Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Pordán Ivett és Raffai Renáta.  Égés feltételei  Anyagok csoportosítása  Égés fajtái  Szög rozsdásodása  Tűzoltás  Hőerőgépek  Nikolaus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Pordán Ivett és Raffai Renáta.  Égés feltételei  Anyagok csoportosítása  Égés fajtái  Szög rozsdásodása  Tűzoltás  Hőerőgépek  Nikolaus."— Előadás másolata:

1 Készítette: Pordán Ivett és Raffai Renáta

2  Égés feltételei  Anyagok csoportosítása  Égés fajtái  Szög rozsdásodása  Tűzoltás  Hőerőgépek  Nikolaus Ottó  Ottó - motor

3  Oxigén  Gyulladási hőmérséklet  Éghető anyag

4 Éghető  Fa  Papír  Olaj  Gáz  Szén Nem éghető  Föld  Homok  Víz  Üveg

5 Lassú égés  Fa korhadása  Rozsdásodás Gyors égés  Fény- és tűzjelenséggel járó folyamat

6 1 napja a vízben 2 hét múlva 4 hét múlva

7 RUHAOLAJ  Ha kigyullad a ruhád akkor feküdj le a földre és ide-oda hemperegj addig, amíg a tűz el nem alszik a ruhádon.  Ne önts égő olajra vizet! Egy nedves, kicsavart konyharuhával kell letakarni az égő edényt, miután alatta kikapcsoltuk a tűzhelyet.  Ha vizet locsolnánk az edényre, a víz azonnal felforrna, és lesüllyedne az olaj alá,az edény fenekére. A forró gőz kirobbantaná az égő olajt, ami azonnali hatalmas tüzet eredményezhet.  Ugyancsak nem szabad cukrot vagy lisztet dobni az égő olajra.

8  Olyan erőgépek, amelyekben a tüzelőanyag elégetése következtében a gép képes munkát végezni. HőerőgépGőzgép Dugattyús gőzgép GőzturbinaGázgépekGázturbina Belső égésű motorok Dízel motorok

9 A sűrítés fontosságát – és ezzel a négyütemű motor elvét – Nikolaus Otto német feltaláló ismerte fel. A motor járásának egyenletessé tételére már 1861-ben négy tengelyt kapcsolt egy hengerhez. 1876-ban készült el a „Csendes Ottó” motor, amelyben már gáz- levegő keveréket alkalmaztak.

10  Feltalálója: Nikolaus Otto 1876  Az első 4 ütemű belső égésű motor  Ütemek: 1. Szívás 2. Sűrítés 3. Munka (robbanás, égés) 4. Kipufogás


Letölteni ppt "Készítette: Pordán Ivett és Raffai Renáta.  Égés feltételei  Anyagok csoportosítása  Égés fajtái  Szög rozsdásodása  Tűzoltás  Hőerőgépek  Nikolaus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések