Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS."— Előadás másolata:

1 Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS

2 OPF az ország GDP-jének arányában Forrás: OECD Svájc Finnország USA Kanada Dánia Izrael Ausztrália Portugália Norvégia Spanyolo. Olaszo.

3 A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás háttere Az Európai Unió a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatást kínáló jogi személyek felügyeletére és tevékenységének végzésére vonatkozó uniós szabályait a 2003/41/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv ben szabályozta (az Európai Parlament és Tanács 2003/41/EK irányelve a foglalkoztatói nyugellátást szolgáló intézmények tevékenységéről és felügyeletéről). Az angolszász országokban és az EU fejlett nyugati tagállamaiban már több évtizedes múlt tal rendelkeznek a foglalkoztatói nyugdíjprogramok és nyugdíjszolgáltatók. Magyarországon jelenlegi formájában 2007-től lehetséges foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatót alapítani (ld. a foglalkoztatói nyugdíjról és intézményeiről szóló 2007. évi CXVII. törvény t). A QUAESTOR Csoport 2010 októberében kezdeményezte Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatójának létrehozását - QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. néven - annak érdekében, hogy a tagok, illetve munkáltatóik – mint csatlakozó foglalkoztatók – számára komoly előnyökkel rendelkező nyugdíjcélú megtakarítás i formát biztosítson. Az állami felügyeletét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ( PSZÁF ) látja el. A QUAESTOR foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató egy zárt körűen működő részvénytársaság, melyre a Gazdasági társaságokról szóló törvény szabályozásai is érvényesek. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató a tagi számlákat és a működési tartalékot szeparáltan kezeli. A törvényi előírások értelmében folyamatosan a nyugdíjszolgáltató rendelkezésére áll a 3.500.000 EURO-nak megfelelő biztonsági tőke.

4 Nyugdíjprogram szerkezete Nyugdíj- konstrukció „1” Foglalkoztató Nyugdíj- konstrukció „2” Nyugdíj- konstrukció „3” Nyugdíj- konstrukció „n” VezetőkKulcsemberekTeljes kollektíva Nyugdíj- programból kimaradók Egy nyugdíjprogramon belül Kulcsemberek differenciáltan

5 A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás bemutatása FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJ

6 Vállalati célok megvalósítása FNYSZ-ben Gondoskodás értékes kiegészítő nyugdíj Gondoskodás értékes kiegészítő nyugdíj Gondoskodni a munkavállalók nyugdíjas éveiről Biztosítani a kulcsemberek maradását Erősíteni a lojalitást Csökkenteni a fluktuációt Javadalmazni a vállalati hűséget Növelni a juttatások költséghatékonyságát Kulcsemberek megszerzése, megtartása, motiválása Bónusz rendszeres és eseti bónuszkifizetések teljesítése Bónusz rendszeres és eseti bónuszkifizetések teljesítése Költséghatékonyság 20-30%-os hatékonyság a javadalmazási keret felhasználásában Költséghatékonyság 20-30%-os hatékonyság a javadalmazási keret felhasználásában Jubileumi juttatás megszerzett szolgálati évek jutalmazása Jubileumi juttatás megszerzett szolgálati évek jutalmazása Lojalitás jövőbeni szolgálati évek jutalmazása, lojalitás erősítése Lojalitás jövőbeni szolgálati évek jutalmazása, lojalitás erősítése

7 Közös érték – kedvező adókörnyezet Bér Béren kívüli juttatás

8 Érték-e a nyugdíj? A nyugellátás legalább 1/3-dal lesz alacsonyabb, mint aktív korunk átlagos jövedelme A születéskor várható élettartam fokozatosan növekszik (férfiak: 69.8 év, nők: 77.8 év). A 65 éves életkort betöltött férfiak várhatóan még 14-15 évet, míg a nők 18-19 évet fognak eltölteni nyugdíjban. A 65-74 éves korosztály azt bánta meg leginkább, hogy nem készült fel kellően pénzügyileg a nyugdíjas éveire. A lakosság várakozásait jól mutatja egy hazai biztosítótársaság által végzett kutatás eredménye: Magyarországon az emberek 62 százaléka biztos abban, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megfelelő életszínvonal eléréséhez a nyugdíjas éveik során. A 60 évesnél fiatalabb felnőtt népesség közel fele gondolkodott már el azon, hogy nyugdíjas korában miből fog megélni, de csak szűk egyharmaduk számolt be arról, hogy valóban készül is valahogyan az öregkorára Ha a magyar társadalomnak pontosabb képe lenne arról, hogy mit várhat a nyugdíjrendszertől és melyek az öngondoskodás lehetséges formái, akkor ma jóval kevesebben lennének kitéve az öregkori elszegényedés veszélyének.

9 MILYEN életminőséget szeretne nyugdíjas korában? A nyugdíj egy érzékeny kérdés. Mire a hiányát megérezzük, már elkéstünk a felkészüléssel. MOST még van választási lehetősége… Használjuk a béren kívüli juttatási elemeket a javadalmazási rendszer hatékony részeként. Céges pénzből hozzon létre egyéni nyugdíjat!

10 Interaktív tervező www.fnysz.hu

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Márton Zoltán Key account manager


Letölteni ppt "Stabil megoldás a béren kívüli juttatások változó világában: FOGLALKOZTATÓI NYUGDÍJSZOLGÁLTATÁS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések