Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ és az Országos Építésügyi Nyilvántartás használata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ és az Országos Építésügyi Nyilvántartás használata."— Előadás másolata:

1 Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ és az Országos Építésügyi Nyilvántartás használata

2 Az építésügy hatósági ügyintézést támogató nyilvántartási rendszer A hatályos szabályozás indokolatlanul hatósági nyilvántartásként kezeli a jelenlegi nyilvántartásokat. Meg kell oldani az adatokhoz való szélesebb körű, de szabályozott hozzáférést.

3 Az Országos Építésügyi Nyilvántartás rendszere

4 A bejelentkezés a korábban már megszokott módon, név és jelszó megadásával történik. Országos Építésügyi Nyilvántartás

5

6 Az OÉNY működését segítő elektronikus alkalmazások építésügyi hatósági engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) e-építési napló e-bírság e-szankció e-kezelő felület e-statisztika e-tanúsítás építésügyi monitoring (ÉMO)

7 Kivitelezés kezdésbejelentés tudomásul vétele

8 Az építésügyi és építésfelügyeleti hatóság az építési folyamat résztvevőivel szemben a következő jogkövetkezményeket alkalmazza: figyelmeztetés hatósági kötelezés a szabálytalanság megszűntetésére a tevékenység megkezdésének, folytatásának megtiltása vagy leállítása, bírság megállapítása a névjegyzéket vezető kamaránál eljárás kezdeményezése e-szankció

9 e-bírság

10 e-szankció

11 e-kezelő felület

12 e-tanúsítás

13 A tervek, az engedélyezett állapot, a jogi állapot és a valóság összevetése, változásának folyamatos nyomon követése. Építésügyi monitoring (ÉMO)

14

15 Az építési folyamat és nyilvántartások kapcsolódása

16

17

18

19 Köszönöm a figyelmet !


Letölteni ppt "Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ és az Országos Építésügyi Nyilvántartás használata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések