Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A nevelés, mint célszerű tevékenység A céltételezés, jövőkép humán sajátosság Ki állíthat, állít célokat a utód nevelése elé? –Család? –Állam? –Egyház?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A nevelés, mint célszerű tevékenység A céltételezés, jövőkép humán sajátosság Ki állíthat, állít célokat a utód nevelése elé? –Család? –Állam? –Egyház?"— Előadás másolata:

1 A nevelés, mint célszerű tevékenység A céltételezés, jövőkép humán sajátosság Ki állíthat, állít célokat a utód nevelése elé? –Család? –Állam? –Egyház? –Más intézmények? –Nevelés intézményei, hivatásosai? –Bárki?

2 A nevelés, mint célszerű tevékenység Mi is az, hogy a „társadalom elvárásainak megfelelően”? Mi az, hogy társadalmi norma? Korok, kultúrák, nemzetek….. –Kisebbségi kultúrákból többségi kultúrák Csoportnormák Multikulturalizmus egy pluralista társadalomban

3 A nevelés, mint célszerű tevékenység És a „növendék” maga? –Ő is részese a céltételezésnek, neki is vannak „képei”, céljai –Nélküle nem megy! Önnevelés –Ráadásul 1989 óta jogai is vannak! Ventzel, Freinet, Korczak után a New York-i egyezmény

4 A nevelés, mint célszerű tevékenység És az eredmény? Prognózisok Esélyek Life long?


Letölteni ppt "A nevelés, mint célszerű tevékenység A céltételezés, jövőkép humán sajátosság Ki állíthat, állít célokat a utód nevelése elé? –Család? –Állam? –Egyház?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések