Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1."— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1.

2 Facebook Twitter Iwiw Myspace Myvip

3 2006. márciusában debütált. 2007-ben már webes
díjat nyert. Ingyenes közösségi portál, ahol rövid üzeneteket oszthatnak meg egymással akár mobiltelefonon is.

4 olvashatunk az interneten, hogy meg akarják szüntetni.
2003. augusztusában alapították meg. Szerkesztősége az Egyesült Államokban, Kalifornia államban található. Elég népszerű lett , ma már több százmillió regisztrált tagja van. „Manapság” olyan információkat olvashatunk az interneten, hogy meg akarják szüntetni.

5 2002. április 14-én kezdte meg működését WiW néven. Csak
meghívással lehet bekerülni. Magyarország talán második legelterjedtebb közösségi portálja ( fiatalok közt ). Nemrég újult meg, és nagyon sok mindenben hasonlít a facebook-ra ami a fiatalok között felháborodást okozott.

6 2006. április 8-án kezdte meg működését.
Érdekessége, hogy van benne egy myvip rádió melyet a nézelődés közben hallgathatunk. Zenét, videót, és képeket is fel lehet tölteni.

7 2004. február 4-én kezdte működését. Nagyon felkapott lett
2004. február 4-én kezdte működését. Nagyon felkapott lett. Szinte már-már „ciki” ha valakinek nincs. Hogy egy ismerősöm idézzem : „ Aki nincs regisztrálva az nem is létezik”. Fel lehet tölteni képeket, videókat, zenéket. Megoszthatsz youtube videókat, képeket és weboldalakat. Leírhatod, hogy érzed magad mit csinálsz, követheted a világ eseményeit. Bökdösheted barátaidat , levelezhetsz, és chatelhetsz is.

8 Facebook megalapítója
Mark Zuckerberg A Facebookot Mark Zuckerberg indította el a Harvard egyetemi kollégiumából. Az ötlet a Phillips Exeter Academy-ben töltött napjai alatt jött, amikor a legtöbb főiskola és előkészítő iskola, a tradícióknak megfelelően, évkönyvet, "Facebook"-ot készít a hallgatók, az egyetemi kar tagjainak arcképeiből.

9 Bevezetés a facebook rejtelmeibe Regisztrálás
Beregisztrálni igazán egyszerű folyamat. Meg kell adnod vezeték- és keresztnevedet, címed, jelszavad, nemed és születési idődet. Ezek után már használhatod is a fiókodat. Az címedre hamarosan kapni fogsz egy levelet , melyben a linkre kattintva „aktiválhatod” -hitelesítheted- fiókodat.

10 Funkciók Megosztás Adataink
Pár kattintás és kész is van. Megoszthatunk képeket, linkeket, videókat, vagy kiírhatjuk épp mire gondolunk, mit csinálunk. Ezt segítik az üzenőfal felett elhelyezett ikonok. Adataink Adatlapunkon sok különféle adatot beállíthatunk. Megadhatjuk születési dátumunkat, iskolánkat, vallásunkat, és elérhetőségeinket. Beállíthatjuk érdeklődési köreinket. Feltölthetünk profilképeket is.

11 Lájk-Tetszik funkció Bökések
Ha tetszik valami amit megosztanak, vagy látsz egy vicces képet komment nélkül is kifejezheted tetszésedet. „Lájkold”, mint ahogy a diáknyelv is mondja. A lájkold az angol LIKE szóból alakult ki. Bökések Unatkozol? Nincs mit csinálnod? Akkor ez neked való. Bökd meg barátaidat. Egy gombnyomásba kerül.

12 Alkalmazások Események Egyéb
Az oldalon találhatók alkalmazások és játékok. Ez unaloműző, és jó elfoglaltság. Események Csinálj saját eseményt, vagy vegyél részt rajta. Szervezz programokat. Tedd nyilvánossá, vagy rejtsd el és hívj meg Te is tagokat. Egyéb Egyéb funkciókat is találsz. Csoportokat hozhatsz létre, alkalmazásokat készíthetsz. És chatelhetsz a barátaiddal.

13 Netikett Az angol "netiquette" szó magyarosított változata.
A hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít! Ne keveredj flame war-ba! Ne írj heves leveleket és ne válaszolj ilyenekre! Ne sértsd meg más vallási és hazájához fűződő érzelmeit! Ne írj csúnyán a chatre vagy a fórumba nem illő dolgokat! Ha ezeket nem tartod be akkor a chatre nem jöhetsz fel, a fórumból kitilthatnak. Használj szóközt is! (Felsorolásban a vessző nem helyettesíti a szóközt!) Egyes fórumokon az account-csere is tilos!!!

14 és a közösségi oldalak veszélyei
Az internet, és a közösségi oldalak veszélyei Minden adat amit megosztasz ilyen helyeken, nyilvánosságra kerül, ezzel lehetőséget adva a visszaélésre. Vigyázzunk, hogy címünket, csak közeli ismerőseink lássák, vagy senki. Ha rossz kezekbe kerül, vagy egyszer bekerült a rendszerbe számíthatunk spam-, és kéretlen levelekre. Figyeljünk arra, hogy csak olyan képeket osszunk meg amiket szívesen látnánk viszont más helyeken is. Bankszámlaszámunkat és egyéb hivatalos, személyes adatainkat,semmilyen körülmények között ne adjuk ki.

15 A közösségi háló Érdekességek: film
A Facebook közösségi oldal, nem csak a számítógépek világában tarolt, hanem díjat nyert a filmje is. A film elnyerte a Golden Globe díjat , drámai játékfilm kategóriában. A Közösségi hálót, amelyet a Facebook közösségi oldalt megalapító Mark Zuckerberg élete ihletett, David Fincher rendezte.

16 Irodalomjegyzék Képek: http://www.google.hu, saját rajz1 ; saját rajz2
Facebook képek: Netikett:

17 Vége


Letölteni ppt "Közösségi portálok Készítette : Várszegi Enikő Felkészítő tanár: Nagy Éva Tátra Téri Általános Iskola 1204 Budapest, Tátra tér 1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések