszírozott eü. ellátáshoz, megelőzéshez Munkáltatói és egyéni befizetés adókedvezménnyel További % SZJA kedvezmény érvényesíthető 2 éves lekötés és preventív szolgáltatások igénybevétele esetén A TAG ÉS KÖZELI HOZZÁTARTOZÓJA veheti igénybe a szolgáltatást BELÉPÉS UTÁN AZONNAL FIZETHET, ha van a számlán pénz Hozam adómentes (nincs kamatadó sem), a megszerzéskor és a kifizetéskor Adómentes a kifizetés ha megfelel az önkéntes pénztári törvénynek Örökölhető adó- és illeték nélkül; kedvezményezett jelölés!

28 Önkéntes Egészségpénztár működési sémája
B E F I Z E T É S E K Egyéni Munkáltatói Pénztár  tag egyéni számlája Szolgáltatás igénybevétele Készpénzzel MKB Egészségkártyával (POS vagy telefon ) Pénztárba beküldi a tag a számlát Szolgáltatónak utal a Pénztár Tagnak utal a Pénztár

29 Jövőkép… Egészségpénztár
A növekvő magán egészségügyi szolgáltatások, a táppénz változás nagyobb mértékben emeli a felhasználási lehetőséget. Egyre fontosabb a nagy egészségügyi kiadásokra való előtakarékosság (adómentes a hozam). Néhány felhasználási lehetőség Szemüveg Fogpótlás, fogszabályozás Köldökzsinórvér Babaápolás, pelenka Szűrővizsgálat Táppénz (Nagy) szülők egészségügyi kiadásai, betegápolás Krónikus betegségek (diabétesz, érszűkület)

30 MKB Egészségpénztár Paraméterekben az egyik legjobb, legnagyobb pénztár 5,9 ezer Munkáltató Partnerünk, 10 ezer Szolgáltató Partnerünk, 12,7 ezer Elfogadóhelyünk, 169,3 ezer Tagunk van. Új kényelmi ügyfélbarát szolgáltatás bevezetése az elektronikus ügyintézés – egyszerűbb, gyorsabb! Több mint 10 ezer új tag 2013-ban) Azonnal felhasználható keret, de befektetésnek is kiváló. 2013-ban már 1,6 m db. (9,6 Mrd Ft értékű) számlát dolgoztunk fel, ennek 74%-a EDI-s

31 Egyéni számlán jóváírásra kerül Likviditási célú levonás
MKB Egészségpénztár befizetések felosztása Éves tagdíj (Ft-ban) Egyéni számlán jóváírásra kerül Működési célú levonás Likviditási célú levonás 92,9%-a 7% 0,1% - Ft és a 100 000 Ft feletti rész 94,9%-a 5% Ft és a 200 000 Ft feletti rész 95,9%-a 4% 283 700 Ft és a 300 000 Ft feletti rész 96,9%-a 3% 477 500 Ft és az 500 000 Ft feletti rész 97,9%-a 2%

32 Tagi számlákra felosztott hozam
MKB Egészségpénztár hozamai Nettó hozam KSH éves fogy. árindex Tagi számlákra felosztott hozam 2005  +6,57%  3,6% 65 mFt 2006  +4,01%  3,9% 112 mFt 2007  +9,04%  8,0%  342 mFt 2008 +8,05%  6,1%  433 mFt 2009  +8,53%  4,2%  558 mFt 2010 +5,30%  4,9% 375 mFt 2011 +5,02% 3,9% 378 mFt 2012 +7,60 % 5,7% 609 mFt 2013 +5,01% 1,7% 430 mFt

33 Egészségpénztár új szolgáltatása: Elektronikus ügyintézés
Személyes tárhely funkciói: Értesítések (tagságot érintő értesítések) t küldünk üzenet érkezéséről, Dokumentumküldés (nyomtatványok elektronikus beküldése), Dokumentumtár (küldött, kapott nyomtatványok), Egyéni számla (tárgyév és 2 naptári évre visszamenően) Tagi törzsadatok, haláleseti kedvezményezettek, szolgáltatásra jogosultak (felvétele, módosítása, törlése) Kártyaadatok (aktiválás, letiltás) Üzenetek (rövid szöveges üzenetváltás a Pénztárral) Szolgáltató-kereső (szerződött szolgáltatóink keresése)

34 Önsegélyező Pénztár

35 MKB Önsegélyező Pénztár
Az önsegélyező pénztár a tagjai részére gyűjt, kezel pénzösszegeket, melyet a tag a saját maga és közvetlen hozzátartozói részére költhet el, használ fel. Az önsegélyező pénztárból jellemzően a család szociális, egészségügyi kiadásait lehet finanszírozni. A pénztárba a tag részére befizetett összegeket az állam az adórendszeren keresztül támogatja: Munkáltatói támogatás kedvezményes adózással a minimálbér 30%-áig: Ft/fő/hóig adható. Egyéni befizetések 20%-a visszaigényelhető az szja-ból a pénztárban vezetett egyéni számlájára, melyet levonás nélkül a későbbiekben elkölthet.

36 MKB Önsegélyező Pénztár
Közösségi szolgáltatásként azonnal, egyéniként 180 nap várakozási idő után nyújtott szolgáltatások: Szülési segély Terhességi segély Gyermeknevelési támogatás Beiskolázási támogatás (minimálbér/év/gyerek) egyetemistáknak kollégiumi díj, albérleti díj, tandíj is Munkanélküliségi ellátások Bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka Rokkantsági járadék, valamint az ápolási díj összegének kiegészítése Temetés igazolt költségeinek támogatása Otthoni gondozás támogatása (max Ft/hó) Idősgondozás intézményi támogatása (max Ft/hó)

37 MKB Önsegélyező Pénztár
Egyéni és közösségi szolgáltatásként is azonnal nyújtott szolgáltatások: Gyógyszer és gyógyászati segédeszköz árának támogatása Gyógyteák, fog- és szájápolók megvásárlásának támogatása Betegség miatti keresőképtelenség jövedelem kiesésének pótlása Látássérült személyek életvitelét elősegítő szolgáltatás Mozgáskorlátozottak, fogyatékosok részére speciális eszközök vásárlásának, lakókörnyezetük átalakítása költségeinek támogatása Kizárólag közösségi szolgáltatásként nyújtott szolgáltatások: (célzott szolgáltatások, várakozási idő nélkül igénybe vehetők) Tűz- és elemi károkhoz kapcsolódó segélyek Közüzemi díjak finanszírozásának támogatása (max Ft/hó) Lakáscélú devizaalapú jelzáloghitel törlesztésének támogatása (max Ft/hó)

38 SZÉP Kártya

39 SZÉP Kártya 3 zseb, éves kerettel
(Szállás 225 e Ft, Étkezés 150 e Ft, Szabadidő 75 e Ft) Alkalomszerűen és differenciáltan is nyújtható (de nem lehet teljesítményalapú). Zsebek között nem lehet utólag átcsoportosítani, de szállás bármelyik zsebből finanszírozható. A támogatást az utalást követő második év május 31-ig lehet felhasználni. Lejárt összeget vissza kell utalni a munkáltatónak. (egyéb bevételnek minősül, a korábban befizetett SZJA, EHO nem jár vissza) 2012-es támogatások május 31-én járnak le! Haláleset: számla zárolva, csak akkor fizethető ki, ha a hagyatéki végzésben konkrétan szerepel a SZÉP Kártya (ilyenkor nincs lejárat, kifizetés készpénzben)

40 MKB SZÉP Kártya Kimondottan sikeres:
4,88 ezer szerződött Munkáltatónk, 14,8 ezer szerződött Elfogadóhelyünk 124 ezer Kártyabirtokosunk van. 22 Mrd Ft támogatás érkezett be a munkáltatóktól (23% szállásra, 62% étkezésre, 15% szabadidőre) kifizetett összeg 17,3 Mrd Ft (21% szállásra, 65% étkezésre, 14% szabadidőre) 2013-ban 9,9 Mrd Ft munkáltatói hozzájárulás érkezett be az MKB SZÉP Kártyára és 9,9 Mrd Ft-ot el is költöttek a kártyabirtokosok. Egyszerű – kényelmes: Online megtekinthető folyószámlával segítjük a könnyebb áttekinthetőséget munkáltatók, szolgáltatók és munkavállalók részére egyaránt.

41 MKB Egészség Plusz Hitelkártya
MKB Egészségpénztár tagoknak ÚJDONSÁG: MKB Egészség Plusz Hitelkártya Az MKB Egészségpénztári számlára 1%-os pénzvisszatérítést nyújthat az MKB Bank. Az MKB Egészség Plusz Hitelkártya az MKB Banktól igényelhető és bármely MKB Egészségpénztár tag számára, amennyiben megfelel a Bank által a mindenkori Kondíciós Listában meghatározott igénylési feltételeknek. További részletek: MKB bankfiókban és a weboldalon Célja: Segítség, támogatás nyújtása a tag és családja egészségének megőrzéséhez! A felmerülő egészségügyi problémák megoldása és az ezzel kapcsolatos kiadások finanszírozása, így még több lehet az egészségre fordítható pénz. Előnye: A tag egyenlege növekszik az MKB Egészség Plusz Hitelkártya költései után is az MKB Bank által nyújtott 1%-os pénzvisszatérítéssel. Ez az összeg egyéni befizetésként kerül a tag számlájára, ez után is igénybe vehető az adójóváírás, így ezzel is nő a számlaegyenleg.

42 PRÓBÁLJA KI ÖN IS DÍJMENTESEN!
MKB KÓSTOLÓ AKCIÓ LAKOSSÁGI ÉS VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE! Lakossági ajánlatunk a KSP szolgáltatáscsomag most azzal az előnnyel, hogy ügyfeleinknek 3 hónapig visszatérítjük a szolgáltatáscsomag havi díját, továbbá, ezalatt az időszak alatt az igénybevételi feltételek teljesítésétől is eltekintünk. Kisvállalkozások esetében a Forint Fix szolgáltatást kínáljuk, szintén 3 havi csomagdíj-elengedéssel. PRÓBÁLJA KI ÖN IS DÍJMENTESEN!

43 Bármi kérdése felmerül forduljon hozzánk bizalommal!
Köszönöm a figyelmet! Bármi kérdése felmerül forduljon hozzánk bizalommal!


Letölteni ppt "Hogyan tud segíteni a spórolás hatékonyságában az"

Hasonló előadás


Google Hirdetések