Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Levegőtisztaság- védelem 9.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Levegőtisztaság- védelem 9."— Előadás másolata:

1 Levegőtisztaság- védelem 9.
Belső égésű motorok légszennyező hatása

2 A belső égésű motorok A belső égésű motorok olyan energia-átalakító berendezések, amelyek a hajtóanyag elégetésével nyert hőenergiát mechanikai munkává alakítják át, miközben a légtérbe kipufogógázt bocsátanak ki. A belső égésű motorok kipufogógázai ma a legnagyobb mértékű környezetszennyezők közé tartoznak!

3 A kipufogógáz összetétele 1.
A kipufogógáz összetétele több tényezőtől függ: A motor típusától (Otto-motor, dízel motor) A motor szerkezeti kialakításától Az égéstértől A motor beállításától A levegőszűréstől A hajtóanyag összetételétől Stb.

4 A kipufogógáz összetétele 2.
Otto-motornál Szén-dioxid Szén-monoxid Vízgőz Kén-dioxid El nem égett (rövid, nyílt láncú) szénhidrogének Korom (csekély mennyiségben) Dízel motornál: Szén-dioxid Szén-monoxid Nitrogén-oxidok Vízgőz El nem égett (poli-aromás) szénhidrogének Benz(a)pirénnel szennyezett korom (jelentős mennyiségben)

5 Környezetvédelmi igazoló lap
A környezetvédelmi mérések elvégzése a forgalomban tartás feltétele! A környezetvédelmi mérések alapján történő megfelelés az alábbi kategóriák szerint: Hagyományos Otto-motor Szabályozatlan keverékképzésű hagyományos motor Szabályozott keverékképzésű, katalizátoros motor


Letölteni ppt "Levegőtisztaság- védelem 9."

Hasonló előadás


Google Hirdetések