Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MSN Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MSN Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)"— Előadás másolata:

1 MSN Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Tanuló: Horváth Imre Barna Felkészítő tanár: Rásó Zsuzsa Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon 1144 Budapest, Újváros park 1.

2 A Windows Live Messenger, régebbi nevén MSN Messenger
Mit jelent a MSN? = (Microsoft Network) Azonnali üzenetküldő alkalmazás, melyet a Microsoft fejleszt. Valós idejű, szövegalapú csevegést jelent. Az üzenetek grafikus hangulatjelekkel gazdagíthatók. pl.:   XD Lehetőség van fájlok átvitelére, megosztására. Hallók és látássérültek számára fontos a hangátvitel lehetősége, számunkra pedig a mikrofon és webkamera (headset) használata.

3 MSN Telepítése 1. Először is töltsük le a fájlt. Ez tartalmazza a szükséges Windows frissítéseket, a telepítőt, és pár hasznos progit. 2. Tömörités letöltése majd kattintás az OK gombra 3. A kicsomagolás után ezt láthatjuk: 4. Lépjünk bátran az első mappába, és indítsuk el az első fájlt.

4 5. Ezután fogadjuk el a program által kínált összes lehetőséget, és telepítsük a „Windows Update Agent”-et: 6. Tegyük ugyanezt a 2. mappával is, a folyamat lényegében ugyanaz, mindenhol a tovább gombot nyomjuk. FIGYELEM! Windows XP SP3 esetén ezt a frissítést nem lehet telepíteni, aki ilyet használ, az ugorjon! Elérkeztünk az MSN telepítőhöz. Itt feltétlenül szükséges az élő internetkapcsolat. Indítsuk el: Gondosan vegyük ki mindkét jelölőnégyzetből a pipát. 7. Dolgozik:

5 9. Amint hozzáadtuk a telepítéshez, elindul a gépezet:
8. Itt csak a „Messenger”-t jelöljük, különben kapunk egy csomó egyéb idegesítő dolgot… 9. Amint hozzáadtuk a telepítéshez, elindul a gépezet:

6 10. Itt komolyan vehetjük, hogy eltarthat néhány percig…
11. A telepítés elkészült, a Messenger azonnal el is indul.

7 12. MSN regisztráció ingyen:
Az adatlap kitöltése után kapsz saját címet és jelszót

8 13. Sikeres új MSN felhasználói fiók
Be kell írni az címet és a jelszót, majd belépés Sikeres belépés után az msn üdvözli

9 Be kell írni az új partner e-mail címét
14. Partner felvétele Be kell írni az új partner címét A beírt cím után Tovább gombra kattintás Szia!

10 15. Etikett (amit illik) 16. Veszélyek
A fórum nem óvoda, ezért szigorúan tartózkodjunk az olyan mondatoktól,hogy “Plííííz plíííz” vagy hogy “Léccci léccci !” Mindenki utálja. Ha megszólítanak a fórumon (kérdés vagy bármely egyéb formában), illik válaszolnunk. Nem szabad túl sok felkiáltójelet vagy kérdőjelet (vagy egyéb jelet) használni a hozzászólásainkban. A többiek akkor is meg fogják érteni mondanivalónkat. Mielőtt kérdést teszünk fel megnézzük, hogy azt esetleg más előttünk már nem tette-e fel illetve hogy született-e rá válasz. Senki nem szereti sokszor leírni ugyanazt azért, mert valaki lusta. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, minden helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ. Közösségi portálon a nagybetű használata kiabálást jelent, így ezt kerüljük! 16. Veszélyek Gondoljuk meg, hogy milyen msn verziót használunk, nehogy vírusok lepjék el a gépünket. Óvatosak legyünk, hogy kiket veszünk fel a partnerlistára, mert sokan bosszúságot okozhatnak. Jelszavunkat nem szabad kiadni, nehogy mások visszaéljenek és nevünkben levelezzenek helyettünk. A kapott fájlokat pedig mindig ellenőrizzük, hogy vírusmentes e.

11 Kérdések - (Microsoft Network) - Közösségi portál Mi az MSN?
Mit jelent, hogy MSN? - Igen Ingyenes program az MSN? - Kapcsolatban maradni a barátokkal Miben segít a közösségi portál? Mit jelent a nagybetű használata a közösségi portálon? - Kiabálást, így ezt kerüljük! Milyen veszély fenyeget ha valaki megtudja MSN jelszavunkat? - Helyettünk levelezhet barátainkkal

12 Források


Letölteni ppt "MSN Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések