Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok használata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok használata"— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok használata
Készítette: Szűcs Orsolya Felkészítő Tanárnő neve: Mánné György Ágnes Iskola neve: Békésy György Szakközépiskola 1174 Budapest Széchenyi utca 9-11. 

2 Etikett Két fajtája van: Passzív: a szülők,a környezet és a társadalom tanít minket erre a viselkedésre, a jó modorra, a jellemre, a lelkiismeretre, a szerénységre, a pontosságra és az önuralomra. Aktív: Hogyan kell köszönni,tegezni-magázni egy személyt, megfogni a másik kezét, hogyan kell társalogni és hogy kell használni a beszédmodort.

3 Illem Magyar neveviselkedéskultúra.
Célja az emberek közötti kapcsolat létrehozása, a társadalmi élet szabályozása. Mindennek megvan az illemszabályai: kornak, generációnak, vallásnak, népcsoportoknak és a családnak. Az illem maga a jó modor, a kulturált viselkedés, és vannak olyan helyzetek is, amelyekben védelmet biztosít.

4  Viselkedéstechnika 
Jellem: Az akarattól függnek: jó-rossz hajlandóságtól, neveltetési kérdéstől és a belső hajtóerőtől. Lelkiismeret: Jelentése erkölcsi tudat. A személy megítéli a saját érzéseit, tetteit, erkölcsösségét és a gondolatait is. Magatartás,viselkedés: Ezek a tényezők határozzák meg: erkölcsi tudat, kultúra, kulturáltság, pszichikai beállítottság, családi, iskolai, munkahelyi szokások, követelmények. Megjelenés: Az erkölcsét, igényességét és viszonyát tükrözi másokkal szemben.  hajápolás, körömápolás, bőrápolás, tiszta ruházat, fizura, parfüm- és sminkhasználat.

5 Modor Illedelmesség: Tiszteletet ad, jó a modora, tapintatos, kulturáltan társalog, nem gesztikulál és kevés mimikát használ a személy.ez jellemző rá. Udvariasság: Egyik fő tényezője a műveltségmindenkinek a jóakaratát meghódítja.

6 Az iwiw portál törölheti azon felhasználókat, akik visszaélnek mások nevével, képeivel, címével vagy védjegyet sértenek meg, obszcén, trágár kifejezéseket használnak, rasszista, mások vallási, politikai, nemzeti, nemzetiségi, hovatartozását sérti, gyalázza, illetve burkoltan vagy nyíltan reklámozni.

7 A MyVip a fiatal körében igen ismert oldal ahol szintén fontosak a szabályok, mint pl: mások jó hírneve, becsülete, magán-és üzleti titkok, személyes adatok védelme. Ezek megsértése a felhasználó kizárását vonja maga után.

8 2004 óta működik a Facebook amerikai alapítású társadalmi oldal, ahol nemcsak magánszemélyek hanem városok, munkahelyek, intézmények is regisztrálhattak.

9 Veszélyek Nem szabad illetlen kommentárokat írni.
Ne írj olyan eket másoknak ami bántó és sértő. Ha valaki bánt vagy sérteget téged,azt jelents a szülőknek,tanárnak. Ne tegyél fel kompromittáló képet magadról vagy a barátaidról. A facebook-on mindig be kell állítani az adatvédelmi beállításokat,hogy kik láthatják az adatlapodat, a képeidet,videóidat. Ne add meg a címedet és a telefonszámodat. A jelszavadat ne oszd meg senkivel. Csak azokat jelöld be, akiket ismersz és már találkoztál vele.

10 KÉSZÍTETTE: Szűcs Orsolya HA A MUNKÁM, LÁJKOLD!!!

11 Irodalomjegyzék www.google.hu-->képek www.myvip.com


Letölteni ppt "Közösségi portálok használata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések