Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Életünk értelme.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Életünk értelme."— Előadás másolata:

1 Életünk értelme

2 Életünk értelme Mi akarok lenni? Mit kezdjek az életemmel? Mik a céljaim, álmaim a jövőre nézve? Így feltéve a kérdést csak magunk körül forgolódunk…

3 Sok könyv: „sikeres életre nevelés” tárgykörével
Ezek lehetnek többé kevésbé hasznosak A Biblia szerint: önmagunk megsegítése semmilyen segítséget nem jelent Önmagad, igazi éned megtalálásának valódi útja az önfeláldozás. Sok híres ember bevallotta, hogy csak sodródik az árral, nem talált életének mélyebb értelmet

4 Isten miért alkottál meg engem? Róma 12:3
Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint ahogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, amint az Isten adta kinek-kinek a hit mértékét.

5 A mindennapi bajainkon, örömeinken, céljainkon túl rá kell jönnünk, hogy van egy magasztosabb cél az életünkben Ez ISTEN TERVE AZ EMBERREL 1 Kor 2:7 Hanem Istennek titkon való bölcsességét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre.

6 Isten szándékai szültek minket az ő céljaira
Kolossé 1:16 Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; Video: are you a trader?

7 Mi teremtettünk Istenért és nem fordítva
„az Ő kezében van minden élőnek a léte és minden emberi testnek adott lélek”Jób12:10 Mi teremtettünk Istenért és nem fordítva „az élet lényege, hogy Ő használhasson minket céljaira, s nem az, hogy mi használjuk őt céljaink elérésére” Prédikátorok 12:15 A dolognak summája, mindezeket hallván, ez: az Istent féljed, és az ő parancsolatit megtartsad; mert ez az embernek fődolga!

8 Russel Kelfer verse Okkal vagy, aki vagy, Gondos terv része vagy. Egy kincs, egy külön alkotás, Egyedi teremtvény, semmi más. Okkal vagy amilyen vagy, Kezében hibátlan anyag. Keze véghezvitte tervét, Ő látta az anyaméh mélyét. … Okkal vagy aki vagy, Mestered alkotása vagy. Szeretett, kedves teremtvénye, Hisz ő sem emberi elme szüleménye.

9 Mi mozgatja az életünket?
Vannak akiket a bűntudat vezérel: egész életükben menekülnek a már megbánt bűneik elől Vannak akiket a sértődöttség és harag vezérel: ragaszkodnak haragjukhoz, állandóan visszajátsszák magukban. Megj. a harag mindig jobban fáj annak aki haragszik, mint annak akire haragszanak.(a haragos fortyog magába) „Mert az ostobát megöli a bosszúság, és a balgát halálba kergeti a heveskedés.”

10 3. Vannak akiket a félelem vezérel: ez jöhet neveltetésből, elszenvedett traumákból- ezek az emberek saját magukat megfosszák sok jó lehetőségtől az által, h félnek. „A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert e félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben.”1János4:18

11 4. Vannak akiket anyagi szempontok vezérelnek: életcéljuk az anyagi gyarapodás, azt képzelik, h boldogabbak, fontosabbak lehetnek 5. Vannak akiket a megfelelési kényszer vezérel: a szülő, a barát, a tanár, a főnök elvárásai irányítják. Ha más véleménye irányít könnyen lemaradunk Isten tervéről. ”Senki sem szolgálhat két úrnak.”Máté 6:24

12 Hogyan lehet olyan életet élni, amelyet Isten szándékai mozgatnak?

13 Meg kell ismernünk Isten tervét életünkkel

14 1. Az életcél értelmet ad életünknek
a legnagyobb tragédia nem a halál, hanem az életcél hiánya János 29:11 Mert csak én tudom, mi a tervem veletek…, békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Efézus 20:3 Mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondolnánk.

15 2. Az életcél leegyszerűsíti az életünket
Körülírja mivel kell és mivel nem érdemes foglalkozni Aki nincs tisztában élete céljával hajlamos túl sokat magára vállalni Példabeszédek 13:8 Az ember életének váltsága lehet az ő gazdagsága, a szegény pedig nem hallja a fenyegetést. Ézsaiás 26:3 Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel tebenned bízik.

16 3. Az életcél segít összpontosítani
Igazán fontos dolgokra fordítsuk erőnket és időnket Filippi 3:15 Mi akik szeretnénk mindazt megvalósítani, amit Isten nekünk tartogat koncentráljunk erre a célra.

17 4. Az életcélból motivációt meríthetünk
Fellobbantja a lelkesedést, a hozaállást bennünk, a reményt A napi munkánk is eredményesebb ha van tervünk

18 5. Az életcél ismerete Felkészít az örökkévalóságra
Rövidlátó cél földi örökség megteremtésére törekedni: rekordokat megdöntik Nem azért születtünk a földre, hogy emlékezzenek ránk, hanem hogy felkészüljünk az örökkévalóságra. Róma 14:10-12 Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé…azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek

19 Az ember értéke- történet

20 Isten kérdései hozzánk
Mihez kezdtél a Fiammal Jézus Krisztussal? János 14:6 Mihez kezdtél azzal amit rád bíztam? Hogyan élted életedet? Hogyan használtad fel képességeidet? Kapcsolataidat? Erőforrásaidat? Magad építetted belőle vagy azokra a célokra használtad fel őket amelyre teremtettél?

21 Ahhoz, hogy célba érjünk az Isten által megjelölt utat kell bejárnunk, ez pedig:
Példabeszédek 16:9 Az embernek elméje gondolja meg az ő útját, de az Úr igazgatja annak járását.


Letölteni ppt "Életünk értelme."

Hasonló előadás


Google Hirdetések